Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinářka Carmen Wongová točí v Turecku reportáž o rostlinném výzkumu tureckých vědců. Během reportáže pojízdnou laboratoř výzkumníků napadne skupina mužů a zničí ji. Sirotek Jackie pracuje jako prodavač v hongkongském sportovním obchodu..Vždycky snil, že bude sloužit na straně zákona. Když se mu jednou podaří zneškodnit lupiče z banky, dostane se na stránky novin. Zanedlouho ho vyhledá soukromý detektiv Manny Liu, který mu řekne, že by mohl být synem korejského milionáře Parka Won-Junga. Jackie ho navštíví v soulské nemocnici. Park ho považuje za svého syna a nabídne mu, aby si s ním zahrál hru. Pokud vyhraje, získá všechny Parkovy peníze... V hotelu se Jackie setká s Carmen Wongovou, která mu prozradí, že Park byl dvojí špion. Pracoval pro Severní i Jižní Koreu a nakonec v Istanbulu přeběhl. Park zanedlouho umírá a zanechá pro Jackieho dopis s šekem, křížek a neznámý klíč. Když Jackie rozsypává popel na hrobě jeho ženy, je na něm nápis „Počkej na mě“ a uschlý tulipán. Z internetu se dozví o vyšlechtěném Zlatém tulipánu v Turecku. Nápis převedený na čísla tlačítek v mobilu dává číslo účtu v Istanbulu. Jackie odjíždí do Turecka a zjistí, že je neustále sledován ozbrojenými muži... (TV Prima)

(více)

Recenze (93)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jackie sa zas po nejakom čase rozhodol natočiť seriózny film. Lenže v jeho prevedení to väčšinou znamená, že obmedzí rôzne srandičky, ale ničím ich nenahradí. Vdaka tomu najviac utrpel charakter hlavnej postavy. Vieme o ňom, že je dobrak, lebo na zaciatku zabrani lupezi banky a naviac chcel byt policajt, ale nevyslo mu. A to je tak vsetko, cim by sa dal opisat. Nasledne sa suhrou nahod rozbehne spionske dobrodruzstvo, ale Jackie sa cely cas tvari monotonne, takze s jeho postavou sa neda nijak sucitit. Vo filme strasne chyba typicka Chanovska pohodova atmosfera namiesto ktorej tu su nefunkcne pokusy o serioznu dramu. Asponze akcie je dostatok a je na solidnej urovni. V dobe premiery ma tento film sklamal, lebo nebola zalozena na bitkach, ale skôr na rôznych nahanackach a kvalitou patrila k Jackieho priemeru. Ale oproti predratovanej a pretrikovanej akcii, ktoru toci tak od roku 2004 a mne sa vôbec nepaci, je akcia v tomto filme stale este vo velkej miere zalozena na poctivych kaskaderskych kuskoch v ktorých sa predvedie aj Jackie. Takze som si vychutnal jak pôsobivý uvod na zeriave, tak aj explozivne finale v style fllmu Nebezpecna rychlost, ale tentoraz s cisternou. A medzitym sa zakazdym najde nejaka kratsia bitka s jednoduchou choreografiou zamerana hlavne na humor. Len toho Adkinsa som si vo filme nikdy nevsimol. Inak ohladom zapletky ma napadlo, ze by sa s drobnymi upravami dala pouzit ako trochu serioznejsie pokracovanie Božskych relikvii. Vdaka tomu by hlavny hrdina mal aspon nejaky charakter a nepôsobil tak plocho. A naviac by bol vysledok ovela lepsi ako oficialna trojka, ktora bola totalna katastrofa. Takze vysledkom je film, ktory je zbytocne vazny, dejova omacka je nezazivna, ale vdaka dostatku solidnej akcie to prilis nenudi a raz za cas si ho znova pozriem. Hodnotim HK 108 minutovu kinoverziu, ktora na rozdiel od 87 minutovej USA verzie, ktory vysla aj u nas, obsahuje jak viac dejovej omacky v ktorej su vdaka inym dialogom niektore veci podane temnejsie, tak aj viac akcnych scen. Existuje este predlzena verzia dlhsia od HK kinoverzie o nejakych 6 minut. Sice som ju nevidel, ale podla scen, ktore obsahuje naviac musi byt az prilis nezazivna. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Produkci má David Chan a Jackie Chan, Costume disigner Shirley Chan a hlavní roli hraje Jackie Chan jako Jackie Chan. Film se od začátku tváří velice vážně, ponurá hudba, žádná sranda, vše se tváří jako drama. Až někdy okolo čtyřicáté minuty se do filmu vrátí ta klasická Jackiho sranda. A to když začne řádit v Istambulu. To to je jeden z těch tvrdších filmů, kde je hodně mrtvol, palnejch zbraní a jde tu o drogy ( viz třeba Police story 2 ). Zahrajeme si hru - Kdo najde Opium maxa. Závěrečná scéna z jedoucí cisternou je mrazivá. A jak je již zvykem, závěrečné titulky obsahují nepovedené scény a gagy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jackie si popri amerických hitoch, nezabudol odskočiť natočiť film aj do rodnej vlasti. Klasická hongkongská Chanovka so svojimi plusmi aj mínusmi. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkná akční komedie, ve které je opět spousta akce a i vtipných momentů, jak už jsme u Jackieho zvyklý. 75% :) ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Hongkongský film nenatočený v Hongkongu, ktorý trošku moc tlačí na pílu, finále ako z Kobry 11 vystrihnuté, ale je to ešte stále dobre Jackie...vieš robiť parádne kúsky ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Slušná akčně komediální záležitost s neuvěřitelně mrštným Jackie Chanem a spoustou rvaček. Byť má Jackie v zásobě natočeno několik lepších filmů , tento patří k těm středně povedeným a vcelku pobaví. 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan umí rozhodně lépe, respektive jeho filmy dovedou být lepší, především pak po scenáristické stránce. Co se snímku "Agent z Hong Kongu" musí nechat, to jsou klasicky výborné akční sekvence, kde Jackie opět exceluje, mnohdy spíše tanečními kreacemi než samotným bojovým uměním. Ale i bojové umění je tanec. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Film je nepříliš zábavný a zajímavý ze začátku.Jakmile však dojde k boji s neuvěřitelnými kaskadérskými kousky , křivka zábavnosti letí prudce nahoru.Jde vidět , že J.Chan je opravdu akční hrdina v kterémkoliv věku. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Na komedii trochu moc mrtvých... celkem překombinovaný příběh na konci s jedoucí výbušnou cisternou přesně jako jeden díl Kobry 11. Ani na konci se člověk nedoví jak to s novým druhem opia dopadlo a kde se dá koupit XD. Jinak lol, že uschlý tulipán byl jedinou stopou, která Jackieho dovedla do Turecka... já bych spíš pomýšlel na Holandsko, ale je kdo není z evropy že. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Děj je tady v první řadě proto, aby se Jackie mohl náležitě předvést ... jak jinak. Takže o co vlastně jde ? O nic - a O VŠECHNO ... podle toho, jak se to vezme. Možná se v příběhu vyskytuje přespříliš oslích můstků, které jeho hrdinům usnadňují cestu vpřed ... a v případě potřeby i vzad - ale to se dá v pohodě přehlédnout ... 3.5* ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Chanovi zůstaly ve skříni nějaké nevyužité choreografie, a ty se obalily něčím jako děj (poslední scéna filmu něco málo vysvětlí, ale jen velmi málo). Ovšem co se týče bitek a kaskadérských kousků jde o plnokrevnou chanovku, kde na rozdíl od těch paralelních amerických nezaclání žádný ukecaný sidekick. Takže slušné tři. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Řekněte mi někdo, jak se v padesáti letech může někdo takhle pohybovat?? Jackie Chan je prostě klasa, to se musí nechat. Sice tu není nic speciálního, ale milovník Jackieho filmů si přijde na své. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Slabšia Hongkongská ukážka Jackieho Chana citeľne zleniveného zo svojho krátkeho pôsobenia v USA. Na takúto flákarinu uňho naozaj nie som zvyknutý. O príbeh mi v jeho filmoch nikdy nešlo, ale čo spravili s kamerou a strihom pochováva všetko, čím je Jackie taký kráľ. Na priemerných troch hviezdach to u mňa drží fakt, že počas finálnej autonaháňačke som sa naozaj cítil relatívne v napätí + opäť najzábavnejšia časť filmu počas záverečných titulkov - Nepodarené zábery. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

On je jediným, kdo se postavil lupičům při přepadení klenotnictví, a jehož zásluhou byli lupiči dopadení rukou zákona. Tím se ale dostane do hledáčku detektiva, který hledá dávno ztraceného syna bohatého obchodníka, ale zároveň na sebe upozorní místní mafii, která distribuuje na trh vylepšené opium. A je to možná právě on, který dokáže drogovou mafii zastavit ... Akční komedie Jackieho Chana mám docela rád. I když většinou neoplývají žádnou hlubokou myšlenkou či příběhem, dostatek akce okořeněné Jackieho bojovým uměním tento nedostatek plně vynahrazuje. To se ale bohužel netýká Agenta z Hongkongu - nevím jestli už Jackie není svým stylem unavený, ale v tomto filmu nabídl snad jen dvě či tři lepší akční scény (nahý Jackie Chan v Turecku), a ostatní je hodně o ničem (včetně závěrečné autohoničky s hořícím kamionem)... ()

haj 

všechny recenze uživatele

Jackie a režisér Teddy Chan se tentokrát víc soustředili na příběh, který je vážnější než ostatní Jackieho filmy, což by nevadilo, jen je škoda, že o trochu ubrali na akci. Bojů je ve filmu sice několik, ale až na útěk z tureckých lázní (což je podle mě nejlepší scéna filmu) jsou všechny velmi krátké a bohužel se taky nedočkáme závěrečného souboje, který je nahrazen drahou, ale nijak efektivní automobilovou honičkou. Kromě toho česká verze je oproti původní hongkongské ještě hodně sestříhaná (asi o 21 minut). ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem chtěl vidět jen kvůli Adkinsovi, ale nějak jsem ho tam nenašel. Každopádně další Jackieho akční bláznivina nevalné kvality. ()

Reklama

Reklama