Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinářka Carmen Wongová točí v Turecku reportáž o rostlinném výzkumu tureckých vědců. Během reportáže pojízdnou laboratoř výzkumníků napadne skupina mužů a zničí ji. Sirotek Jackie pracuje jako prodavač v hongkongském sportovním obchodu..Vždycky snil, že bude sloužit na straně zákona. Když se mu jednou podaří zneškodnit lupiče z banky, dostane se na stránky novin. Zanedlouho ho vyhledá soukromý detektiv Manny Liu, který mu řekne, že by mohl být synem korejského milionáře Parka Won-Junga. Jackie ho navštíví v soulské nemocnici. Park ho považuje za svého syna a nabídne mu, aby si s ním zahrál hru. Pokud vyhraje, získá všechny Parkovy peníze... V hotelu se Jackie setká s Carmen Wongovou, která mu prozradí, že Park byl dvojí špion. Pracoval pro Severní i Jižní Koreu a nakonec v Istanbulu přeběhl. Park zanedlouho umírá a zanechá pro Jackieho dopis s šekem, křížek a neznámý klíč. Když Jackie rozsypává popel na hrobě jeho ženy, je na něm nápis „Počkej na mě“ a uschlý tulipán. Z internetu se dozví o vyšlechtěném Zlatém tulipánu v Turecku. Nápis převedený na čísla tlačítek v mobilu dává číslo účtu v Istanbulu. Jackie odjíždí do Turecka a zjistí, že je neustále sledován ozbrojenými muži... (TV Prima)

(více)

Recenze (93)

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Nie zlý film, ale Jackie má aj lepšie. Ako komédia priemer, ako thriller podpriemer a akcia bola dobrá akurát na konci. Slabé 3*. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Pro filmy s Jackie Chanem mám určitou slabost, ale tohle bylo možná i na mne moc. Bojových akcí bylo poskromnu (i když ta na tržišti byla opravdu super a Chanovo vytvoření muslimského hábitu bylo něco neuvěřitelného), konec ve stylu Kobry 11 se opravdu nepovedl, Semir by při tom všem ještě zvládl minimálně tři salta, řídit poslepu a se sádrou na obou nohách! Bohužel, víc než pěstních soubojů jsem se dočkal hodně mluvení, hodně snah o vyprávění příběhu, hodně polemizování, hodně takové té morální povinnosti (dívku, kterou neznám, se snažím zachránit a když umře, tak se naseru a chci toho zlýho dostat). Škoda, tohle bylo slabší, některé pasáže filmu dokonce předčily i obligátní titulkové "přešlapy". ()

krizi 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem měl Chana docela rád, ale poslední dobou mi vůbec nepřipadá vtipný a leze mi na nervy, asi stárnu nebo co. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Keďže už aj názov filmu je značne odfláknutý, nemožno čakať vyspelosť snímku vo viacerých rovinách. Tých je tam toľko, že film je akoby nesúrodou kolážou jednotlivých ukážok s množstva iných filmov. Umiestniť dej do Turecka ma sklamal, nakoľko ide ale o osobné antipatie, je to len subjektívny dojem. Náhle úmrtie je síce príjemným šokom, všetko to ale ničí ako vždy komediálny boj, Jackieho anti-herectvo, nevýrazný komparz a slušne zmätený dej. Jackieho štandard, pri ktorom sa najete, urobíte plán na víkend, stiahnete fotky MILFiek a zaplatíte faktúru za odber elektriny. (videné 21.08.2020, Filmplus archív) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jackieho Chana mám rád, ale tentokrát mě nijak zvlášť nepobavil, ačkoliv jeho souboje, byť je jich pomálu, patří k tomu nejlepšímu, co je v tomto snímku k vidění. Jinak se po všech stránkách jedná o těžce průměrnou záležitost, zajímavý námět je totálně zašlapán extrémně nezáživným zpracováním, nenajde se zde žádná zapamatovatelná scéna, sníme je zbytečně moc vážný, tudíž o humoru, který se tak nějak od Jackieho očekává, si divák může nechat jen zdát. I když se jedná jen o necelou hodinku a půl, sledování mi přišlo jako věčnost, mimo akční scény jsem se prakticky pořád děsně nudil. Tentokrát slabota. 4/10. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční záležitost od Jackieho. Není to úplně narvané akcí, ale je fakt fajn a celkově je to takový odlehčený a příběh mne tentokrát taky bavil. Jasně originalita se tam asi moc najít nedá, ale právě akce to zachrání, zvláště na tržišti jsem se fakt pobavil. Pro mne tohle patří mezi to lepší a nemám s tím problém. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

Solidní akční podívaná využívá exotické prostředí Turecka. A Jackiemu to pořád slušně kope. Nejvíc jsem se ale nasmál při posledním záběru s "otcem". ()

DjMetal 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je jednoducho typek. Trochu tam bolo odveci, ze s tou cisternou isiel tolky kus. Za taky cas mohli dojst poziarnici alebo take cosi a uhasit to. Ale to by asi nebolo ono aby Jackie nezachranoval niekoho a sam isiel na smrt. Je to dobry film. Pacil sa mi. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Agent z Hongkongu je lapidárně řečeno slátanina, téměř nic ve filmu "nefunguje", nepovedená choreografie, téměř nevtipné momenty, katastrofální střihy, které dělají z diváka debila a překombinované a těžko uvěřitelné postavy. Ze stopáže stojí za to vidět ztěží 20 minut, nic víc nic míň. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem shlédla film s Jackiem Chanem. Není to sice ten jeho nejlepší film, ale zápletka, humor, akční scény tam byly dostatek. Nejvíc jsem se pobavila jeho soubojem na tržnici, když byl nahý :-), závěrečná scéna s jedoucím kamionem taky ušla. Jen tam něco málo chybělo, proto nedávám plný počet hvězd. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem průměrnou Chanovku, dostal jsem průměrnou Chanovku a přece jsem nespokojený. Závěr jsem nepobral. Rozhodně Jackie natočil plno lepších filmů. ()

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

Občas to bylo oproti jiným filmům s Jackiem až moc vážné, ale jinak klasický Jackie Chan. Každého zbije, všude proskočí a tak a to mě prostě baví. Jak se balí do toho prostěradla? To bych taky chtěl umět. Není důvod aby Agent z Hongkongu nedostal tři hvězdy. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Filmu se daří držet tempo, ale akce je celkem dobrá, takže půlka je vyhráno. Ale ten scénář by občas snesl nějaké to vylepšení. ()

rafix 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je dobrý. Místy mě to připadalo, že je to komedie. Ale je to dobrý akční film, který mě se líbil. ()

Reklama

Reklama