Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinářka Carmen Wongová točí v Turecku reportáž o rostlinném výzkumu tureckých vědců. Během reportáže pojízdnou laboratoř výzkumníků napadne skupina mužů a zničí ji. Sirotek Jackie pracuje jako prodavač v hongkongském sportovním obchodu..Vždycky snil, že bude sloužit na straně zákona. Když se mu jednou podaří zneškodnit lupiče z banky, dostane se na stránky novin. Zanedlouho ho vyhledá soukromý detektiv Manny Liu, který mu řekne, že by mohl být synem korejského milionáře Parka Won-Junga. Jackie ho navštíví v soulské nemocnici. Park ho považuje za svého syna a nabídne mu, aby si s ním zahrál hru. Pokud vyhraje, získá všechny Parkovy peníze... V hotelu se Jackie setká s Carmen Wongovou, která mu prozradí, že Park byl dvojí špion. Pracoval pro Severní i Jižní Koreu a nakonec v Istanbulu přeběhl. Park zanedlouho umírá a zanechá pro Jackieho dopis s šekem, křížek a neznámý klíč. Když Jackie rozsypává popel na hrobě jeho ženy, je na něm nápis „Počkej na mě“ a uschlý tulipán. Z internetu se dozví o vyšlechtěném Zlatém tulipánu v Turecku. Nápis převedený na čísla tlačítek v mobilu dává číslo účtu v Istanbulu. Jackie odjíždí do Turecka a zjistí, že je neustále sledován ozbrojenými muži... (TV Prima)

(více)

Recenze (93)

HKstars 

všechny recenze uživatele

Další film Jackieho Chana. Předem řeknu, že není vůbec špatný. Začátek se rozvíjí jako klasický film "náhodou špiónem" (jak koneckonců napovídá název), po chvíli se ale začnete trochu ošívat. Je to víc drama, než akce a přijde vám, že Jackie trochu stárne... Tím to ale není, akční scény jsou pořád skvěle vymyšlené a perfektně zahrané. Jde o to, že tomuhle filmu citelně chybí humor. Jackie to možná tak chtěl, chtěl natočit drama o sirotkovi, který se dozví, že jeho otec byl tajný agent... celá ta herecká část je ale příliš americky střižená a trochu nepasuje do akčních scén ve kterých naopak humor je (viz. bitka v nemocnici, honička na tržišti) a které jsou po čertech "made in HK". Ke konci se ale všechno spraví, závěrečná honičková scéna, včetně stuntu a nakonec i překvapivé pointy vám určitě vykouzlí úsměv na rtech... Ale bylo to těsně Jackie :-) 60% ()

wdc 

všechny recenze uživatele

Jednou mi to přišlo přihlouplé a ohrané ale po letech jsem se docela bavil. Hodně akční a také zábavné (Jackieho akční scény) - je tam několik ROFL scén. Místy mírně naivní. Konec, kde jsou dost neuvěřitelné a nelogické scény s nezastavitelným nákladním autem byl už příliš přepálený. ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je od Jackieho hodně slabé. Původně jsem měl v plánu dát jednu hvězdu, přičemž jsem uvažoval i o odpadu, ale z úplného dna snímek vytáhl Jackie ve spolupráci s finální honičkou. Kdo v tom neviděl vykrádačku Nebezpečné rychlosti je podle mě slepý, ale objevuje se v ní narozdíl od zbytku filmu aspoň špetka napětí, takže nakonec dvě s dodatkem, že pokud nebudu mít ztrátu paměti tak už Agenta z Hongkongu nechci vidět. A trvám na tom, aby si příště vzal kameramana a režiséra tohoto snímku za sparingpartnery, protože přitom se určitě uplatní lépe. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Dobrá akční komedie, která nabídne opravdu hodně povedených akčních scén. Jackie Chan opět celkem obstojně kloubí akci s humorem a předvádí něco z tajů asijského bojového umění. Zápletka je ucházející, ani děj nijak výrazně nevybočuje z průměrnosti. Závěr potom přinese některá zajímavá odhalení. A abych pravdu řekl, tak jsem trochu nepochopil tu závěrečnou akční scénu. ()

pirate 

všechny recenze uživatele

První polovina dobrá, druhá nic moc. Především jsem čekal, že na konci bude nějaká super bitka, jak je vždycky Jackie má, ale zde nic. Dějově dobrý, ale na Jackieho slabota. Slabších 50%. PS: Ani jsem si nevšiml, že by se někde ukázal Adkins. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Několik dobrých bojových scén či šaškáren, jako když se nahatý Jackie obléká za muslimku do bílé látky, nezachrání jeden ze slabších filmů s Chanem. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Další super komedie plná hlášek, rvaček a taškařic... Ty nepovedené záběry jsou vždy pro radost a jako odměna... ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Pár akčních scén bylo docela dobrých,ale celkově nic moc,žádné zábavné nebo komediální scény nejsou k vidění.Někteří spoluherci J.Chana podali hrozné výkony. ()

Reklama

Reklama