Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinářka Carmen Wongová točí v Turecku reportáž o rostlinném výzkumu tureckých vědců. Během reportáže pojízdnou laboratoř výzkumníků napadne skupina mužů a zničí ji. Sirotek Jackie pracuje jako prodavač v hongkongském sportovním obchodu..Vždycky snil, že bude sloužit na straně zákona. Když se mu jednou podaří zneškodnit lupiče z banky, dostane se na stránky novin. Zanedlouho ho vyhledá soukromý detektiv Manny Liu, který mu řekne, že by mohl být synem korejského milionáře Parka Won-Junga. Jackie ho navštíví v soulské nemocnici. Park ho považuje za svého syna a nabídne mu, aby si s ním zahrál hru. Pokud vyhraje, získá všechny Parkovy peníze... V hotelu se Jackie setká s Carmen Wongovou, která mu prozradí, že Park byl dvojí špion. Pracoval pro Severní i Jižní Koreu a nakonec v Istanbulu přeběhl. Park zanedlouho umírá a zanechá pro Jackieho dopis s šekem, křížek a neznámý klíč. Když Jackie rozsypává popel na hrobě jeho ženy, je na něm nápis „Počkej na mě“ a uschlý tulipán. Z internetu se dozví o vyšlechtěném Zlatém tulipánu v Turecku. Nápis převedený na čísla tlačítek v mobilu dává číslo účtu v Istanbulu. Jackie odjíždí do Turecka a zjistí, že je neustále sledován ozbrojenými muži... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo série nepotrebných filmov Jackieho Chana ktorý okrem choreografie nemá čo ponúknuť, tou choreografiou myslím tú pri bojových scénach a práve tú ma tento film fantastickú samotná scéna v kúpeľoch je podľa mňa jedna z najlepších a tak isto finále. Osobne mám Jackieho rád a Teddy chan je schopný režisér ktorý zvláda akciu aj dialógy lenže scénar bol asi spísaný za pol hodiny pretože je priamočiary a hlúpy ale aj napriek tomu Teddy Chan s tohoto filmu spravil pozerateľný kúsok ktorý nepatrí k tomu najlepšiemu z Chanovej tvorby ale ani k najhoršiemu. ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je od Jackieho hodně slabé. Původně jsem měl v plánu dát jednu hvězdu, přičemž jsem uvažoval i o odpadu, ale z úplného dna snímek vytáhl Jackie ve spolupráci s finální honičkou. Kdo v tom neviděl vykrádačku Nebezpečné rychlosti je podle mě slepý, ale objevuje se v ní narozdíl od zbytku filmu aspoň špetka napětí, takže nakonec dvě s dodatkem, že pokud nebudu mít ztrátu paměti tak už Agenta z Hongkongu nechci vidět. A trvám na tom, aby si příště vzal kameramana a režiséra tohoto snímku za sparingpartnery, protože přitom se určitě uplatní lépe. ()

Reklama

spikey1 

všechny recenze uživatele

Nejtěžší na tom, komentovat filmy Jackieho Chana je, že jsou všechny stejné. Teď od pravověrných fanoušků zasloužím ukřižovat, ale je to tak. Jackie točí obdobně jako se točí Bondovky. K něčemu se připlete, někoho více či méně omylem zbuší a tak to jde dál, doba božské relikvie a Police story už je fuč. čimž ho nehaním tnhle film má solidních 65% a rád u něj strávím čas o víkendu. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Chanovi zůstaly ve skříni nějaké nevyužité choreografie, a ty se obalily něčím jako děj (poslední scéna filmu něco málo vysvětlí, ale jen velmi málo). Ovšem co se týče bitek a kaskadérských kousků jde o plnokrevnou chanovku, kde na rozdíl od těch paralelních amerických nezaclání žádný ukecaný sidekick. Takže slušné tři. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o obyčajnom predavačovi, ktorý sa od právnika dozvie, že jeho otec je bývalý kórejský špión a tak sa po jeho smrti spolu s vecami, ktoré mu zanechal vydá do Turecka po dedičstvo, ale to zahŕňa aj úplne novú drogu a tak po ňom začne ísť miestna mafia. Spracovanie nie je zlé, síce film aj napriek krátkej dĺžke má pomerne pomalé tempo a niekoľko zbytočných scén, ale aj tak ani trochu nenudí a dobre sa naň pozerá. A za to všetko môže hlavne fakt, že toto nie je akčná komédia ako je pri Chanovi zvykom, humoru je tu minimum, film viac pôsobí ako dráma a výrazná časť filmu má takú smutnejšiu atmosféru. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom dobrá, ale ničím výnimočná. Samotných akčných scén je dosť a prichádzajú približne v pravidelných intervaloch, ale skoro všetky sú krátke. Choreografia súbojov po stránke bojových umení je príliš jednoduchá, ale oživuje ich mnoho zaujímavých prvkov a nápadov ako použitie defibrilátorov, boj bez oblečenia alebo spôsob odviazania sa. A okrem súbojov je tu aj viacero naháňačiek, či už s dopravnými prostriedkami alebo bez nich. Najviac sa mi páči celá naháňačka od úteku z kúpeľov, cez boj bez oblečenia až po skvelý spôsob oblečenia sa. A záverečná akcia v štýle Kobry 11 je celkom dobrá, ale zbytočne moc dlhá. S hereckým obsadením som spokojný, okrem Jackieho Chana potešia aj príjemné ženské postavy. Réžia mohla byť aj trochu lepšia, no nesklame a technická stránka je veľmi dobrá, pričom poteší aj dobrý výber lokalít. Agent z Hong Kongu na pomery Jackieho Chana nie je ničím výnimočný film, od jeho najlepších filmov má ďaleko, ale aj tak je to slušná akčná zábava, ktorá je aj tak lepšia ako takmer všetky Chanove americké filmy. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 72%. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Jackie Chan ve filmu nejen hrál, také jej produkoval a postaral se o choreografii bojových scén. (Rominator)
  • Ve scéně, kdy projíždí hořící kamion městem, jo možné zahlédnout český automobil Škoda Favorit světle zelené barvy, do kterého nakonec kamion nabourá. (Ondrasss)

Reklama

Reklama