Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěné továrně se setkají dva zločinecké gangy, aby směnily kufříky, z nichž jeden obsahuje drogy a druhý peníze. Tentokrát se to ale neobejde beze svědka, protože celou transakci i vraždu, která následuje, nafilmuje televizní reportérka Diana. A to poslední, co by mafiáni chtěli, je stát se hvězdami zpravodajství. Začnou reportérku pronásledovat a ta při zběsilém útěku narazí na Jackieho, který má jako znamenitý kuchař vlastní, velmi oblíbený kuchařský pořad "Co se dnes vaří" v australské televizi. Kromě toho je mistrem bojových umění, a protože reflexy jsou rychlejší než úvahy, zmlátí gangstery dřív, než si uvědomí, že by se do takových věcí neměl plést. A má pravdu. Gangsteři mafiána Giancarla jdou totiž nejen po pohledné reportérce, ale především po inkriminující kazetě. A ta se, opět souhrou náhod, dostane do rukou Jackiemu, i když o tom nemá ponětí. Místo klidného večera ho tak čeká řada nemilých překvapení, tvrdých pěstních střetnutí, soubojů a honiček s Giancarlovými zabijáky. A nejen s nimi, protože o kazetu je čím dál větší zájem. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (98)

woody 

všechny recenze uživatele

Jackiho velmi podařený film o kuchařském mistrovi který vlastní kompromitující kazetu má slušné akční scény(honička v kočáře) ale pěti hvězdičkovou úroveň kazí špatný záporák a velmi,velmi špatné finále(nejsou v něm skoro žádné boje). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja nevedieť dobre anglicky po, ale vedieť, čo to malé prsia.“ Fajn akčná komédia so sympatickým a miestami skutočne neuveriteľne kaskadérskym Jackiem Chanom, idiotským scenárom (hrdina a tri ženy po sérii útokov odmietnu policajnú ochranu; na „predávanie“ rukojemníka kráčajú policajti meter za hrdinom, ktorý musí prísť sám) a rozkošným cameo Jackieho kamaráta Sammo Hunga, inak režiséra tejto priemernej snímky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jackie se Sammo Hungem si vyrazili do Austrálie a natočili tam frenetickou a nápaditou chanovku plnou infantilního HK humoru. Zápletka je jen záminkou pro sérii nápaditých bitkohoniček, při nichž Jackie kreativně využívá cokoli, co je zrovna po ruce. Prostě svižné kaskadérské a demoliční orgie, přičemž nejvíc mi utkvěla akce v rozestavěném baráku (otvírání dveří, cirkulárka...), kde taky - soudě podle tradičních nepovedených záběrů pod závěrečnými titulky - dostal Jackie nejvíc zabrat. A finále se srovnáním luxusní vily se zemí důlním truckem. Ještě bych vypíchl kvalitní komické záporáky, hlavně Richarda Nortona jako mafiána Giancarla, ale i jeho blonďatou gorilu nebo famózně přehrávajícího vůdce Démonů, který je ale bohužel hned na začátku zastřelen. Jedna z mých nejoblíbenějších chanovek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

První film Jackieho Chana natočený v angličtině a můj celkově sedmý s ním v hlavní roli, mě jen utvrdil v dojmu, jak je jeho slapstickové dovádění podobné groteskám. Na rozdíl od nich se však tady mluví, což je zásadní problém a já nebyl schopen určit, jestli je stupidnější zápletka, nebo ten pitvořící se kung fu kuchtík. Jeden kop z otočky navíc dám za závěrečný Australský masakr důlním náklaďákem, který nechal prostor pro pubertální nostalgii a lehce úchylné potěšení z destrukce.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Z filmu, který měl být dopoledním zpestřením k fádní snídani se vyklubala divoká a vcelku přitažlivá akční jízda Jackieho Chana, který jako vždy nešetří originálními nápady a nejvtipnější choreografií let dnešních i minulých. Na scénu s otevíráním dveří asi už nikdy nezapomenu, scéna jako vystřižená z dob němých grotesek. Takhle jsem se u snídaně už dlouho nebavil, Jackie by měl zůstat u podobně laděných filmů a ne se propůjčovat k Forbidden Kingdom a jemu podobných, takovéto akční komedie mu sluší lépe a vyřádí se v nich nejen Jackie, ale i divák. Krásné tři a půl hvězdičky, o rok starší První rána je přece jen jiné kafčo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Síce nie prostredím a obsadením, ale štýlom a prevedením na dlhú dobu asi posledný pravý hong kongský Jackie Chan so všetkým, čo k tomu patrí. Zápletka je jednoduchá a očakávane aj dosť naivná, televízny kuchár, samozrejme znalý bojových umení, ktorý sa zapletie s mafiou, keďže pomáha reportérke na úteku potom, čo natočila to, čo nemala, dej už tiež priamočiarejší byť asi ani nemohol, ale to je tu to najmenej, hlavne, že je to celé mimoriadne svižné a aj dosť zábavné. Akcie je tu plno, síce súboje sa už nemôžu porovnávať s Chanovou tvorbou hlavne z osemdesiatych rokov a ani náročných kaskadérskych kúskov tu zase tak moc nie je, ale aj tak je na tom akcia veľmi dobre. Tvoria ju hlavne rôzne naháňačky, ktoré sú dlhé, napadité a zábavné a nachádzajú sa v priebehu celého film. A tak za zmienku stojí hlavne celá úvodná fáza, kedy sa obe hlavné postavy prvýkrát stretnú, akcia v strede filmu, teda obchodný dom a naháňačka po ceste a z konečných akčných scén zase nejviac zaujme akcia na stavenisku. Celkovo sa na akciu výborne pozerá, ale mrzí ma finále, ktoré miesto záverečného súboja prinesie len demolíciu mafiánskeho sídla, ktorá pôsobí síce efektne, ale filmy s Jackie Chanom predsa len pozerám kvôli niečomu inému. A rovnako nesklame ani humor, je ho tu plno a vydaril sa, hlavne sekvencia s množstvom dvier, ktorá pripomenie animované rozprávky je nezabudnuteľná. Obsadenie je bez problémov, Jackie Chan stále v skvelej forme, nesklame ani reportérka a k tomu slušní záporáci na čele s Richardom Nortonom a práve preto ma mrzí, že sa vo finále oni dvaja plnohodnotne nestretli. A zaujme, že po dlhej dobe film s Chanom zase režíroval Sammo Hung, ktorý tu má aj zábavné cameo, ale tie niektoré spomaľované scény si mohol odpustiť, ako jediné trochu kazia dojem z akcie. Takže na osemdesiate roky to už nemá, ale aj Fešák je stále jeden z tých Chanových filmov, ktorý si nemám problém pozrieť viackrát a stále sa pri nich dobre bavím. 75% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Kvalita filmů s Jackiem Chanem je obvykle přímo úměrná prostoru, který je věnován akci (ať už jde o souboje, nebezpečně kaskadérské kousky nebo fyzický humor v duchu klasických grotesek) a nepřímo úměrná prostoru, který vyplňují dialogy a slovní humor. V závěru svého režisérského působení si to asi uvědomil i Sammo Hung, takže Mr. Nice Guy v rychlém tempu sype jednu fantastickou a(tra)kci vedle druhé a nebýt toho, že spíš jen recykluje prvky ze starších filmů a zrovna neoslňuje neobratnou prací se zpomalenými záběry, dal by se zařadit mezi ty nejlepší filmy, které s hongkongským králem akčních komedií vznikly. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže rozmazané běžící scény, useknuté záběry, inu stříhalo se o 106. Výborné cameo Sammo Hunga. Kompletní demolice domu. Film trvá pouhých 75 minut a závěr nám poskytuje měrou vrchovatou, tentokrát bez rušících titulků nevydařené scény. Zvláště cirkulová pila je neskutečně krutá! Musím ovšem jedním dechem konstatovat že Hollywoodská produkce poskytuje po příběhové stránce slabší Chanovky. Rachot v Bronxu jen solidní, Mstitel beze jména ušel, Medailon, Tuxedo, Chůva v akci = hrůzostrašné. PS: Raději jsem se po zkouknutí filmu přesvědčil jestli neexistuje nějaká Directors Cut. PS2: Akce je ovšem stále napaditá a vydařená. 50% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Víc než kdy jindy se tady všechno opírá o Jackieho bojové umění. A byť mistr opět nezklamal a všechny bitky byly velmi nápadité, svěží a zábavné, dutý příběh se zcela zamaskovat nedokázal.. Navíc ty zpomalené záběry už mi po chvíli hodně lezly na nervy. 65% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Standardní Jackie Chan na 4 hvězdy, ale ten hnusně zpomalený konec si vyloženě koleduje o strhnutí bodů. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Týmto filmom ma skromný chlapík Jackie Chan definitívne presvedčil o svojej dokonalosti. Skromný, veselý, inteligentný a mrštný herec v ktorom sa spája pohybové nadanie a zmysel pre humor. Radosť pozerať. Tieto Jackieho akčno - komediálne kúsky sú pre mňa vždy relaxom. Kuchár Jackie mi zas raz ukázal ako sa to robí a jeho scény na stavenisku, alebo napr. v demolujúcom nákladiaku sú nezabudnuteľné. A na koniec samozrejme majstrove obligátne nevydarené scény, na ktorých sa s chuťou zasmeje aj on sám. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jackie se zaplete do honičky o videokazetu, o kterou jeví zájem dva zápolící gangy. Opět jsou na řadě perfektní kaskadérské kousky a svou troškou do mlýna přispěje také ciklista a režisér snímku Sammo:-) Na konci nás sice nečeká bitka s bosem, zato se Jackie projede obřím autem po domečku šéfa mafiána:-) 70% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

První film Jackieho Chana, který jsem viděl už jako malé dítě, a začal ho automaticky mít rád. Nevím, jak moc hraje nostalgie u mě, ale čtyři zasloužené. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt divný scenár a réžia, skvelý Jackie a prvý krát som si všimol toho hustého krpca, čo namláti Jackiemu v INŠTINKTE LOVCA (och, ten distribučý názov). Klasická americká Chanovka z čias, keď ešte nebola na svete KRIŽOVATKA SMRTI (ten distribučný názov...). A finále spojené s demoláciou všetkého, čo je po ruke nemôže chýbať... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Pro Jackieho ojedinělý styl mám prostě slabost a tady opět předvádí dost zábavné kousky i když vše ostatní je totální hovadina. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film není dobrý ani když vezmeme v úvahu nízkou úroveň filmů Jackieho Chana. Postrádá to vyprávěcí logiku, ale jako crazy komedie to může být pro diváky odpočinkově zábavné. ()

Reklama

Reklama