Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěné továrně se setkají dva zločinecké gangy, aby směnily kufříky, z nichž jeden obsahuje drogy a druhý peníze. Tentokrát se to ale neobejde beze svědka, protože celou transakci i vraždu, která následuje, nafilmuje televizní reportérka Diana. A to poslední, co by mafiáni chtěli, je stát se hvězdami zpravodajství. Začnou reportérku pronásledovat a ta při zběsilém útěku narazí na Jackieho, který má jako znamenitý kuchař vlastní, velmi oblíbený kuchařský pořad "Co se dnes vaří" v australské televizi. Kromě toho je mistrem bojových umění, a protože reflexy jsou rychlejší než úvahy, zmlátí gangstery dřív, než si uvědomí, že by se do takových věcí neměl plést. A má pravdu. Gangsteři mafiána Giancarla jdou totiž nejen po pohledné reportérce, ale především po inkriminující kazetě. A ta se, opět souhrou náhod, dostane do rukou Jackiemu, i když o tom nemá ponětí. Místo klidného večera ho tak čeká řada nemilých překvapení, tvrdých pěstních střetnutí, soubojů a honiček s Giancarlovými zabijáky. A nejen s nimi, protože o kazetu je čím dál větší zájem. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (98)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

U Chanovek je jeden fakt obrovský problém, že stojí a padají na samotném Chanovi. Nebýt jeho a jeho umění pohrát si se všemožnýma věcma, což dost často stojí za to (zde např. scény na stavbě - míchačka atd.), většina jeho filmů by byla hodně, hodně špatných. I Terč prostě stojí a padá na něm, nikdo jinej (snad až na cyklistu, jehož hraje sám režisér) tu vůbec ničím nezaujme ani na pár vteřin a bez Chana by si ten film zasloužil možná tak jednu hvězdičku. Přesto všechno je to alespoň průměrná oddychová Chanovka, na kterou se dobře dívalo a i mě to dvakrát nahlas rozesmálo. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Vydarená jednohubka bez jediného hluchého miesta. Nechýbali súboje, vtip, akcia či šablónovitý dej. Príbeh o kuchárovi ktorý sa zapletie s mafiánmi omiela všetky dostupné klišé cez nevydarený obchod, zámenu dôkazov až po vydieranie. Ale pre príbeh tieto filmy nesledujem, Jackie znovu odmieta dodržiavať fyzikálne zákony a pozliepal kúsky z ktorých by sa nejednému zatočila hlava. Akcia ide ruka v ruke s vtipom čím je o zábavu postarané. Škoda, že film neskončil scénou na staveništi a pokračuje síce efektnou, ale zbytočne preexponovanou demolačnou pasážou, v ktorej pästi vystrieda praskanie stien, lisovanie drahých áut, rúcanie viacpodlažných sídel. Niektoré vady na kráse ako efektne zostrihaný dôkazový materiál natáčaný z jedného miesta, alebo večne uvrieskaná Jackieho priateľka, ktorú by som pri prvej príležitosti zalial betónom trochu iritujú, ale inak spokojnosť, ktorá zaručene pobaví. P.S. Scéna s chlapíkom na bicykli, ktorého si zahral sám režisér je bezkonkurenčná P.P.S. prvýkrát videl film kompletne v červenom, potom vrátil poškodenú VHSku :) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z akčního hlediska jedna z nejlepších čenovek - je nabitá takovou spoustou nejrůznějších Jackieho kousků a vychytávek, že je divák nestíhá všechny beze zbytku vstřebávat... Jackieho v jedné scéně zjevně trochu povytáhli lanem, ale kdo by to řešil, když zábavnost tohohle filmu je 100% volume. Ale jednu mouchu zkritizovat musím - obsah VHS pásky, o kterou se všichni celou dobu přetahují, a který měl být tajně pořízený z úkrytu novinářem, je nějak podezřele precizně sestřihaný a točený asi třemi různými kamerami. To už je moc velká pitomost i na mě, nekritického obdivovatele Jackieho akčních komedií. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jackie se Sammo Hungem si vyrazili do Austrálie a natočili tam frenetickou a nápaditou chanovku plnou infantilního HK humoru. Zápletka je jen záminkou pro sérii nápaditých bitkohoniček, při nichž Jackie kreativně využívá cokoli, co je zrovna po ruce. Prostě svižné kaskadérské a demoliční orgie, přičemž nejvíc mi utkvěla akce v rozestavěném baráku (otvírání dveří, cirkulárka...), kde taky - soudě podle tradičních nepovedených záběrů pod závěrečnými titulky - dostal Jackie nejvíc zabrat. A finále se srovnáním luxusní vily se zemí důlním truckem. Ještě bych vypíchl kvalitní komické záporáky, hlavně Richarda Nortona jako mafiána Giancarla, ale i jeho blonďatou gorilu nebo famózně přehrávajícího vůdce Démonů, který je ale bohužel hned na začátku zastřelen. Jedna z mých nejoblíbenějších chanovek. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jackie se zaplete do honičky o videokazetu, o kterou jeví zájem dva zápolící gangy. Opět jsou na řadě perfektní kaskadérské kousky a svou troškou do mlýna přispěje také ciklista a režisér snímku Sammo:-) Na konci nás sice nečeká bitka s bosem, zato se Jackie projede obřím autem po domečku šéfa mafiána:-) 70% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (13)

  • Emil Chau si zde zahrál stejnou postavu, jako ve filmu Rachot v Bronxu (1995). Jedná se o postavu zmrzlináře. (SG-1)
  • Jackie Chan si při natáčení zlomil nos a poranil krk. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama