Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěné továrně se setkají dva zločinecké gangy, aby směnily kufříky, z nichž jeden obsahuje drogy a druhý peníze. Tentokrát se to ale neobejde beze svědka, protože celou transakci i vraždu, která následuje, nafilmuje televizní reportérka Diana. A to poslední, co by mafiáni chtěli, je stát se hvězdami zpravodajství. Začnou reportérku pronásledovat a ta při zběsilém útěku narazí na Jackieho, který má jako znamenitý kuchař vlastní, velmi oblíbený kuchařský pořad "Co se dnes vaří" v australské televizi. Kromě toho je mistrem bojových umění, a protože reflexy jsou rychlejší než úvahy, zmlátí gangstery dřív, než si uvědomí, že by se do takových věcí neměl plést. A má pravdu. Gangsteři mafiána Giancarla jdou totiž nejen po pohledné reportérce, ale především po inkriminující kazetě. A ta se, opět souhrou náhod, dostane do rukou Jackiemu, i když o tom nemá ponětí. Místo klidného večera ho tak čeká řada nemilých překvapení, tvrdých pěstních střetnutí, soubojů a honiček s Giancarlovými zabijáky. A nejen s nimi, protože o kazetu je čím dál větší zájem. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (98)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Skvělá kombinace akce a humoru probíhající po celý film ve stále stejném svižném tempu, jak je obvyklé u všech snímků Jackieho Chana. Mám ráda tyto nekrvavé bojovky ve stylu starých filmových grotesek, které pobaví celou rodinu, a to bez násilí a drastických scén, pouze svým vtipem a humorem. Je s podivem, jakou kondičku a fantazii tento herec má, když dokáže takové akrobatické a krkolomné kousky s padesátkou na krku, předvádět. Soudím, že by bylo snažší spočítat jeho zatím neporušené kosti než ty polámané. I tak bych závěrem napsala, jak bývá zvykem, že ve filmu nebylo ublíženo žádnému zvířeti a ani člověku. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zběsilá akční jízda alá Jackie Chan. Už počátek příběhu nás nenechá pořádně se rozkoukat a už to jede. Zkrátka Jackie jak ho máme rádi. Honičky, souboje, úžasné kaskadérské kousky, skopičiny a typické asijské opičárny v takovém tempu, že by bylo nejlépe snad ani nemrkat, aby nám náhodou něco neuniklo. Vrcholem všeho dění je závěrečná akční scéna s ohromným náklaďákem. Tak tady se doslova tají dech. Za zmínku i stojí, že na režijní stoličku si opět s velkou chutí sedl Samo Hung. Celou dobu jsem si říkal, jestlipak se tu také někde objeví. A vskutku nezklamal. V 50 minutě coby cyklista ozvláštnil dějství svou maličkostí. Akce ve stylu HK tudíž nezklame a zanechá vskutku fenomenální zážitek. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Film s Jackie Chanom ani nemusí mať žiadny dej a zaslúži si minimálne 2 hviezdičky len za tie jeho úžasné kaskadérske kúsky a bojovú choreografiu. Tak a toto je presne ten prípad. Dokonca aj typických Jackieho komických scén je pomenej a keď zazriete ksichty záporákov, okamžite vám dôjde, že aj bežní ochotníci sú ďaleko lepší herci ako oni. Suma sumárum - slabučké hong-kongské béčko, ktoré by si bez Jackieho koledovalo o odpad!. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

většinu triků jsme už "kdesi" viděli (ty nové ale stojí za to!), gangsteři jsou fakt úděsní, zápletka pořád dokola stará dobrá (jackie je na nesprávném místě v nesprávné době a pak ho vydírají gangsteři, a on se musí vzmužit, aby zachránil unesenou přítelkyni) a videozáznam z ruční kamery, o který jde, má kvality celovečerního filmu profesionálně sestříhaného z několika kamer a s pečlivým svícením. Proč bychom to ale filmu neodpustili, když oplývá takovou dávkou dobré akce, neuvěřitelně skvěle choreograficky propracovaných bojových scén (kterých je tu fakt mrtě málem i na jackieho film). Rozhodně stojí za to díky fantastické kameře (nejen díky choreografii oceníte, že jde o film Sammo Hunga) a pak taky kvůli tomu báječnému Sammo Hungovu cameu! Vše okořeněno kulinářským uměním jackieho trochu hysterického hrdiny a fatální destrukcí na konci. Zlý chlápci dostali na frak a to jim patří. Čekáte snad od Chana něco jiného? ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších filmů s Jackie Chanem. Jen velká škoda toho závěru, člověk se těší na klasický souboj se záporákem, když předtím musí Jackie porazit všechny jeho nohsledy a místo toho je přijde ........ i tak to ale byla sranda a souboje dost nápadité, přesně jak by člověk čekat od Sammo Hunga. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (13)

  • Ocenenia a nominácie:

    1997 Golden Horse Film Festival
    - víťaz v kategórii Najlepší režisér akčných filmov - Wing Cho

    1998 Hong Kong Film Awards
    - nominácia v kategórii Najlepšia akčná scéna - Wing Cho (Peter-1307)
  • Emil Chau si zde zahrál stejnou postavu, jako ve filmu Rachot v Bronxu (1995). Jedná se o postavu zmrzlináře. (SG-1)
  • Ústřední filmovou melodii s názvem „A Nice Guy“ nazpíval Jackie Chan. V americkém filmovém sestřihu, který je nejkratší, chybí. (Rominator)

Reklama

Reklama