Reklama

Reklama

Rozhodnutí nebo život

  • Velká Británie Choose or Die
Trailer

VOD (1)

Dva kamarádi mají políčeno na výhru, o kterou se nikdo nepřihlásil, a tak oživí tajemnou videohru z 80. let. Ocitnou se ale v neskutečném světě plném nečekaných hrůz. (Netflix)

Recenze (101)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[13%] Sorry, to byla ale pořádná sračka. Ale díky tomu, že to mělo aspoň jednu obstojnou scénu s požíráním skla a díky tomu, že mám netflix celkem v oblibě tak nedám odpad, ale jinak se k tomu moc říci nedá. Žánrově se to nedá zařadit nikam a to už vůbec ne k hororu. A ani mi tolik nejde o tu výraznou nízkorzpočtovost. Herci – tragédie a vše ostatní okolo. Takže jsem vlastně opravdu mírný, že dávám tu 1 posranou hvězdu. A to srovnávání podle trailerů k téhle srajdě, že se to bude podobat počinům jako je SAW nebo KOTSKA – to je urážka těch snímků! No, tak snad příště … ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pane jo, tak tohle byla hovadina nejtěžšího stupně. Prvotně mě zaujal námět, kde když je nějaká počítačová hra, která vraždí, tak si říkám, že nemůže být úplně zle, když si z toho někdo udělá alespoň prdel. Jenže neudělal. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá počítačová hra z osmdesátých let zabíjí lidi, protože je prokletá. Co budou hráči ochotni zaplatit za vítězství? Rozhodnutí nebo život je přesně tak blbý film, jak blbě zní jeho zápletka. Podfinancovaný horor bez špetky nadhledu, ale především bez jediné opravdu napínavé scény, se pokouší vykrádat žánrové klasiky, ale dělá to naprosto neobratně a s nulovým vkladem vlastní invence. Není důvod na to koukat. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Už premisa tohoto hororo-thrilleru je naprostý brak, kdy je ve světě videohra, která ovlivňuje realitu kolem vás, ale ve správných rukou mohlo jít o koukatelný kousek. Tohle je ovšem naprostá přepálená kravina, která není znepokojivá, místy je akorát nechutná, avšak to je vše. Sledujeme tu vcelku nezajímavé archetypy, jak si vyvíjí vztah, zatím co bojují proti této videohře. Pravidla a omezení tu prakticky neexistují, takže sledujeme jen to, co se scénáristům zamane a hodí. Často sledujeme absolutně nezáživné situace, které nejsou děsivé. Shodou okolností úrovně a překážky hlavní hrdinky nepůsobí ani zdaleka, tak tíživě a složitě, jako to co nám film ukázal na začátku. K tomu je tu jedna z nejkomičtěji vypadajících smrtí posledních let. K tomu si připočtěte hrozné využití licencovaná hudby a naprosto příšerně trapné a brakovité finále, s nevjtipnějším a nejdementnějším soubojem, jaký jsem viděl. To co se stane naší hrdince ublíží nepřítely a naopak. Kdy se ukáže, že je hlavní postava je tupá jak poleno. Nemluvě o celém stupidním vysvětlení jak a proč to celé funguje. Neuvěřitelně tragický brak, který nestojí ani za to vysmátí. Ale hej, aspoň to má sotva hodinu a půl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zatím hororový propadák roku. Film budil očekávání, že se jedná o další variaci na Saw/Jumanji, což je zkrátka vděčné hororové téma, které málokdy vyloženě zklame, ale tady jsem o film ztrácel zájem už někde v 15 minutě. Netflix to má zatím s horory tak 50 na 50, ale tohle je velký špatný snad ve všech směrech. Na jednu stranu jsem rád, že vychází i tak špatné filmy, aspoň lidé víc docení horory typu Sadness, X a Eight for Silver, což jsou bezpochyby letošní hity. Choose for Die je podobným teen odvarem jako ten horor o Appce ( název jsem už zapomněl), kde nic moc pořádně nefunguje, ale jistá skupina lidí z něj stejně bude spokojená a s radostí jej bude šířit dále. Film se hodně soustředí jen na 2 hlavní postavy, které moc zajímavé nejsou a samotná hra je vyloženě meh a k smíchu. Úkoly i samotná podstata hry nedává moc smysl a v hodně směrech to působí nedopečeně a udělané narychlo. Gore zde víceméně absentuje, jsou zde asi 3 krvavé scény, shodou náhodou velmi podobné ( krev teče z pusy), to dnes může potěšit fakt jen ty nejméně náročné nebo začínající v žánru, atmosféra se zde nevyskytuje, napětí zde není, lekačky hodně předvídatelné a nefuknční, nikde to negraduje a když nefunguje hororová stránka, tak to bohužel není ani vtipné natož zábavné, zkrátka velký špatný v každém směru. Jako kulisa při vaření nebo úklidu to nejspíš zaboduje, ale na večerní podívání s partnerem nebo o samotě bez šance. Příběh 2/5. Akce 1/5, Humor 1/5, Násilí 1/5, Zábavnost 2/5 Hudba 2/5, Vizuál 2/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 2/5. 2/10. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Curs>r je zapadnutá videohra, ku ktorej sa úplnou náhodou dostane Kayla. Keď zistí, že hra dokáže ovplyvňovať realitu a začne ničiť jej život a život jej blízkych, je na záchranu neskoro. Musí si vybrať medzi smrťou alebo pokračovaním v nebezpečnej hre. - Malý horor na zabitie času, ktorý sa nesie na vlne mainstreamových kravín typu Truth or Dare alebo Ouija. Vela vecí ma tu nezaujalo, ale za zmienku stojí svieže spojenie videohry a reality v kombinácii s príjemnou hudbou. Postavy sú nezaujímavé, gore tu nie je a celkovo sa tu nenájde nič, na čo by si človek o pár dní spomenul, takže trochu nechápem ten záverečný nábeh na sequel. Radšej odporúčam povenovať sedemdesiat minút kanadskej chuťovke Game of Death, ktorá sa nesie v podobnom štýle, ale je krvavejšia a hlavne zábavnejšia. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další mizerný přírůstek do subžánru hororů o vražedných videohrách (Brainscan, Arcade, Game over). Prvoplánově, ohraně a lacině působící splácanina motivů, které známe odjinud (kopírování a šíření hry v rámci vlastního přežití připomene Kruh, hrdinka snažící se zachránit svou matku a vymanit se z ghetta zase Lidé pod schody), vezoucí se na osmdesátkové nostalgii, scenáristicky i režijně impotentní. Ani to žraní skla neuměli natočit dobře. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ku filmom z produkcie spoločnosti Netflix pristupujem dosť opatrne. V prevažnej väčšine sú infiltrované neoliberálnym progresívnym svinstvom. No občas sa predsa len objaví niečo od nich, čo ma dokáže zaujať. Naposledy som sa celkom pobavil pri ich, síce plytkej, ale zato poriadne krvavej verzii "Texaského masakru motorovou pilou". Takže som si skúsil pustiť aj ich ďalší tohto ročný horrorový zárez. Pozrel som si snímok "Rozhodnutie alebo život" (Choose or Die). Je to režisérsky debut nejakého Tobyho Meakinsa. Teenagerský horror o starej prekliatej počítačovej videohre, ktorá doslova smrteľne terorizuje hráčov, ktorí sa do nej pustili. Námet sa mi to zdal byť lákavý, ale celkové spracovanie ma poriadne sklamalo. Proste ďalší shit zo žumpy zvanej Netflix. * ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Unylá srágora bez invence a s vizuálem, který by lépe zvládli v osmdesátých letech. Ale vyplatí se vydržet do konce - tak směšný souboj villain vs hero kinematografie možná nepamatuje. Netflix garbage v plné parádě. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tragicky jako místní komunita film nevidím. Jednu * přihodím za podstřelení, protože je to celkem zábava. S hororem jen málo společného, ale taková ta jednohubka na nudný večer, proč ne. 6/10 = 64% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Námet s vraždiacou hrou z 80. rokov bol zaujímavý, ale žalostne nedotiahnutý. S výnimkou prvej (sklo) a druhej (potkan) úrovne boli zvyšné vrátane finálneho bosa nezáživné. Film navyše nemá žiadnu sympatickú postavu, ktorej by sme držali palce v boji. Asa Butterfield a Iola Evans sú nudnou dvojicou na pohľadanie a vôbec si nespomínam na to, ako sa ich postavy volali. ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Koho neosloví hned začátek filmu tak doporučuju ať se ani nekouká dál (a neudělá tak stejnou chybu jako já), protože film nenabídne nic kvůli čemu by se vyplatilo absolvovat těch neskutečně dlouhých 84 minut.  Já toho těžce lituju. Zhruba od 25 minuty se to nehorázně vleklo. Kolem hodiny už to začala být nekoukatelná stupidnost. Možná by si tenhle SHIT aspoň tu jednu hvězdu zasloužil ale já si nemůžu pomoct a s chutí téhle 3,14čovině dám odpad. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Malý hororový výlet  za původem prokleté retro hry z osmdesátých let, která terorizuje své hráče ve vypjatém a delikátním stylu Vyber, nebo zemři. Doprovodný hlas Roberta Englunda hlásá cosi o tom, že realita je prokletá. A kdo chce předem neohlášený hrůzyplný herní zážitek podstoupit, může se radovat na konci i z nemalé finanční výhry, o kterou se už celé roky nikdo nepřihlásil. Celé herní záhadě chce přijít na kloub Iola Evans a Asa Butterfield. A opravdu velké díky za toho pišišvora Asu, neb velmi vítaně koriguje nesympatičnost míšenky v úplně titulní úloze. Až do konce filmu jsem si na ni nezvykl. Ovšem to neznamená, že by film pod její dominancí utrpěl devalvaci. Má jen osmdesát minut, což je přesně ta stopáž, která nutí scenáristu Simona Allena a režiséra Tobyho Meakinse, aby vymýšleli nějakou tu rychlo-spádovou hororovou zábavu. A dokonce se jim poštěstilo být ve svém počínání i originální. Netflix jim zrovna nedopřál vrchovatý hrnec peněz, takže scenérie nejsou tou největší předností filmu. Ovšem hororových chvilek je slušná porce. Začíná to pikantně - vyříznutým jazykem v rodině Eddieho Marsana. A pak to tak pěkně svižně pokračuje, ač gore nikterak nepřekypuje. Ocením tvůrce v tom, že vynechali tradiční internetové vyhledávání, takže původ hry je v podstatě neznámý. Podařilo se udržet i určitou dějovou neprůhlednost. Překvapí i nějaké to nečekané úmrtí. A postupná gradace proběhla zdárně. Až na hlavní představitelku, jsem spokojen. Je to v podstatě tv horor, tudíž nemá smysl řešit absenci většího vizuálního náporu pro divácké bulvy. Spád, Asa Butterfield, hororový puch a riziková videohra - atributy dostatečně plnící svoji funkci. 10/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tyhle slabé Horůrky pro náctileté, občas dokáží jednou za čas překvapit, viz Countdown, ale tohle Rozhodnutí nebo život, se teda moc nepovedlo. Asa alias máslové pole, byl unuděný k smrti a na tu holčinu nesympatickou, ošklivou se nedalo vůbec dívat. Hudba celkem dobrá a druhá hvězda, za solidní scénu požírání střepů. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Istá moja časť by chcela ešte jeden, dva body "Choose Or Die" strhnúť za to, že film absolútne nebol schopný využiť svoj nápad nejako inteligentne a pôsobí viac ako nejaký PG-13, než nejaký reálne R-kový horor. Akoby sme sa zase snažili získať na svoju stranu čo najmladších divákov. A potom sa nedivme, že filmy dopadajú takto. Na druhú stranu si ale hovorím, že Toby Meakins ako režisér ešte len začína a toto je jeho prvý film. A istým spôsobom si myslím, že je tu aj nejaký ten potenciál. Ono v jadre toto je idea, ktorá sa dala zobrať a mohli sme s tým ísť ešte o nejakú tú úroveň ďalej. Aby som však bol úprimný, tak vo finále to prináša pár zaujímavých nápadov a s lepšími a zaujímavejšími postavami by sme z toho skutočne mohli mať solídnu jazdu. No v tomto tkvejú najväčšie problémy. Nemám pocit, že by Kayla a Isaac boli zaujímavými postavami. Najlepší moment filmu je podľa mňa asi časť, kedy sa hra hrá s Kaylou a jej spomienkami a vnútornými démonmi ohľadom jej brata. Tá momentka mala rozhodne niečo do seba a celkom bola silná. Čo tiež celkom funguje je level 2, ktorý máme len sprostredkovaný skrz počítač ale reálne nevidíme čo sa deje. A niekedy nevidieť je desivejšie vidieť. Takže človek si môže predstaviť čo sa tam vlastne odohráva. No keď má film skutočne niečo ukázať, tie scénky nepôsobia nejako vysoko efektívne. Či momentka v kaviarni, či ten veľmi divný boss battle. Mám taký pocit, že film sa síce snaží niečo dosiahnuť, no pracovať s atmosférou mu absolútne nejde, ten 80s feeling už akosi neprináša body hore, a postavy to ťahať absolútne nevedia. A podobne ako "Truth Or Dare" alebo "Countdown" naznačuje, že pripravujú pokračovanie. No spomínané 2 filmy sa toho nikdy nedočkali. Uvidíme ako to dopadne tu. Hodnotenie: C ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film na me pusobil jako prasky na spani. Asi snaha tvurcu vratit osmdesatky. Je vhodny pro teenagery, kteri vidi poprve horor, protoze film ma v prvni polovine dobrodruznou atmosferu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jsem v období, kdy mám opravdu na vše velmi málo času a už zatraceně potřebuju vypnout a vidět solidní film. Mohlo mi dojít, že s hororem co má 39% to nepůjde úplně dohromady, ale věřil jsem, že když už někde hraje máslový pole, bude to aspoň zábavný béčko. Bohužel. Rozpočet postrádající debilita vykrádající všechny starší kousky podobného ražení, bez jediné silné scény, strachu a nebo lekačky. Námět by celkem ušel a konec by dával naději, že by nás mohlo čekat pokračování, které by to paradoxně možná chtělo. Lepší rozpočet, víc vražd a mytologie a možná bysme se dočkali průměrnýho béčka. Netalentovaní režiséři jsou mor originální Netflix produkce. Další strašný shit.25%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejočekávanějších hororů se proměnil v největší utrpení - ovšem ne hororové utrpení, které jsme všichni čekali, ale utrpení diváka, který byl nucen sledovat 84 minut tohohle patlajzu, který tvůrci označují jako "film". Asa Butterfield je dobrý herec, ale zde je úplně mimo a ani jeho jméno nedokáže zachránit tuhle tragédii. Děj nedává smysl, se Sawem to nemá nic společného, o atmosféře se nedá mluvit, „gore“ (pokud se to tak dá nazvat) je nezáživné a nudné a celkové vyústění filmu je k smíchu. Tragické ve všech směrech a za 10 minut už ani nevím, že jsem film viděl. ()

Reklama

Reklama