Reklama

Reklama

Víkendový útěk

  • USA The Weekend Away
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Beth se snaží zjistit, co se stalo její nejlepší kámošce, která se ztratila na holčičím výletě do Chorvatska. Jenže co stopa, to další znepokojivá lež. (Netflix)

Recenze (65)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na to, že ide o totálne nízkorozpočtové televízne béčko (rozumej Netflix), tak scenár aj napätie predčia viaceré nabubrelé kino trilery s veľkými hviezdami, na ktorých sa v konečnom dôsledku smejeme. Na Split mám pekné spomienky a mám rád trilery, ktoré dokážu prekvapiť. Víkendový útek má skvelé tempo, stále príde s nejakým zvratom a to platí aj o závere. Ide o film, ktorý nám chce povedať, že nikoho nemôžeme dostatočne hlboko spoznať, pretože to skrátka nie je v ľudských silách. Ale to hodnotenie stále musím prispôsobiť aj tomu, že je to stále to televízne béčko. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Split je zde asi největší hrdina filmu. Konečně někdo přišel na to, že točit v chorvatských letoviscích dokáže být řádně sexy. Téma je ale omšelé a hlavní hrdinka pitomá jak pučtok. Co jsem ale taky mohl čekat jiného. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

The Weekend Away je super v tom, že zbytečně neztrácí čas a jde rovnou na věc. Hned jsme v překrásném Splitu, hned víme, jaké mají hlavní představitelky zhruba povahy a v jakém životním stádiu se zrovna nacházejí. Jenže pomalu přijdeme na to, že nic není jak se zdá, a začíná klasická "rozplejtačka". Celé je to v duchu (převážně u žen) aktuálně oblíbených lehkých krimi knih. Ty mají s tímhle filmem společné to, že vás dobře pobaví, občas trochu šokují, nechce se vám od nich odtrhnout, ale při tom množství, které každý měsíc vzniká, na ně za pár dní zapomenete. Každopádně, potěšilo mě zase po delší době vidět v něčem Blair. A tahle poloha jí, podle mého neobjektivního názoru, sedla. 3,5* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku také nemastne neslané, ale nie je to moc dlhé a tak sa to celkom rýchlo rozbehne. Príbeh dvoch kamaratiek síce nestrhne, ale pridáva postupne čoraz zaujímavejšie odhalenia, hru na pravdu a klamstvo a záver je už konečne to pravé orechové. Dobrá "krimi" jednohúbka, ktorá má to správne tempo a čím viac sa blíži ku svojmu koncu, tým je napínavejšia. 70% - 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] I když je to tématikou dost ohrané, tak jsem se bavil od začátku do konce. Velkým plusem je zde sympatická hlavní postava Beth, kterou zde hraje Leighton Meester. Vlastně utáhla celý film. Odhalování kdo je vrah mě zmátlo trochu ke konci. Částečně jsem pointu uhodl, ale potěší, že jsou nakonec dvě. Ta finální už není tak překvapivá, ale svojí logiku má. Nicméně, rozhodně nemám pocit, že bych tento snímek od netflixu nějak nadhodnotil; hlavní je, že mě to zabavilo. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako pěkná hovadina, nicméně po několika minutách a jedné noci to nabralo ty správné grády a velmi mile mě to překvapilo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Weekend Away" nie je v jadre žiadnym výnimočným thrillerom, ale na druhú stranu ako jednoduché béčko ma to celkom bavilo. Dokonca to má v sebe aj pár zaujímavých prekvapení, ktoré som úplne nepredpokladal. Na druhú stranu sa ale nedá povedať, že by úplne nedávali zmysel. Štve ma akurát, že niektoré postavy urobia počas snímku niekoľko rozhodnutí, ktorým som úplne neroozumel a v podstate potrebovali tým len film posunúť do inej roviny alebo proste hodiť niekam podozrenie. Ku koncu prichádza ešte niekoľko zvratov, ktoré tým zamotajú, no vnútorne si myslím, že ten finálny nebol úplne nevyhnutný. Bez neho by to bolo asi predsa len o niečo zaujímavejšie. Vo výsledku som ale s filmom v pohode. V podstate splnil svoj účel a priniesol celkom dobrú záhadu. Na jedno pozretie. Hodnotenie: B- ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně obyčejné, těžko uvěřitelné, ale dalo se. Split tvoří většinu toho hezkého, což neplatí o scénáři a už vůbec ne o hercích. Taxikář Zeit ještě jakž takž, ostatní nesympatičtí, holt béčková liga zaplacená Netflixem. Viděno anglicky s řeckými. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na Netflix celkom slušná krimi alebo taká malá detektívka a dokonca bez propagandy. Snáď nedostane producent či režisér vyhadzov, lebo tak málo černochov a homosexuálov som na tejto televízii dávno nezažil. Inak stojí za to pozrieť, páčila sa mi najmä Leighton a jej prirodzené herectvo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sluncem zalite pohlednicove lokality nezachrani diry v zapletce. Na domaci divani to asi staci, ale vykon Leightona Meestera si zaslouzi lepsi film. Idealni k velke lahvi vina na patecni vecer. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Lokace mě asi nalákaly nejvíce, zasadit dámskou jízdu do Splitu nemůže být špatnou volbou. Sekundárně mě zajímala Leighton Meester, dlouho jsem ji někde neviděl od dob Gossip Girl. A změnila se hodně... Příběh mě bavil, podezřelí byli všichni, pointu jsem neodhadl, jako oddechový thriller splnil svůj účel. Lepší tři hvězdičky. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Buchty a chlast a smrt atd, a žádný pořádný záběr, akční tempo nebo mírnější krev v žilách. Nepovedený kousek. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Beth je (až na dvojitou bradu) hodně pěkná ženská, ale zároveň i tak trochu vypatlaná kravka. Má doma v Londýně malý mimčo, který nechá na krku hazbendovi a odletí si pařit za flundrovitou kámoškou do Splitu. Její kámoška Kate je přesně ten typ ženský, kterou by každý soudný člověk po několika minutách osobního kontaktu buď praštil, nebo rovnou bestiálně oddělal, nebo aspoň poslal na převýchovu k nějakému horskému kmeni v Afghánistánu. Po párty se dvěma gigoly se Kate ztratí a nešťastná Beth zahajuje pátrání na vlastní pěst, protože místní poliši to mají na háku (jednoho poliše hraje pan Bukvić, což mě pobavilo asi nejvíc z celýho filmu). V pátrání jí nezištně pomáhá ochotný, milý a galantní taxikář, syrský uprchlík Zain. Oni totiž všichni muslimští uprchlíci nejsou špatní, víte? Ještě že nám Netflix poskytuje takovou osvětu. Pokud jste dočetli až sem a nepozvraceli jste se, znamená to, že máte kachní žaludek a můžete to zkusit zkouknout. Jako reklama na Split je to docela ucházející, jenom strašlivě dlouhý a s totálně retardovaným scénářem. Stačily by mi tak tři minuty pohledů na město a záběrů z ulic. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasika, kdy se někdo snaží najít někoho někde, kde ještě nikdy nebyl. A u hlavní hrdinky je jasné, že by svou kámošku nenašla i kdyby věděla, že dřepí na hospodských záchodcích ve Vrchotových Janovicích. Ale vzdor tomu, že to bylo blbé od zápletky přes zvraty až po vyústění, byla to zábava, protože leighton Meester je sympatická holčina a především to celé odsýpá. S tímhle nemám problém. 60% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Víkendový útěk je námětem velmi povedený thriller, který se úzce dotýká řady ve společnosti rezonujících témat, z nichž nejvíce vyčnívají vztahová spokojenost, sexuální obtěžování a denialismus. Bohužel veškeré vygradované napětí pramení z hrubých děr a přešlapů v ději, které se snaží tvůrci záplatovat zhruba stejným způsobem, jako čeští silničáři výmoly vzniklé na silnicích po zimních měsících. Tím nejproblematičtějším místem se jeví zcela úmyslné „vystřihování“ záběrů, které by prozradily zápletku, avšak neexistuje jediné rozumné vysvětlení, proč právě daný záběr nebyl divákovi poskytnut. Stejně tak je přistupováno i k chování hlavní postavy, která nejenže „přehlíží“ podstatná fakta, která by prozradila celou zápletku již po čtyřiceti minutách, ale navíc postrádá jakýkoli pud sebezáchovy a základní prvky racionálního uvažování, když kontaktuje a schází se s hlavními podezřelými. Režisérka snímku Kim Farrant zatajuje v průběhu filmu informace, tak aby se jí to hodilo do rádoby "velkolepého" finále. Divák v ten moment dostává prudký úder do tváře, jelikož zjišťuje, že celý film stojí a padá pouze na "vystřižených" scénách, jejichž absence v průběhu filmu není objasněna. Velké znevážení diváka. Jedna hvězda. 👎 (03.03.2022) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Poněkud překombinovaný příběh o výletě dvou mladých dívek do divokého Chorvatska. Až do konce stále nemáte tušení, kdo je kdo. A pokud to tušení máte, buďte si jisti, že se mýlíte. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Dvě mladé a krásné Američanky si vyrazí na výlet do Evropy, jedna z nich ale záhadně zmizí a její kamarádka se na vlastní pěst pustí do pátrání... Připomíná vám takový námět něco? Ano, thriller Víkendový útěk je další variací na trochu otřepané téma a jediným důvodem, proč jsem se na něj na Netflixu podívala, byla Leighton Meester (kterou jsem si oblíbila v seriálu Super drbna). Nakonec jsem ale byla mile překvapená několika zvraty, potěšily mě krásné uličky chorvatského Splitu i dvojitý závěr. Sympatické béčko. ()

Reklama

Reklama