Reklama

Reklama

Un roi sans divertissement

  • USA A King Without Distraction

Recenze (5)

Lima

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, s fantastickou atmosférou zapadlé vesnice uprostřed zasněžených hor. Vynikající je nečekaně poklidná, emocionálně nevyhrocená scéna setkání kapitána s vrahem, jenom jsem labužnicky pomlaskával. Ale tím pozitiva končí. Opravdu nemám rád, přímo nesnáším, když se pro potřebu filmu zabíjejí živá zvířata, jako se to děje zde. Ne žádně umělé figuríny, ale opravdu živé bytosti. Vlka a drozda jsem ještě překousl, tam to nebylo tak zřejmé, ale uříznutá hlava husy na konci, s ještě klepajícím se tělem v posmrtné křeči s odkapávající krví, to už je na mě moc silná káva. Něco tak otřesného jsem zažil již dávno, při Deodatově ´Cannibal Holocaust´, kde se in natura porcuje chudák želva. A tady to bylo podobné. Natočení žádného filmu neospravedlňuje zabití živé bytosti, jenom proto, aby scéna vypadala efektně. Žádného! Bez * hodnocení. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Film o temných stránkách duše v hávu historické detektivky (odehrávající se tak v r. 1840) podle předlohy Jeana Giona (známeho svým Mužem, který sázel stromy). Ta atmosféra podhorské obce sevřené zimou, tmou a sněhem a vlastně odříznuté od světa je tak působivá, že jeden zde vítá každý záblesk světla, každý hořící krb, každá roztopená kamna. A k mrazu a temnotě přírody se přidává mráz a temnota vrahovy zvrácené duše, která vrhá delší stín než se zdá. A jak napsal předhodnotitel PAGE, je zde opravdu překvapivý zvrat a konec plný zoufalství. ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Jedné zimy, někdy v devatenáctém století byl spáchán v izolované obci v regionu Aubrac, tajemný zločin. Prokurátor v důchodu, který tam žije, požádá policejního kapitána Langloise o prošetření případu. Policista přijímá, usadí se ve vesnici a zatvrzele zločin vyšetřuje. Skončí až, když zjistí, kdo spáchal vraždu. Avšak při sledování vrahových činů, v sobě Langlois objeví něco velmi nečekaného... Tak pro mě je tenhle film zjevení. Naprostá nádhera. Tajuplná zimní atmosféra, osamocená vesnice v horách, kde dochází k vraždám, skvělý scénář, nečekaná pointa. Ústřední píseň k filmu složil a zpívá Jacques Brel. Kameramanovi dávám bez uzardění deset hvězd. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Este lepsie ako film Va Voir maman, Papa Travaille. Hlavne kvoli koncu sa to fakt oplati mat a obcas pozriet, tak brutalne dobry film sa len tak lahko nevidi : 95 % ()

Reklama

Reklama