Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Rovnou do pekel vypráví příběh dvou amerických vojáků - Deminga (Scott MacDonald) a Loseyho (Ryan Francis), kteří opustili svou jednotku, aby unikli bojovým akcím. Během dramatického útěku horkokrevný Deming zajímá jako rukojmí staršího muže a ženu a fyzicky je napadá. Brzy si ale uvědomuje, že ho nemine odplata. Zajatci byli totiž učiteli ve škole pro sirotky. Své žáky podrobili bojovému výcviku a tihle mladí vojáci jsou teď únoscům v patách. Situace se však dramaticky mění, když se všichni dohromady musí postavit těžce ozbrojenému vojenskému praporu a svést s ním nezapomenutelnou bitvu o holé životy. Rovnou do pekel – to je okouzlující příběh o lidskosti, která přežívá i v těch nejhorších podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Radko 

všechny recenze uživatele

Netradičný pohľad na vojnu kdesi vo východnej Európe. Prírodou, ladením aj charaktermi hlavných hrdinov. Do karpatského priestoru ťahali zobrazené lokácie. Geografický predpoklad utvrdil  rumunský štáb v záverečných titulkoch. Krajinou sa túlajú dvaja americkí dezertéri. Zatkne ich hliadka vojenskej polície, no po útoku na auto, v ktorom ich vezú pred vojenský súd, sa zrazu ocitajú na slobode. Nevedia riadne ani kde sú, divák sa to ani nedozvie, čo je fajn. Kráčajú na západ podľa Slnka. Idú krajinou zničených kostolov, opustených továrenských priestorov, zónou vojnou vytvorenej krajiny bez duše. Bojovania majú po krk. Bezútešnú realitu prespávania v narýchlo vykopaných jamách spestrujú spomienkami na život pred vojnou. Jedného dňa sa ocitnú pred opustenou továrenskou halou, kde narazia na partizánsku jednotku plnú malých detí. Akčný príbeh o bránení betónovej pevnosti/ extovárne môže začať. A tí, čo bojovať už nechceli sa voľky-nevoľky vracajú k taktikám vedenia boja. Z postáv zaujala postava nemeckého dôstojníka, vojaka telom i dušou, srdcom aj rozumom. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, ale ako pokus o " iný vojnový film" to veľmi nevyšlo. Pravda je, že toľko zabitých detí ste vo filme ešte nevideli. Už po 20 min. mi bolo jasné, že tento film nemá šancu vtiahnuť ma do deja. Akčné scény sú nezaujímavé a nerealistické.Absolútne bez atmosféry, celé to išlo akoby mimo mňa,a veľký trapas v závere, kde šesdesiat nemcov a jeden tank nedokážu zostreliť nielenže starca na koni, ale ani koňa. Veľmi zlý pokus.30%. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Málo, ktoré sa tvári ako niečo, chvíľu sa mu to už-už darí, aby nakoniec prišlo veľké NIČ... čo je škoda, námet je vcelku originálny a hlavný hrdina sympaťák. Plus toľko usmrtených detí v priamom prenose ste ešte v žiadnom filme nevideli... akurát to pri absencii najmenšej empatie ide kamsi do - no, NIKAM... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Chci hodnotit spravedlivě, nikoliv přehnaně kritizovat. Prvních 20min.tohoto filmu probíhalo standartně jak to u válečných filmů bývá, tu s větším tu s menším zdarem. Děj by mohl být zajímavý, kdyby réžie dbala na detaily. Tak za prvé : vůbec jsme se nedozvěděli, kde se vojáci - američtí zběhové nacházeli. Mohla to být kterákoliv země západní Evropy jako Francie, Belgie,Hollandsko atd. Z řečí se to nepoznalo, protože děti buď vůbec nemluvily anebo to bylo "jidiš". Budova vypadala jako starý mlýn nebo jiná továrna na cokoliv, ale nikdo nevysvětlil, co tam 2 starší lidé a 10 dětí dělalo. Ano, byli to učitelé postižených dětí, ale proč byli zrovna v budově,kde neměli ani vodu ani jídlo a v co doufali ? Jako kniha to možná byl velmi čtivý příběh, ale filmově to zpracovat, vyžaduje asi větší finanční hotovost. Za druhé : Wehrmacht vypadala jako když jdou odněkud s pouti, protože tak pitomě provedenou prohlídku neznámého prostoru mohli provádět pouze totálně ožralí. Šli za sebou jako husy na porážku. A velkorysý velitel tanku, který neuměl dát ani rozkaz, zda střílet nebo 5 minut čekat byl k smíchu. Pravdu má kolega "Dogmeat", když píše, že s takovou taktikou by Němci prohráli světovou válku do 14 dnů. Já dodávám, že by se nedostali ani do Polska. Závěr byl takový, že si tam může dodat každý co chce. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nemal som čo robiť o 03:00 ráno, tak som si zapol Tv a začal pozerať tento škvár........ Zo začiatku to malo hutnú vojnovú atmosféru. Zdalo sa mi akoby sa to chcelo hrať na Independent movie. Proste neustále útočenie na individualitu takmer symbolických charakterov a tak ďalej. Ako túto časť som im celkovo zbaštil. Keď sa však začalo predvádzať mysteriózno a na povrch prišli deti s detského domova vycvičené na zabíjanie ako najlepší vojaci, rýchlo ma záujem o túto snímku prešiel. Začiatok sa dal ale ostatné ide mimo mňa. Tvorca má rád očividne trocha iné filmy ako ja. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Na tomto "válečném" filmu mě nic neuchvátilo. Tank němců vypadal spíš jak narychlo zbouchnuté necky, herecké výkony o tom radši mluvit nebudu a partyzánské odvětví v podobě dětí ze zníčeného ústavu, tak to pardón, ale kam se scénárista s režisérem ubírali??? Jednu hvězdičku dávám za první scénu v minovém poli. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Až psychologický film. Zo začiatku viac než dobré, no potom to napätie, ktoré ako tak vzniklo rýchlo opadne. Škoda, mohol to byť zaujímavý film 50% ()

sandinista 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, katastrofální provedení. Udělal jsem výjimku a podíval se na film s dabingem - velká chyba. Zasazení děje do II. světové války výslednému dojmu jenom uškodilo. Pravoslavný kostel ve Francii je přinejmenším podivná záležitost. Německý tank vypadal jak sesvařovaný ze šrotu. Chování hlavního antihrdiny bylo taktéž dost nelogické a nereálné. Dialogy obecně nesmyslné. Dávám jednu * za nápad. ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Velice milé překvapení, konečně zas nějaký originálnější válečný film a navíc nekončí happyendem, což se cení... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdlouhavý začátek, plný drobných příhod, pak najednou příběh samotný. Retrospektivy nemám rád všeobecně. Několik dobrých záběrů, ale jinak vcelku "nicmoc" film. Možná napodruhé, pokud někdy bude. 201205298555/9038 ()

r6AndrEw 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl komentovat, tak vyrobím spojler, a to nechci. Tak snad na to ani nekoukejte, teda pokud se nechcete zasmát, jak je to trapné. A ten tank měl být asi Tiger, to mě pobavilo nejvíce. Sám si vyrobím lepší..:)) ()

Reklama

Reklama