Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemilosrdný portrét světoznámého rappera, který přestože se na první pohled topí v luxusu, těžce bojuje se samotou a depresemi a pomalu se propadá do spirály plné drog, prostitutek a alkoholu. Snaží se vší silou bojovat s vlastními démony, ale přestože vynakládá veškerou zbylou energii, nedaří se mu najít cestu ani ke své dcerce, kterou nadevše miluje. Okolí, v čele s osobní asistentkou Ilanou, neúnavně pokračuje v práci na jeho kariéře, ale Cole už tohle tempo nezvládá… (Bohemia MP)

(více)

Recenze (10)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Povrchní a tragikomicky explozivní pohádka o závislém zpěvákovi, a to z nezávislé produkce! Největší problém je ten, že to pořádně nerozpracuje jediný motiv a divák je tak nucen sledovat hodinu a půl sjetého, nalitého a poblitého Machine Gun Kellyho, jehož hudbu mám (resp. doteď jsem určitě měl) vlastně docela rád. Takový ten naprosto zbytečný film, se kterým nebudou mít problém náctiletí fanatičtí fanoušci, ale který filmařsky nemá (vyjma nezáměrného humoru) absolutně co nabídnout. [40%] [KVIFF 2022] ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Solidně zvládnuté řemeslo, místy zajímavá chemie mezi postavami, ale ve výsledku chybí nosnější myšlenka a důvod proč se hodinu a půl dívat na zfetovaného člověka. KVIFF 2022 ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Skvělý start KVIFF 2022. Od filmu jsem příliš neočekávala, ale poměrně mě nadchnul. Tragikomický příběh, který ovšem působil velice věrohodně. Především v závěru. Jinak, úvodní scéna s Netflixem byla tedy nářez! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2022] Uřvaný, tichý, melodický, úderný a podobenský film jak má být. Vyhrávky s režií a příběhem, který do sebe zapadá, je silný, má logiku a drajv (bez kára). Jasně vytyčené body toho , co se děje, kdy nádherně zde vidíme ukázku nezávislé Ameriky, která kombinuje zajímavý příběh i nějaké poselství. Kelly kupodivu za mě v perfektní formě a hudba k filmu zcela na místě. Dobře vypracovaná záležitost, která je dle mého dost podhodnocená. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Poutavý portrét člověka, který má úplně všechno, a zároveň nemá vůbec nic, a ještě více možná je to pohled do života jeho přátel a rodiny, které svým chováním ovlivňuje. Cole vlastně představuje celou jednu generaci rapperů, kteří si v posledních letech prošli podobným příběhem (Mac Miller, Lil Peep, Juice WRLD - ostatně sám Tim Sutton je uvedl jako některé z inspirací), a ve větším měřítku i hudebníky či jiné celebrity z dob minulých jako např. Kurt Cobain, Amy Winehouse a celý Club 27; zkrátka ikony, které boj se slávou, stresem, depresemi či obrovskou zodpovědností nezvládly. Film v tomto ohledu nenabízí nic moc nového, ovšem zpracováním této látky si divákovu pozornost získá a udrží. Po řemeslné stránce se jedná o skvělý snímek, ať už jde o precizně napsané postavy, výbornou a nápaditou práci s kamerou či soundtrack, který vyplývá z děje. Pro Colsona Bakera alias Machine Gun Kellyho v hlavní roli jde očividně o velice osobní projekt, více než čím jiným je snímek inspirován právě jeho životem (problémy ve vztazích, odloučení od dcery, drogy, alkohol, skandály, či následné pokusy o zlepšení sebe sama), a je poznat, že do něj dal velkou část sebe a vzal jej opravdu vážně. Výsledkem toho je pak zatím nejlepší výkon jeho kariéry (což tedy není až tak vysoká laťka), ze kterého čiší spousta péče. 80% Zajímavé je mimochodem srovnat tento film a Bakerův nedávný dokument Machine Gun Kelly: Můj růžový život (2022), který Bakera zobrazuje v podobné situaci, ve které se zde nachází Cole - na rozcestí mezi vrcholem a dnem. ()

VencaBedlak 

všechny recenze uživatele

Začátek Karlovarského filmového festivalu nemohl začít lépe. Jako vždy jsem šel pouze na film s názvem, ale bez jakéhokoliv popisu o čem je. Intenzivní začátek upoutal mou pozornost a přesto, že nejsem velkým fanouškem MGK, mi hned film prodal. Skvělé vyobrazení bohatství, blahobytu, užívání včetně alkoholu a drog. Poutavý příběh, u kterého má člověk pocit, že je zasazen do již započatého příběhu a musí s ním splynout a chytit se. Do úplného konce jsem si nebyl jist jestli se závěr vyvede, ale povedlo se. Hudba netřeba komentovat, dohromady jsem zažil neuvěřitelný zážitek a viděl počin, který mi přirostl k srdci. Rozhodně doporučuji zhlédnout, nemusí sednout všem, ale komu ano, film si neskonale užije. [4*/5*] ()

sarulefilm 

všechny recenze uživatele

Film jsem zhlédla, protože Machine Gun Kelly přijede na letošní RFP. Přestože jsem neměla valné očekávání, tak je to bohužel ještě horší. Jedná se o další festivalový film, který je zkrátka skoro o ničem. Jde o nějaký pohled na roztříštěný život umělce, toho jak otupěle pod vlivem drog prožívá každý den a má tak vliv na své okolí. Uznávám, že to vypadá dobře, ale jinak než z estetického hlediska je to ztráta času. Příběh nudný, postavy nijaké, hudba nevalná. Pseudo umělecko-tragický a naprosto nezajímavý film. ()

MAKUON 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl nezletilý teenager, co poslouchá MGKho hudbu a jdu skrz něj na tento film do kin, zřejmě bych si po zhlédnutí filmu střelil moje první piko, ještě na záchodech v kině. Drogy a hudba, jsou vlastně jediné dva taháky a zároveň pády filmu. Téma drogové závislosti u celebrit, je zde celkem dobře vyobrazeno a určitě skvěle naráží na smrti Lil Peepa, Maca Millera, Kurta Cobaina a jiných. Na druhou stranu vyjímaje jediné trošku lepší písničky, soundtrack nestojí vůbec za to. Je poněkud k smíchu, jak zrovna tento aspekt, byl ve snímku takto nedůrazný. Kromě užívání drog, se ve filmu vážně moc neděje. Nerozpracované dějové linky, zbytečné postavy a kyčovité scény snímek degradují mezi průměr, na který se průběhem času zapomene. Kdo chce vidět vyvážený snímek o drogách pusťte si Cherry. ()

Reklama

Reklama