Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ko Chun je v gamblerském světě legendou. Umí naprosto mistrovsky počítat karty, slyší kostky, psychologicky zastrašuje své protihráče a dokonale ovládá všechny hráčské triky. (oficiální text distributora)

Recenze (30)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Neporazitelný hazardní hráč spadne po několika minutách filmu ze srázu na hlavu, ztratí paměť a chová se jako dítě. Ovšem dítě obdařené mimořádnými hráčskými schopnostmi, čehož se rozhodnou využít jeho noví chráněnci. Zběsilý film "popkulturního zloděje" Wonga Jinga kombinuje několik žánrů (gangsterku, komedii, melodrama, akční film, thriller), ale především staví na herectví Chow Yun-Fata, který dostal příležitost dokázat svůj mimořádný komediální i herecký talent. Ve filmu není bohužel nikdo, kdo by byl Chowovi herecky alespoň trochu rovnocenný, takže pokud náhodou není v obraze on, temporytmus drhne a vycházejí najevo nelogické vypravěčské tahy. Charakteristickým rysem Wongova autorského stylu je velké množství intertextuálních citací, které nechybí ani v Bohu gamblerů. Například „potěmkinovská“ citace, během níž postava na jezdících schodech zachraňuje ujíždějící kočárek a po cestě dolů po zádech ještě zastřelí pět padouchů... ()

tron 

všechny recenze uživatele

No dočerta, Chow, do čoho si sa to zase namočil? Ak ste mali zmiešané pocity z VÄZANIA V PLAMEŇOCH, tento film pre vás bude ešte tuhšia káva, pretože šialená zmes bizarného humoru v kombinácii s nepresvedčivými akčnými scénami robí svoje. Takmer 40%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja fakt nevim co si o tom myslet, je to proste takovy nevyrovnany. Zacatek dava tusit docela zajimavej, ale nijak zvlast komplikovanej pribeh o genialnim hraci cehokoliv kartama pocinaje a kostkama konce. Nastini se jakysi pribeh pomsty a cekal jsem, jak se to vyvine. Jenze najednou tvurci otoci o 180 stupnu a z docela vazne minenyho hracskyho thrilleru tu najednou mame znacne infantilni komedii, kde Chow rozvine svuj komedialni talent na maximum, chova se jak desetilety retardovany dite, neustale zerouci cokolady. Sice i tady furt vyhrava v kartach, ale stylem dejte mi cokoladu, je ja vyhral, hihihi. Zabavny to sice je, ale tak trochu se zapomene na ten rozjetej pribeh, na kterej se sice ke konci navaze, ale lehce zmatene, ale aspon si Chow vzpomene na jeden okamzik na stary dobry akcni casy. Takze ja fakt nevim, pri dvouhodinovy stopazi jsem se pri tom komedialnim prostredku bavil a ze zacatku si uzival hrani karet, ale dve hodiny jsou proste moc, je tu dost hluchejch mist a obcas se dostavi nuda. Slabsi 4*. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Chápu snad trošku s jistým nadhledem, že zarytí fandíci hongkongských béčkáren řičí nadšením - ALE(!) - vždyť je to celé tak strašně hloupé :-( . . . Akční film (sic!) - kde skutečné akce je z celkového času tak jedna desetina - říznutý snahou o komedii - s neuvěřitelně trapnými fórky, že máte pocit, jakoby hkčíňané či vietnamci a vůbec asiaté zde prezentovaní byli nějakými retardovanými národy - to vše okořeněné dosti topornými hereckými kreacemi většiny přihrávačů mr. Y-F.Ch., o >duchaplných< dialozích a vůbec myšlenkové ukoptěnosti celé téhle story ani nemluvě.... Scénárista si celou zápletku musel vymyslet snad po řádné ráně do hlavy a nebýt šarmu hlavního hrdiny, těch pár minut stříleček a prostocviků (samozřejmě v trendy zpomalených záběrech) a efektně nasnímaných karetních fíglů, celé by to byla vlastně neuvěřitelně hloupoučká nuda. Celá pointa je založena na tom, že hrdina spadne na hlavu, poté se přes stav přiblblého amnézika propachtí do divokého finále, porazí všechny nepřátele a v happyendu blablablabla... Uznávám, že tyhle (hk akčňáky) filmy mají svůj VELMI oddechový půvab, leč v kontextu světové kinematografie (i s ohledem na žánr) mám pocit, že většinou patří tam, kam nám to pan Ko v úvodu upadl... Prozradit toto nelze, abych nebyl obviněn ze spoilerování, leč předpokládám, že důvtipný divák z onoho našeho euroatlantického kulturního okruhu snad pochopí. A případně si pak s jistou úlevou uvědomí: Zaplať pámbů za tu >našu< hollywoodskou filmovou kultůru... Já pak prostě nemůžu téhle taškařici dát za víc jak dvě hvězdičky. A to mám fakt Yun-Fat Chova v některých jiných filmech velmi rád... - - - P.S. Moje dvouhvězdičkové hodnocení každopádně patří filmu viděnému v čínském jazyce s českými titulky! Dovedu ovšem pochopit, že v případě sledování filmu s neskutečně debilním českým dabingem může takto pošetilý divák inklinovat i k "odpadově" depresivním náladám... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Cool hráčský rozjezd navnadí, ale pak hlavní hrdina ztratí paměť a z gangsterky je najednou trapná taškařice. Sledovat Chow Yun-Fata, jak šaškuje, jsem nedával a závěrečná přestřelka s přepnutím do John Woo módu to už bohužel nezachrání. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia s Chow Yun-Fatom. Má zaujímavý príbeh o vynikajúcom hráčovi hazardných hier, ktorý je najatý, aby porazil vplyvného zločinca, ale kvôli nehode príde o pamäť a začne sa správať ako dieťa a ujme sa ho trojica drobných hráčov a podvodníkov, ktorí si všimnú jeho talent. Spracovanie je dobré, film je až moc dlhý nato, že námet nepôsobí dojmom, že by dokázal zaujať po celý čas, ale našťastie ani chvíľu nenudí, stále je na čo pozerať, či už normálny úvod a záver alebo komediálny zvyšok filmu. Akcie je tu veľmi málo, čo síce kvôli typu príbehu nie je nič prekvapivé, ale je to škoda, kedže je dosť vydarená. Kontaktná akcia vyzerá dobre a tvrdo, ale skôr sa tu nájdu kvalitné prestrelky. No a najviac sa mi páči akcia v podzemnom parkovisku, kde už Chow Yun-Fat konečne vezme dve pištole a aspoň na chvíľu dovolí divákom spomenúť si na jeho najlepšie filmy, ktoré točil Johnom Woo. Humoru je tu dosť a je opäť taký typický Hong Kongský a dá sa na ňom dobre zabaviť. A veľmi dobre sú tu zvládnuté samotné hazardné hry, asi najlepšie, ako som doteraz videl. Herecké obsadenie je slušné, okrem Chow Yun-Fata poteší hlavne Andy Lau. No a réžia a technická stránka sú tiež kvalitné. Tento film by som presne zaradil do Fatovej druhej úrovne, nedosahuje kvalít akčných filmov, ktoré natočil s Johnom Woo, ale je na úrovni jeho ostatných známych Hong Kongských filmov ako Väzenie v plameňoch alebo Full Contact. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 76%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zábavná amorální komedie o gamblerství a ztrátě paměti. Nejlepší hráč na světě zakopne, spadne ze srázu a nic si nepamatuje. Chow Yun-Fat se tak ze sebevědomého gamblera stává infantilním děckem, které chce jen svou čokoládu a dva druhořadí zlodějíčci chtějí využít jeho schopností ke svému obohacení. Vtipné příhody, pohodové scénky a rostoucí kamarádství pak střídají krvavá jatka a brutální přestřelky. Má to strašně kolísavé tempo a pochybnou dramaturgii, ale je to hodně originální. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud by divák, díky přítomnosti Yun-Fat Chowa očekával Wooovku, byl by zklamaný ale pokud chce vidět jen slušný snímek z prostředí hazardu, mohl by se mu "Bůh gamblerů" líbit. Možná zbytečně dlouhé ale slušné. P.S. občas mi to přípomínalo méně vydařenou variaci na "Rain Mana". ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy diel, ktory rozbehol nekonecnu seriu filmov o gamblingu rôzneho druhu. Niektore diely su viac ine menej sudrznym mixom dramy a az infantilnej komedie. Proste klasicky Wong Jing. Kto videl aspon jednu jeho komediu, tak vie, co môze ocakavat. Kto od toho vdaka ucasti Chow Yun-Fata ocakava klasicke krvave prestrelky, tak bude velmi sklamany. Jedna tu je a na par sekund Chow zoberie do obidvoch ruk pistole a kosi jedneho manika za druhym, ale to je fakt len parsekundova scena. Prim tu ma poker pri ktorom vyzera Chow rovnako cool ako ked striela nepriatelov. Len namiesto paratka prežuva neustale cokoladu. Uvodna a zaverecna polhodina je neskutocne cool a zapletka je dostatocne zaujimava. Lenze hlavnym problemom pre mna je, ze po pol hodine Chowova postava strati pamät a celu hodinu trva komedialna odbocka v ktorej zaziva jedno nie prilis zaujimave dobrodruzstvo za druhym s otravnym malym zlodejickom v podani inokedy charizmatickeho Andyho Laua. Bohuzial tentokrat mi Lau pripadal otravny a cely cas som sa nevedel dockat, kedy sa Chowovi vrati pamät a konecne bude pokracovat zaujimavo nacrtnuta zapletka z uvodu filmu. Finale nesklamalo a poriadne film znova nakoplo a tak nakoniec davam aj tu stvrtu hviezdicku, ale to len vdaka tomu, ze tento diel povazujem za najlepsi z tejto nekonecnej serie a chcel som to hodnotenim zvyraznit. Na plnohodnotne 4 hviezdicky by to bolo len ak by bol cely film ako jeho uvod a zaver bez teho pseudokomedialneho hodinove stredu. Pochvalu si este zasluzia akcne sceny. Su tu len tri, ale su v poctivom nekompromisnom style plnom pôsobivych kaskaderskych kuskov. 7/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro mě skutečně milé překvapení. Chow Yun-Fat je můj oblíbený herec asijské provenience a jsem rád, že jsem se konečně dostal k něčemu dalšímu. Tohle je vtipný film, který je plný akce, ale i výborných scén, které jsou spojené s hazardem. Navíc Chow mě jako dítě po úrazu hlavy prosta bavil. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tuto akční komedii je skutečně složité. Jestliže máte ve filmu Yun-Fat Chowa, očekáváte víc než jednu jeho schopnou přestřelku a to, že tři čtvrtě hodiny hraje dementa. Na druhou stranu film je velmi vtipný, pohodový a až k závěru se dramatizuje a barví lidskou krví. Chow si zahrál nejlepšího katetního hráče, který ale po nešťastném pádu ztratí pamět, je z něj skoro dítě a když později nabyde opět paměť, musí vyhrát nejdůležitější karetní hru svého života. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Taková Honkongská verze "Casina", kde exceluje Chow Yun-fat. Tohle je spíš drama než akční film jak je v popisku. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Pro Chowa tohle byla určitě zajímavá role, kde po malé nehodě, kterou tam nalíčí Lau na někoho jiného, ztratí paměť a chová se jak retardovaný, ale stále je to Bůh gamblerů. Akčních scén je málo, navíc jsou docela hodně nepovedené, chce se mi říct až amatérské. Celé to na mě působilo jako kvalitní Bčko, u kterého jsem si zavzpomínal na dávné časy, ale celkově to není tak dobrý film, jaké tu má celkové průměrné hodnocení. 50 % ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Bůh gamblerů a můj oblíbenec Yun-Fat Chow, tentokrát pod taktovkou režiséra Jinga Wong. Tady prokázal svůj herecký talent a mužný šmrnc. Honkongská akční klasika, ale ne tak úplně. Jako mistr Ko ovládá grandiózní kousky v hazardních hrách jako jsou karty,kostky děj se rozvíjí fantasticky ovšem později u něj dochází k amnézii . Pro nálezce se z něj stává Čoki, protože potřebuje čokoládu. Wong tady kombinuje i komediální žánr, i když dost netradičně. Takže nečekejte akci ve stylu Johna Woo i tak super. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Solidní odpověď Hong Kongu na Rainmana. Chow Yun-Fat dokazuje, že dokáže hrát i bez pistolí přirostlých k rukám - i když scéna v garážích velmi potěšila. Prostě Fat je Bůh (a nejenom gamblerů) ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Fat je fakt dobrý, okrem drsňákov solidne zahrá aj najlepšieho kartového hráča i chlápika-dieťa po strate pamäti. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Tak trochu film z jiného soudku. Osobně jsem váhal jestli se na něj podívat. Přecejen čínská, respektivě Hong Kongská tvrorba je mi trochu neznámou (jestli teda vůbec nějaká je :-)). Nicméně film ušel, trochu mě mátl plakát, který jsem viděl na Csfd a typ "akční" bych zcela taky neřekl. Ve filmu jsem viděl prvky komedie, dramatu i té akce, hlavně teda na konci. Co se týče herců, tak až na Yun-Fat Chowa se jedná o naprostou neznámou, nicméně už od začátku vám tvůrci jasně zaškatukovali jednotlivé postavy. Co se týče děje jsem na pochybách. Hlavně směsice žánrů jsem občas nevěděl jestli mám film brát vážně nebo se u něj bavit komickými scénami. Rozhodně ovšem to bylo příjemné rozšíření obzorů v mých znalostí filmové tvorby. Je zde vidět znovu jakási tvurčí nezávislost. Rovněž mě překvapilo i stáří filmu, na 20 let bych to netipoval :-). I přesto na víc než horších 4* to nebude. Zas tak ohromený jsem nebyl a musím přiznat že jsem ze začátku i usínal, ale to bylo dáno náročným dnem :-). ()

Reklama

Reklama