Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ko Chun je v gamblerském světě legendou. Umí naprosto mistrovsky počítat karty, slyší kostky, psychologicky zastrašuje své protihráče a dokonale ovládá všechny hráčské triky. (oficiální text distributora)

Recenze (30)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zábavná amorální komedie o gamblerství a ztrátě paměti. Nejlepší hráč na světě zakopne, spadne ze srázu a nic si nepamatuje. Chow Yun-Fat se tak ze sebevědomého gamblera stává infantilním děckem, které chce jen svou čokoládu a dva druhořadí zlodějíčci chtějí využít jeho schopností ke svému obohacení. Vtipné příhody, pohodové scénky a rostoucí kamarádství pak střídají krvavá jatka a brutální přestřelky. Má to strašně kolísavé tempo a pochybnou dramaturgii, ale je to hodně originální. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Tak trochu film z jiného soudku. Osobně jsem váhal jestli se na něj podívat. Přecejen čínská, respektivě Hong Kongská tvrorba je mi trochu neznámou (jestli teda vůbec nějaká je :-)). Nicméně film ušel, trochu mě mátl plakát, který jsem viděl na Csfd a typ "akční" bych zcela taky neřekl. Ve filmu jsem viděl prvky komedie, dramatu i té akce, hlavně teda na konci. Co se týče herců, tak až na Yun-Fat Chowa se jedná o naprostou neznámou, nicméně už od začátku vám tvůrci jasně zaškatukovali jednotlivé postavy. Co se týče děje jsem na pochybách. Hlavně směsice žánrů jsem občas nevěděl jestli mám film brát vážně nebo se u něj bavit komickými scénami. Rozhodně ovšem to bylo příjemné rozšíření obzorů v mých znalostí filmové tvorby. Je zde vidět znovu jakási tvurčí nezávislost. Rovněž mě překvapilo i stáří filmu, na 20 let bych to netipoval :-). I přesto na víc než horších 4* to nebude. Zas tak ohromený jsem nebyl a musím přiznat že jsem ze začátku i usínal, ale to bylo dáno náročným dnem :-). ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Pro Chowa tohle byla určitě zajímavá role, kde po malé nehodě, kterou tam nalíčí Lau na někoho jiného, ztratí paměť a chová se jak retardovaný, ale stále je to Bůh gamblerů. Akčních scén je málo, navíc jsou docela hodně nepovedené, chce se mi říct až amatérské. Celé to na mě působilo jako kvalitní Bčko, u kterého jsem si zavzpomínal na dávné časy, ale celkově to není tak dobrý film, jaké tu má celkové průměrné hodnocení. 50 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja fakt nevim co si o tom myslet, je to proste takovy nevyrovnany. Zacatek dava tusit docela zajimavej, ale nijak zvlast komplikovanej pribeh o genialnim hraci cehokoliv kartama pocinaje a kostkama konce. Nastini se jakysi pribeh pomsty a cekal jsem, jak se to vyvine. Jenze najednou tvurci otoci o 180 stupnu a z docela vazne minenyho hracskyho thrilleru tu najednou mame znacne infantilni komedii, kde Chow rozvine svuj komedialni talent na maximum, chova se jak desetilety retardovany dite, neustale zerouci cokolady. Sice i tady furt vyhrava v kartach, ale stylem dejte mi cokoladu, je ja vyhral, hihihi. Zabavny to sice je, ale tak trochu se zapomene na ten rozjetej pribeh, na kterej se sice ke konci navaze, ale lehce zmatene, ale aspon si Chow vzpomene na jeden okamzik na stary dobry akcni casy. Takze ja fakt nevim, pri dvouhodinovy stopazi jsem se pri tom komedialnim prostredku bavil a ze zacatku si uzival hrani karet, ale dve hodiny jsou proste moc, je tu dost hluchejch mist a obcas se dostavi nuda. Slabsi 4*. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tuto akční komedii je skutečně složité. Jestliže máte ve filmu Yun-Fat Chowa, očekáváte víc než jednu jeho schopnou přestřelku a to, že tři čtvrtě hodiny hraje dementa. Na druhou stranu film je velmi vtipný, pohodový a až k závěru se dramatizuje a barví lidskou krví. Chow si zahrál nejlepšího katetního hráče, který ale po nešťastném pádu ztratí pamět, je z něj skoro dítě a když později nabyde opět paměť, musí vyhrát nejdůležitější karetní hru svého života. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama