Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yiua (LEUNG KAR FAI) se připlete k vraždě a je odsouzen k trestu ve Stanleyově věznici. Je vhozen do uzavřeného světa s vlastními pravidly. Dostane se do konfliktu se všemi, se kterými by si vůbec začínat neměl. Naštěstí pro něj se ho ujme Ching (CHOW YUN-FAT Neprůstřelný mnich, Full Contact), charismatický podvodník, který má ve vězení výsadní postavení. Jenže v Stanleově věznici kope každý sám za sebe. Vězeňské triády, obyčejní vězňové i kápové ti všichni se snaží přežít. K brutálnímu násilí dochází každý den, lidé jsou mrzačeni a vše pomalu a jistě spěje ke katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušná väzeňská dráma, ktorej by ale vôbec neuškodila rozsiahlejšia zápletka. Na 107 minútach sa toho príliš neudeje. Odhliadnuc od toho ale herci skvelí, bitky správne naturalistické a emócie taktiež nechýbajú. Trochu ma prekvapila demokratickosť systému vo väznici, týkajúca sa vzťahu väzňov k mužom zákonu. ***1/2 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příběh Vězení v plamenech kopíruje oblíbený motiv o neprávem odsouzeném, který se ve vězení pod vlivem okolností a za podpory místního zkušeného mazáka, stává jiným člověkem. Zajímavější je zpracování. Zpočátku film tíhne spíše ke komedii, pak nastává nečekaný zlom v podobě brutální a špičkově zrežírované venkovní bitky těch nejdrsnějších muklů, která je následně ještě brutálněji potlačena dozorci. Lam si rozhodně nebere servítky a násilí zobrazuje v jeho plné děsivosti. Taková bitka šéfů triád znamená spoustu zpřerážených hnátů, spoustu rozmašírovaných obličejů a tržných ran způsobených tím, co bylo zrovna po ruce. Naturalistické scény zcela všedního násilí se překvapivě neperou s poklidnou psychologickou rovinou filmu. Vlastně mi přišlo docela normální a v souladu s vězeňskými pravidly, když někdo po několika minutách dialogů někomu rozkopal lebku, jinou otázkou je, zdali to tak má být. Srovnání s takovým Vykoupením z věznice Shawshank mi přijde příliš násilné, ale co se týče emočního dojmu, zapůsobilo na mne Vězení v plamenech více. 80% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Nešťastná náhoda, a z člověka je jenom číslo, v podivné hierarchii klanů, skupin a skupinek na obou stranách zákona. Po trochu rozpačitém začátku se rozjede opravdu strhující vězeňské drama. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zpočátku spíše průměrný, zajímavý, ale již několikrát zpracovaný příběh o tvrdosti a nelehkém životě ze mřížemi, který ovšem postupující stopáží získává na kvalitě. Obvzláště ke konci atmosféra hodně houstne. V úvodní části to drží nad vodou jednoznačně herci. Chow Yun-Fat opět zcela přesvědčivý a charisma z něj přímo odkapává, což asi již těžko někoho překvapí, ovšem že i ostatní hrají skvěle a bezproblému jim jejich recividisty uvěříte již tak jasné není. Jako hodně z HK snímků film staví hlavně na přátelství ústřední dvojice, přesto patří spíše do kategorie syrovějších snímků typu Přežít kriminál než-li "lidských" jako Vykoupení z věznice Shawshank. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(KDV) VĚZENÍ V PLAMENECH je v mnoha ohledech znevýhodněné, a tudíž může být v rámci filmografie režiséra, herce ve (vedlejší?) roli či národní kinematografie opomenuto, popř. dokonce negativně přijato kvůli zklamaným (nesprávným) očekáváním._____ Ringo Lam si sice v roce 1987 získal větší pozornost drsnějším MĚSTEM V PLAMENECH, ale to neznamená, že by jeho vězeňské drama s komediálními prvky nestálo za pozornost už třeba v rámci režisérovy tvorby svým zakončením, které je nezvykle pozitivní. Ačkoliv je MĚSTO V PLAMENECH fanoušky asijské produkce vyhledávanější, protože ho (nepřiznaně) zremakoval Quentin Tarantino ve svém debutu GAUNEŘI, VĚZENÍ V PLAMENECH má svou nepřehlédnutelnou historickou hodnotu, když ukazuje formování Triád a přímo za to obviňuje nečinný systém a některé jedince v něm._____ Tony Leung se zdá být ústřední postavou, protože je s ním divák od úvodních chvil a s chodem věznice a tamními zákony se seznamuje prostřednictvím něj, ale vyprávění se začne postupně více zaměřovat na postavu Chow Yun-Fata. Divák je vyveden z míry nejenom vyprávěním, které se polovinu stopáže soustředí na jednoho hlavního protagonistu, z něhož se stane ten vedlejší, ale i tím, že Chow je zprvu profilován v rozporu se svými rolemi v heroic blood-shed Johna Woo jako komická postava. Její přerod je pak návratem k typům rolí, které ztvárňoval předtím, a zároveň závěrečný happy end je po předchozí scéně ospravedlnitelný vzhledem k strukturaci snímku, kdy se střídají odlehčené a drásavé sekvence. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší hysterický a miestami dokonca až trápny film Chow Yun-Fata (BOM GAMBLEROV). Ringo Lam to myslel dobre, ale tento čudný a nerozumný mix drsnej akcie a klasickej väzenskej drámy (s príchuťou jakuzy) ma neoslovil. Podobne ako BOH GAMBLEROV, skôr 40%. Žiadna sláva, oj veru nie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husta zalezitost. Sice sem nevidel vsechny Lamovo filmy, ale z tech co jsem videl, byl tenhle nejlepsi. Od filmu jsem sice cekal neco jineho, protoze jsem vsude cet jak je drsnej a krvavej a zas nak extremne brutalni mi neprisel, ale vubec mi to nevadilo a vyborne jsem se bavil. Prvni polovina byla takova rozpacita, sice jsem od zacatku ve vezeni, takze nic moc veselyho, ale forkum Chow Yun-Fata jsem se proste musel smat a spis to na me pusobilo jako komedie. Jenze pak prisla druha pulka, kde se stupnujou konflikty a vsechno to vyvrcholi hodne krutou bitkou a to byl opravdu slusnej masakr. I presto, ze nejak zvlast nemusim cinskou hudbu (to jejich ňun ťun a ruzny pistalky)tak tady se mi opravdu libila. Hodne solidni 4*. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělé vězenské drama o člověku, který se připlete k vraždě a je umístěn do vězení, kde se dostane do konfliktu s lidmi, se kterými si rozhodně neměl začínat. Naštěstí pro něj se ho ujme jako vždy vynikající Yun-Fat Chow....... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Super, jediný co mi trošku na tomhle vadí je to, že se mi to zdá, až jako moc příjemný vězenský prostředí, což asi v pravých věznicích vypadalo trošku drsnějc než naleštěný hajzly a postel pro každýho jako je tady, ale všechno to vynahradí skvělý bitky, který jsou skvěle realistycky natočený a místy i docela hodně drsný a dokonce i mistr bojových umění Chow Yun-Fat tam nedělá žádný kudrlinky, ale kope a mlátí každýmu do držky úplně normálně. Příběh je takovej hodně typickej, ale rozhodně nenudí a občas je i docela zajímavej, ale na typově podobnej film Půlnoční express to nemá a proto dám jenom 4* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Oč pomaleji Lam začne, o to brutálněji a krvavěji skončí, až mám chuť napařit čtyři. Fakt hustý závěrečný boj, stejně tak bitka v prádelně. Hodně dělá zprvu otravně šaškující Chow Yun-Fat, posléze trhající zubama uši kvalitnímu sadistickému záporákovi. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá väzenská dráma od Ringa Lama. Má celkom dobrý príbeh o slušnom mužovi, ktorý za neúmyselné zabitie pri obrane svojho otca skončí vo väzení, kde sa stretáva so šikanovaním zo strany niektorých väzňov, nebezpečnými triádami, ale aj nespravodlivosťou zo strany dozorcov, ale toto väzenské peklo mu pomáha vydržať nový priateľ. Spracovanie je celkom slušné, film nemá žiadny výrazný cieľ ako napríklad útek z väzenia a podobne, ide tu len o to zobrazenie života slušného človeka v tomto nepríjemnom prostredí, ale aj tak to vôbec neprekáža, celý čas sa je rozhodne na čo pozerať, hlavnej postave sa nedá nefandiť a za celý čas som si nevšimol žiadne slabé miesto. Čo sa týka akcie, tak samzrejme kvôli žánru to nemôže byť nič výnimočné, ale pár slušných väzenských bitiek sa tu nájde a pôsobia pomerne drsne. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Tony Leung Ka Fai sa do takejto úlohy hodí a niečo podobné si zopakoval aj o tri roky neskôr vo filme Island of fire s inými akčnými hviezdami, ale najviac poteší Chow Yun-Fat, ktorý svojim vtipným, ale aj drsným prejavom určite zaujme. Ale viaceré zaujímavé postavy sa nájdu aj medzi ostatnými väzňami a dozorcami. Réžia je veľmi dobrá, Ringo Lam zvláda drámy výborne a spokojný som aj s technickou stránkou. Ringo Lam aj Chow Yun-Fat majú na svojom konte aj lepšie filmy, čo ale nič nemení na tom, že aj Väzenie v plameňoch je slušný film, ktorý sa medzi podobnými filmami nestratí. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Až tak po třiceti minutách se přestalo řečnit a začalo se něco dít. Zaujalo mě, že se Lam (narozdíl třeba od Darabonta ve Vykoupení z věznice Shawshank) soustřeďuje více než na postavy a jejich vztahy na chod a pravidla věznice. Čili hlavní a stěžejní bod příběhu. Příběh je sice sám o sobě docela jednoduchý, ale o to více vynikne zručná, typicky ostrá hongkongská režie, syrové prostředí a velmi drsné akční scény, kterých je tam sice jako šafránu, ale ke konci je to skutečně nářez. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z vězeňského prostředí. Ten omezený prostor a vysoká koncentrace těch nejrůznějších individuí - to už samo o sobě nabízí celou řadu dramatických zápletek. Celkem mne zajímalo jak to vypadá v současném čínském vězení. Filmů ze všech možných nápravných zařízení v USA může zájemce o toto téma vidět nespočet, ale Asie to už je jiná káva. Mno a řekněme si rovnou, že jsem byl velmi překvapen. Sice jsem nečekal drsné prostředí jako v Půlnočním expresu, ale přesto jsem očekával jistou strohost a primitivnost. Ale chyba lávky! Čisté cely, sice stále stejné ale vydatné jídlo, bílá pyžama na marodce a neskutečně slušní dozorci s až učitelskou trpělivostí a slušností, -to jsem tedy koukal. Yun-Fat Chow sliboval jistý herecký potenciál, ale tady zcela zapadl i když hrál jednu z hlavních rolí. Bohužel hned od počátku film trpí klasickou vadou asijských filmů, kterým říkám - afektované přehrávání. Možná, že se čínské publikum v kině komediálnímu chování Chowa smálo, mně však připadalo trapné. Naštěstí, když už film pomalu začíná nudit, dojde k rozjezdu hlavní zápletky a ke konci snímek dostane slušné grády. Ale i když divák čeká nejhorší, končí to dobře. Takže kdo čeká drsné vězeňské drama ve stylu Cely 211 apod.. bude spíše zklamán. U mne je to za tři cigarety. * * * ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh o vězeňském přátelství, takto jsem ješte Fata neviděl, buď střílí,skáče nebo kope, ale je vidět, že je to herec se vším všudy. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam + Chow Yun-Fat, to ve mě, snad nepřekvapivě, vzbudilo očekávání explozivní akční jízdy. Nemohl jsem se mýlit víc. Tady se jede nečekaně civilní vyprávění o obyčejných lidech, jejich příbězích a vznikajících vztazích, a nevyhnutelně jak to ve vězení bývá i půtkách. Ale i ty se vyřeší jen ranami pěstí, na exploze opravdu nedojde. Vlastně ani na ty plameny ne. Tu jen uťáplý nováček se skamarádí s ležérním vězeňským matadorem a spolu se dostanou do křížku s místním bossem Yakuzáckého vězeňského gangu, a snaží se to nějak překlepat až do konce svého trestu. Level Shawshank to není, ale i tak příjemný film. Hlavně díky skvělým hercům. 7/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo jako typická hongkongská osmdesátková záležitost s šablonovitými postavami a hihi asijským humorem, postupem času se ale postavám dostane i třírozměrného charakteru ( zejména Chow Yun-Fat) a ejhle máme tu příjemně strávený čas u dobrého dramatu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa výborná záležitosť, ktorá stojí na perfektne vybudovaných charakteroch. Ringo Lam je druhý John Woo. Jeho príbehy majú atraktívne prostredie, hrdinov s ktorými sa vieme stotožniť a výbornú kameru. Prison on Fire umocňuje ikonickosť Yun-fat Chowa, ktorý patrí k špičkám Hong Kongského filmu. Taká škoda, že mu súčasné úlohy nie sú šité na mieru a nedosahujú kvality jeho ranných snímkov. Prison on Fire je ľudský, je vtipný a finále vzbudzuje potrebné emócie, ktoré od filmu vyžadujem. Plus je to krásne natočené s množstvom vsuviek - kobra, čistenie záchodov. Jeden z vrcholov. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kvalitna sonda do fungovania HK väznic v 80ytch rokoch. Kedze film sledujeme z pohladu novacika (Tony Leung), ktory urobil jedno nestastne nehodne rozhodnutie za ktore musi pykat, tak chvilu trva, kym sa film rozbehne. Rovnako ako jemu aj divakovi proste nejaky cas trva, kym sa zorientuje v celej tej hierarchii vztahov ake panuju vo väzeni. Akonahle sa ale dostavi na scenu pohodar Chow Yun-Fat, ktory ho zoberie pod svoje kridla, tak zabavnost filmu prudko stupne. V druhej polovici zacne zapletka uz aj poriadne prituhovat, kedze vyeskaluju nezhody medzi urcitymu postavami, ktore sa v prvej polovici postupne rozvijali. Finale je uz poriadne psycho v ktorom sa v plnej parade predvedie Chow Yun-Fat, vdaka comu znova dokaze, ze je pan herec. Zaver je napriek tomu na Lamove pomery netypicky pozitivny. Z hercov okrem hlavnej dvojky stoji za zmienku este odporny dozorca Roy Cheung, spravodlivy sef triady Tommy Wong a zakerny sef konkurencnej triady Ka-Kui Ho. Vysledkom je jeden z tych lepsich filmov z väzenskeho prostredia a z HK produkcii asi aj najlepsi. Keby to malo sviznejsiu prvu polovicu, tak by to boli silne 4*, ale takto je to len za 7/10. ()

Reklama

Reklama