Reklama

Reklama

Recenze (16)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Chow Yun-Fatom. Má výborný príbeh o skúsenom, ale lenivom detektívovi, ktorý pred prácou radšej uprednostňuje zábavu so ženami a v práci sa ešte drží len kvôli svojmu nadriadenému, ktorý je z rodiny, ale musí sa spojiť s ambicióznym mladíkom, aby zastavili zločineckú organizáciu, ktorá pašuje kokaín. So spracovaním som spokojný, síce sa film s ničím neponáhľa a samotná kriminálna línia je väčšinu času skôr na vedľajšej koľaji, ale celý čas sa na to veľmi dobre pozerá, prvá polovica sa nesie hlavne v komediálnom duchu, jedna vtipná situácia strieda druhú, pričom humor si udržuje aj celkom slušnú úroveň, občas sa objaví aj nejaká tá akcia, hlavné duo rozhodne dokáže zaujať a bavilo ma aj začlenenie svedkyne do deja, potom už film o niečo zvážnie a hlavne záverečná tretina už získa dobrý spád a je aj z celého filmu najlepšia. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Väčšinu filmu tvoria len také menej výrazné akcie, občas sa objaví nejaký menší súboj alebo prestrelka, ktoré pobavia, ale po chvíli sa na ne zabudne, no akčnosť filmu zachraňuje záverečné finále, kde už konečne Chow Yun-Fat vezme brokovnicu a nechá za sebou pár mŕtvych, pričom celý nápad s brokovnicou na lane je perfektný, poteší pár súbojov od Conana Leeho a hlavne posledný s motorovými pílami, takže tu sa je rozhodne na čo pozerať. Herecké obsadenie je veľmi dobré, výborný Chow Yun-Fat v zaujímavo rozporuplnej úlohe, je zábavný a nezodpovedný, ale kľudne nemá problém zmlátiť ženu a samozrejme postrieľať pár zločincov, nesklame ani Conan Lee a poteší aj plno známych tvári vo vedľajších úlohách. Len záporáci mohli byť trochu výraznejší. Réžia a technická stránka sú výborné, staré dobré osemdesiate roky v hong kongskom štýle. Na tie najväčšie klenoty Chow Yun-Fata tento film samozrejme nemá, ale aj tak je Tiger on the beat vydarená akčná zábava, ktorá sa minimálne kvôli finále pozrieť oplatí. 76% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní Hongkongský akční snímek, který působí zpočátku trochu netradičně, ale divák si rychle zvykne a od půlky se již film veze na typické HK-akční vlně. Yun-fat Chow působí zpočátku nezvykle, stará se spíš o humor (perfektní herecký výkon jako vždy), jeho postava je pohodlná, líná a flegmatická. Ale je chytrý, chytřejší a bystřejší než jeho nabušený martial arts parťák Conan Lee. A během filmu prodělá docela změnu, kdy u konce je to již známý chladnokrevný stroj na smrt s brokárnou v ruce. Akce je super a závěrečný souboj s motorovými pilami je fakt něco úžasnýho!!!! Něco takovýho jsem nikdy ještě neviděl. Zběsilá, humorná, svěží akce, ... výborná oddechovka! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hong kongská kriminálka pojatá trošku v zábavnějším stylu než je úplně zvykem, začíná to už tim, že vrchní Woo-ova mašina na mrtvoly Yun-fat Chow tu je za takovýho srandovního poldu, kterej nosí barevný košile a čapku a obstarává tu zejména zábavu než těla na podlaze, navíc to je takovej trochu srabík, takže akci tu na sebe musí povětšinou vzít týpek s příznačným jménem Conan Lee, ale nemůžu si stěžovat, protože to tam rozsekává celkem solidně a když přijde ke konci nařadu záchrana dívky, tak se i Chow vzchopí, popadne svojí starou známou brokovnici a zlí zmetci zase lítaj vzduchem, tak jak to máme nejradši, navíc se tu setkáme i s parádním duelem s motorovkama, kterej fakt stojí za to vidět ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Dějově nic nového pod hongkongským sluncem, ve filmografii Yun-Fat Chowa jeden z méně výrazných snímků, přesto povedená akční komedie s bombastickým a nápaditým finálním střetem, který jednak obsahuje asi nejlepší souboj s motorovými pilami, jaký jsem zatím viděl, ale i velmi originální styl střelby z brokovnice, který jsem ještě neviděl nikde. Jinak jde o příjemně odlehčený buddy movie, který mě i v pokročilé noční hodině dokázal dobře bavit a udržet vzhůru, a to zejména díky tomu, že se v něm stále něco děje. Zlatá éra hongkongských akčních filmů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámý a spíše průměrnější kousek z Hongkongu. Chow Yun-fata, znám spíše z Woovi tvorby, která ho proslavila a zde je spíše takovým přicmrndávačem a něco předvede až na konci, kdy se konečně dostane k brokonvici. Akční scény slušné ale víme co v HK dovedou a zde nijak nepřekvapí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka akcna buddy komedia americkeho stylu v ktorej ale miestami dost prituhne a niektore postavy si to skaredo odskacu. Hlavnym hrdinom je serzant Francis Li (Chow Yun-fat), ktory je lenivy, rad bali zenske a dvakrat vela odvahy nepobral. Podobnu postavu si Chow zahral napriklad vo filme City War. Kedze konecne dostane chut po povyseni, tak mu pridelia noveho partaka, ktory vela rozumu nepobral, ale zato sa vie dobre bit (Conan Lee). Lee je bohuzial po hereckej stranke slaby a tak komedialna chemia medzi nimi nefunguje tak dobre ako by mohla. Aspon v bitkach sa predvedie. Pripad ohladom pasovania drog, ktory vysetruju je priemerne zaujimavy a zo zaporakov po ktorych idu (Norman Chu, Phillip Ko) zaujme najme drsna gorila hlavneho zaporaka Gordon Liu, ktory sa vo finale neskutocne predvedie. Akcie tu nie je vela. Kto caka nonstop prestrelka ako u Johna Woo, tak bude sklamany. Mimo famozneho desatminutoveho akcneho finale tu su prakticky len tri väcsie akcne sceny. Jedna nahanacka po vlastnych, jedna bitka a jedna prestrelka. Dovtedy si musite vystacit s humorom, ktory zaobstarava hlavne Chow Yun-Fat a to neraz aj na svoj ucet, kedze zosmiesnuje svoj status ikonickeho hrdinu. Nastastie, ked uz dôjde na akciu, tak jej prevedenie je spickove. Uzijeme si hlavne neskutocne tvrde pady a pri bitkach si to dost brutalne odskacu aj zeny. Stare dobre casy, ked sa na zivot nielen kaskaderov ale aj hercov nebral velky ohlad. Vo finale konecne zoberie Chow Yun-fat do ruk aj brokovnicu a vykosi viacero protivnikov. Ale co sa tyka akcie, tak najnezabudnutelnejsiou scenou je bitka s motorovymi pilami medzi Conanom Lee a Gordonom Liu. Ked uz kvôli nicomu inemu, tak kvôli tejto scene sa rozhodne oplati film vidiet. Fanusikov HK kinematografie potesia aj camea niekolkych znamych hviezd (Ti Lung, David Chiang, Lau Kar-Wing, Fui-On Shing, Lydia Shum atd). Takze vysledkom je buddy movie akcniak, ktory sice nie je bezchybny, ale stale je to dostatocne velka zabava. 7/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Akcia je skvelá, len scenár pokulháva na obe nohy. A tých hercov, čo tu stvárnili belochov by nevzali ani do žiadneho ochotníckeho divadla, to bolo niečo príšerné. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Parádní filmek, kterej ve svý době musel fungovat jako reklama na motorovku se stodvacítkou lištou. Můj oblíbenec z 36 komnaty je zde sice záporák, ale Chow mi to absolutně vynahradil. Opravdu jsem se moc dobře pobavil u týhle machroviny. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Filmů o nesourodé dvojce policajtů už tady bylo. Ale v žádném není tolik zběsilé kung fu akce (dokonce s motorovými pilami), úchylného asijského humoru a naprosté politické nekorektnosti. Postava Chow Yun Fata je tentokrát ta „legračnější“-neschopný pitomec v barevných košilích a kožené čapce, který se u policie drží jen díky konexím a při vyšetřování dokonce mučí podezřelou ženu. Olga Sommerová by se raději neměla dívat. ()

haj 

všechny recenze uživatele

3.5* Překvapivě málo akce, jen pár pěstních soubojů, který nejsou příliš povedený, nadruhou stranu spousta povedených vtipů, vynikající Chow Yun-Fat a úžasnej závěrečnej souboj s motorovejma pilama, kterej poněkud vynahradí předchozí nedostatek po akční stránce. Celkově typickej HK film 80. let se vším všudy, jen hudba je trošku "američtější". ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Hong Kongská variácia na Policajta z Beverly Hills či neskoršiu Križovatku smrti, ktorá je veľmi vydarená a vtipná. Škoda iba jedného trápneho momentu, ktorý má Yun-Fat Chow v reštaurácii, ale cez ten som sa dokázal rýchlo preniesť a užívať si akčnú zábavu až do konca. Zaujímavé je používanie anglicizmov a vôbec anglicky znejúcich mien a Mini z dovozu. ()

chuckboris 

všechny recenze uživatele

Většina filmu stála pěkně za vyližprdel, ale ta řežba na koci to zachránila, střílečky byly jak od Johna Woo a na závěr mocnej fight s motorovejma pilama. Jenom škoda že Yun Fat Chow hrál takovýho blbečka. Ale dodávám že i když jsem to už po třiceti minutách málem vypnul, tak kvůli tomu heroickému konci to fakt stojí vidět! ()

Myslivir 

všechny recenze uživatele

Co film může nabídnout? Inu, třebas tutoriál, jak získat srdce každé ženy - prve s ní rozbít stůl, pak ji podusit kukuřičným škrobem, následně ji téměř utopit v napuštěné vaně a nakonec jí gentlemansky nabídnout ručník a horký čaj. Dále se film pyšní nápaditou akcí - střelbu z brokovnice za roh zdi pomocí provazu či šermířský souboj motorovými pilami jen tak nezapomenete, za to vám ručím. Ale i pro zastánce romantických dramat se něco najde, jen možná budou zaskočeni netradičním zakončením milostné linky. Zkrátka a dobře, film se vyplatí zhlédnout, Horste!.....možná bych ale raději počkal, jestli jej nebudou nějakou velikou náhodou vysílat večer v televizi, protože strávit dobrovolně tímto filmem hodinu a půl svého odpoledne se rozhodne jen tak trochu magor. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná akční kriminálka, která chvílemi neví, jestli chce být komedií nebo sirovým drámem. Chvíli tak člověk smíchy nevěřícně kroutí hlavou, co za nápady se před ním zhmotňují, jen aby vzápětí zděšeně hleděl, jak to někdo schytá salvou střel a bez vtipu umře. Neobešlo se to samozřejmě i bez jistých nelogičností (zabijáci zabijí bez rozmyslu, ale hlavní hrdiny nechají jít, i když jsou to poldové a vědí o nich). Konec už je ale tak přes čáru, že je vlastně jedno, co se na plátně děje, hlavně že to jiskří (doslova), ostatně na konci se jeden z hrdinů utká s poskokem v souboji s motorovými pilami a upřímně, kdo jiný to zvládne lépe než Hongkong? ()

muti 

všechny recenze uživatele

Milý uživateli, tvůj obsah k filmu Lo foo chut gang (1988) byl zamítnut z důvodu: obsah byl shledán jako nepatřičný Obsah je vzhľadom na typ filmu príliš krátky, neobsahuje potrebné informácie o deji a postavách. Vyžadoval by si úpravu a rozšírenie, aby sa dal zverejniť. Ďakujeme za pochopenie. Text tebou zaslaného obsahu: Ostrielaný policajt a jeho mladý parťák sú rozporuplnou dvojicou Hong-Kongskej akčnej komédie v štýle Smrtonostná zbraň. Šialená dvojca sa snaží objasniť vraždu pašeráka kokaínu. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Abychom si něco ujasnili ještě než se pustím do téhle recenze. Nemám Lau Kar-Leunga rád a vždycky jsem ho měl zafixovaného jako protivného dědulu, který neví, kdy odejít do důchodu a evidentně nemá rád ženy (vzhledem k tomu, co jim ve svých filmech provádí ;). Právě jemu se však do rukou dostal snímek Tiger on the Beat - výborně obsazený, svižně napsaný a především zábavný. Lau to naštěstí tentokrát nezkazil (jako v případě podobně rozehraného Aces Go Places 5), takže můžeme směle "Tygra" označit za jeho nejlepší snímek. Ono natočit buddy komedii s Chow Yun-Fatem a Conanem Lee a ještě to okořenit hvězdami ve vedlejších rolích (Nina Li, Gordon Liu), to už si říká o vysoké hodnocení. A všechno vypadá super, Lau vklouznul do západního žánru rovnýma nohama a během úvodních minut si vypomáhá nejen komediálním talentem hlavní herecké dvojice, ale i velice dobře napsanými dialogy (které si dělají legraci snad úplně ze všeho, včetně reálných hongkongských celebrit a poprsí Niny Li. Až uvidíte jak jí Chow Yun-Fat svírá nohu mezi koleny a divoce se u toho pohybuje, nebudete věřit, že podobný gag točí člověk zodpovědný za Drunken Monkey. Cesty osudu jsou někdy nevyzpytatelné). Film ale nemůžeme házet ani do komediálního, ani do akčního žánru. Bitek je tu pomálu (a převažují spíš kaskadérské kousky než nějaká výtečná choreografie, v rámci 80. let jde u obojího jen o slabší nadprůměr) a gagy jsou často až příliš brutální - Chowův charakter se během filmu zamiluje do postavy, kterou hraje Nina, ale to co s ní provádí při výslechu vás donutí pochybovat o Lauově duševním stavu. Ale dobře se na to kouká, ať už se smějete nebo koukáte nechápavě s otevřenou pusou. Hongkongských komedií, které jsou víceméně postaveny na hláškách navíc také moc nemáme a jestli chce někdo začít remcat, že té akce mohlo být trochu víc, ten ať si ráčí přetočit děj k posledním dvaceti minutám a dostane co si zasloužil (ne, nemluvím teď o teplém bělochovi s medvídkem, který znásilňuje sestru jednoho z hrdinů ;) - souboj Conana Lee s Gordonem Liu, který graduje v momentě, kdy oba vezmou do ruky motorové pily, je nezapomenutelný a sám o sobě dělá ze snímku kultovní dílo, za zmínku však stojí i Chowovy hrátky s brokovnicí. Takže jestli si myslíte, že Lau Kar-Leung nikdy nenatočil nic pořádného, naordinujte si "Tygra" a změníte názor. Navíc Nině to sluší skoro tak moc jako ve Twin Dragons, a to už o něčem vypovídá. ;) 70% ()

Reklama

Reklama