Reklama

Reklama

Strážci spravedlnosti

(seriál)
  • USA The Guardians of Justice
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Tým superhrdinů trápí ztráta zdánlivě neohroženého vůdce, který zahynul při autodestrukci. Přesto se spolu musí postavit proti zlu ve světě i v sobě samých. (Netflix)

Recenze (10)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pocta a zároveň parodie na Justice League a Watchmeny. To vše v opravdu hodně neotřelém zpracování, které je úžasným vizuálním mišmašem lacině vypadajících hraných scén a všemožných druhů nejrůznějších animací - cartoonové, videoherní, plastelínové ... Pokud k tomu přistoupíte jako k takovému guilty pleasure tak je to celkem fajn a koukatelné. Příběh jako takový není nijak úžasný, díly nejsou nijak napínavé ani extra vtipné, což je velká škoda, protože s lepším scénářem by to byla originální lahůdka pro fanoušky komiksů, animáků a videoher. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zvláštní a těžko uchopitelná série, které ale nelze upřít osobitost a originalitu. Osobně vůbec nejsem schopen určit co bylo hlavní cílem tvůrců. GoJ totiž chvíli působí jako pocta všem těm superhrdinským filmům, aby vzápětí přešli do módu na hranici parodie. Chvíli je to animované, přičemž to míchá různé styly od klasických Looney tunes až po Robot Chicken plus to celé navíc vypadá jako osmdesátková videoherní adaptace, jejíž dávno zapomenutou vhsku našel jeden z hlavounů Netflixu někde v bazaru a rozhodl se nám jí pustit. Vyloženě špatní a nezábavní tihle strážci nejsou, dobří ale také ne a nejsem si úplně jistý jestli bylo záměrem aby vše vypadalo jako amatérská fan práce ve stylu Kung Fury.Velmi pravděpodobně ano a vzhledem k tomu co všechno se tu míchá dohromady je to určeno pro poměrně úzký okruh diváků...60% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Originalitu tomu uprieť nemôžem, ale jedná sa o originalitu spracovania a nie maximálne vykrádanie všetkého, čo človek pozná od DC a Marvel komixov. Herecké (ne)výkony hrôza, ale štylizácia ála skutočný kreslený komix, to nebolo úplne od veci. Ale nebol by to Netflix, keby do toho nejebol LGBTQ a to tým najhorším možným spôsobom. Neodporúčam na zhliadnutie, ale skúsenosť to bola vcelku zaujímavá. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že by se na meetingu scénáristů měly povinně dělat testy na drogy. Tenhle komiksový cyberpunk myšmaš je názornou ukázkou toho, že i na ztvárnění parodie musíte mít mozek a ne vymydleno/vyfetováno/vyčucháno - což se tady očividně stalo. Ano, Kung Fury bylo stejně ujeté a protkáné Cyberpunkem natolik, že se divák skvěle pobavil a tak nějak se smířil s tím absorudnem, které kolem celého příběhu bylo. Jenže tady začíná ten problém. Ono absorudno se snaží hrát často na vážnou notu a samosebou si okamžitě vykope hrob v podobě nějaké té LGBT propagandy, která je naprosto zbytečná a uměle narvaná do celého děje. ()

Milo384 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem narazil náhodně, ale od prvního dílu se mně líbil.  Ze superhrdinských filmů si seriál vyloženě střílí - temný děj, skupina hrdinů a boj proti organizovanému zločinu, přitom nevalné herecké výkony, levné prostředí a kostýmy jak z fanouškovských filmů. Děj je jednoduchý, ale zajímavý. Líbily se mně kreslené a animované posunovačky příběhem. Jednotlivé narážky na světovou politiku, vykreslení jednotlivých mocností světa bylo zábavné. Prostě vše ujetě fungovalo. ()

DavHav 

všechny recenze uživatele

Zběsilé. Variace na Ligu spravedlnosti, ale s ukrutnou snahou celé to udělat v "poetice" osmdesátých let. Hráli jste Far Cry: Blood Dragon a bavilo vás to? Pak dejte guardianům šanci.  Díly jsou krátké, narvané akcí, celé to rychle uteče, pokouší se to o přesah. Je to krvavé, slizké, dravé, nízký rozpočet tvůrci využívají přechodem z bullet-time soubojů do kreslených pixel-artů či využitím loutek ve stylu Team America - a to nebolestivým způsobem, který mi nevadil.  Na druhou stranu: herci převážně mizerní, přehrávají více než padouši v osmdesátkových béčkách, o příběhu ani nemá smysl mluvit a pokud očekáváte emoce a dramatické vývoje postav, tady nehledejte.  Toto je svým způsobem spíše pro Festival otrlého diváka. ()

Reklama

Reklama