Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 1

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Recenze (299)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Dojemný a tolik pravdivý příběh. Tom Hanks je prostě sázka na jistotu a mrzouta zahrál bravůrně. Máme možnost nahlédnout také do příběhu Otta a jeho ženy, který nám odkrývá neskutečně hluboký vztah plný citu, porozumění a krásné manželské lásky v dobrém i ve zlém. Jsem rád, že se dnes ještě natáčí takové dojemné příběhy, které jsou takovým duševním i duchovním pohlazením. Jedna postava možná našroubovaná, ale velmi citlivě. Švédský originál jsem zatím neviděl, ale mám chuť si ho pustit taky. Hudba a songy na výbornou. Po delší době člověk odchází z kina nadšen a s pocitem radosti. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Muž jménem Otto změnil původního Oveho na laskavé omalovánky. Jestli máte podobného souseda, zkuste mu na dveře zabouchat s enčiládas, buď to po vás hodí nebo si uvědomí, že dluží nebožce manželce a z piety roztaje a sází dobré skutky. Věříte tomu? Pak směle do toho. Forrest Gump zestárl, ale pořád jede. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět od Fredrika Backmana je z podstaty věci super, plný lidskosti a lidství. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že původní film byl o lán lepší, zatímco tento nic nového nepřinesl. Nejvíc je to znát na nejlepším vtipu příběhu. Od původního příběhu totiž fanoušky Volva a Saabu už nikdy nebudu vnímat stejně. Tady to ale s těmi automobilovými značkami vyšlo dost do ztracena. Nejzajímavější mi přišel vztah Otta s venkovní kočkou, to, pravda, hnulo na srdíčku. Zbytek ale nepřekvapil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $50miliónov║ Tržby USA $64,267,657║ Tržby Celosvetovo $109,067,657▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Taká skoro čierna komédia, melodrama ušitá priamo pre Hanksa, ktorý v úlohe zadumaného dôchodcu dominuje a svojím odporom ku všetkým si nakoniec aj tak získa sympatie. Taká variácia na Eastwoodové Gran Torino. /70%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský remake švédského snímku Muž jménem Ove skončil tak, jak se dalo očekávat - jako melodramatický doják...bezkonfliktní selanka mixu rodinných a komunitních hodnot, kterou nad vodou drží jen charismatický Tom Hanks. Gran Torino pro maminy z eMimina... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks, stereotypní Mexikánka, počítačová kočka, povinné transgender políčko, tklivá muzika, film přesně pro mě. Tak proč na to čumíš? Protoč. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani originál mě příliš nezaujal, tohle mi přišlo o něco strávitelnější díky Hanksovi, ale pořád je to jen Drama, nic víc a těm rozhodně fandit nehodlám a připisovat plusové body za "NIC" taktéž ne. Občasný humor je OK, ale je ho tu málo, tempo je pomalejší a celé to tak plyne bez většího diváckého zájmu a požitku. Nejzajímavější scéna byla pro mne pád pána na koleje.  Někoho hřeje u srdce tohle, někoho zas Gore!! :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ono je to strašne predvídateľný príbeh, ktorý sme videli už veľakrát: bručoun sa začne meniť k lepšiemu, ukáže sa, že v skutočnosti má veľké srdce, ibaže sa mu v minulosti stalo niečo zlé,  teraz sa síce začne stávať dobrým a prívetivým, ku koncu sa ale pravdaže musí objaviť konflikt, ktorý ho na chvíľu znova vráti na cestu bručounstva a koniec je samozrejme optimistický (hoci...). Lenže tento film je jasným dôkazom toho, že aj klišé môže fungovať, ak sa spracuje zručne. A tu sa s ním pracuje zručne. Scény sú dlhé tak akurát, aby nenudili. Režisér to natáča dostatočne skúsene, takže každá scéna je iná. Niektorá veselá, iná feel good a potom dramatická. Spolu to, ako v každej kvalitnej melodráme, drží pohromade. Výborný je kasting, samozrejme v čele s Hanksom, ale výborní sú všetci, či už drsný kocúr alebo Mariana Treviño, ktorá je natoľko odzbrojujúca, až skoro vôbec nie je otravná. Čo ma (v dobro) zarazilo, bol živočíšny mexický nadsamec Manuel Garcia-Rulfo (remake Sedem statočných) v takej úlohe, ktorú som od neho ozaj nečakal (vlastne som až po dopozeraní zistil, že to bol on). A rozhodne som po dlhej prestávke znova rád videl v akcii skvelú Rachel Keller (Legion). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Knizka od Backmana je genialni, asi to nejlepsi, co kdy napsal, film je samozrejme oproti ni znacne osekanej, ale i tak je to parada. Clovek samozrejme musi pristoupit na fakt, ze tu mame komedialne dojemny dramo o morousovi, co se samozrejme polepsi, dejove film nijak neprekvapi a cely je to ve svy podstate jen sled scenek s par hercema v jedny ulici, ale je to proste tak dobre natoceny, vtipy jsou skvely a ta dramaticka linka takova nevtirava, ze jsem se bavil od zacatku do konce. Navic tu jsou super herci v cele s tradicne dokonalym Hanksem, tentokrat v lehce odlisny roli oproti jeho tradicnim dobrakum. Ja se bavil od zacatku do konce, jasnejch 5*. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Solidní řemeslo, které v patřičných dávkách mixuje komedii s dramatem, ale nemohu se zbavit dojmu, že švédský originál (který jsem neviděl) byl působivější a možná i sofistikovanější. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hned jak se o snímku prvně doslechl, jsem neměl pochybností o tom, že to bude dobrý film. A jak jsem byl rád, že se takovému celku dokonce podařila předčít všechna má očekávání! Zahořklý Tom Hanks, agresivně reagující na jakékoli podněty svého okolí, byl ve své roli fenomenální a v mnoha momentech dokonce velmi připomínal nezapomenutelného Clinta Eastwooda z Gran Torina. Ať už je to jakkoli, i toto dílo má snad vše, co si na dobrém filmu tak cením. Příběh je dostatečně poutavý, hodnoty jednotlivých postav se zajímavě posouvají a vyvíjejí, celé je to přirozeně vtipné a přitom je to natolik vážné, až celá řada scén dokáže diváka mimořádně dojmout, někoho snad i rozbrečet. 90% PS: Takový konec pravděpodobně každý předem očekával, to však celkové kvality nijak nesráží. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl docela mrzutý, že koukám na provařený námět (všichni jsme viděli Gran Torino a kdo ne, tak odporučuji dohnat také St. Vincent), jenže to jsem podcenil Marca Forstera, kterého jsem měl však vždycky rád. Film si i díky famózní hudbě, která možná nebude samostatně taková pecka, ale skvěle zapadá do konceptu, získá divákovo srdce a v závěrečném aktu jej dokonale odrovná, samozřejmě i díky nikdy nezklamavšímu Tomu Hanksovi, který je tu až nezvykle pohublý. Velké doporučení. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Melodramatický drahokam. Americká verze skandinávského bestselleru s milionovým Tomem Hanksem. Hanks je učiněný miláček a nutno uznat, že jeho předměstí je zkrátka univerzální (a globálně srozumitelnější) oproti předměstí Rolfa Lassgårda. Srovnatelné s Lepší už to nebude a s O Schmidtovi. #čsfdprojekce ()

castor 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasika. Nerudný dědek, kterého všichni okolo štvou, stejně jako on štve je. Pak se ovšem cosi stane a my sledujeme milou proměnu v dobráckého chlapíka, na kterém bude i divákovi záležet. Přitom tady už neměl být, protože měl koupený kus provazu (samozřejmě se u toho stihl pohádat s prodavačem) a hodlal se oběsit. Přišel totiž o milovanou manželku a prostě už to s lidmi v práci, na ulici, v sousedství nedával. Divák by s přistěhováním hlučných sousedů očekával, že si se sebevraždou pospíší, ovšem on je nejprve několikrát seřve, aby postupně „pochopil“, že pomáhat lidem kolem sebe je vlastně fajn. Fajn je i uchopení zlovolného staříka brblajícím Tomem Hanksem, který v precizním hollywoodském vyprávění zas a znovu dokazuje, proč je víc než tři dekády pořád na vrcholu. Naopak divák bude mít velmi brzy problém s uvěřitelností jednotlivých postav, kde to mnohdy hodně skřípe. Jakési skandinávské syrovosti s prvky černého humoru mělo být v americké verzi Marca Forstera víc, zatvrzelost hlavního hrdiny je tu vždy jen tak povrchně, protože Američané prostě chtějí vidět hlavně jeho citlivé nitro. Růžové, bezkonfliktní, ale fajn. Dietní čtyři hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je to iné, než Švédsky originál? Bez pochýb. Veď to by nebolo kokotkov z Ameriky, aby do filmu nejebali témy, aktuálne polarizujúce spoločnosť, ako genderov či nikdy neutíchajúce otázky okolo odlišnosti kultúr. Je Švédsky originál lepší? Bez pochýb, o tom ani nediskutujme. Je však Otto v podaní starého Hanksa zlým filmom? Určite nie, to by bola krivda. Keď sa človeku podarí odosobniť od tých sračiek, poníme to už ako fakt, ktorý bude súčasťou snáď každého filmového či seriálového námetu, nemyslím, že bude ako fanúšik obyčajných filmov - vyslovene nespokojný. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som mal iba skopírovať recenziu, ktorú napísal užívateľ CARNIFEX. V poslednej dobe naozaj vidím takmer v každom americkom filme tú už naozaj otravnú a vzhľadom na kvóty aj povinnú!! ohľaduplnosť k menšinám, iným rasám, náboženstvám, LGBT+-x: a neviem čoho ešte... Mnohé zachraňuje Hanks a jeho postava, ale postava transgendera je tá, pri ktorej sa určite mnohí pozastavia a v duchu vás popadne myšlienka, že ten je tu akosi nasilu, niečo naviac čo film určite nepotreboval. Tým nechcem naznačiť, že mi ho ako človeka nebolo ľúto, len na mňa prosím netlačte!! Každý sa rozhodneme sám, či a ako vnímame týchto ľudí. Hudba T Newmana spĺňa presne to, čo od neho očakávame, no nič naviac a tak je to vlastne s celým filmom. Fajn na pozretie, ale žiadna bomba to nie je. Švédsky originál som nevidel. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sterilní, neškodné, dlouhé a často bez toho pověstného srdíčka. Vím že se v poslední době už trošku opakuji nadáváním na současnou filmografii, ale když nijak zvlášť povedený remake dostane tady 81%, tak už opravdu přestávám věci chápat. Hanks přitom vůbec nezklamal. Přitom se v podstatě jedná o slabší verzi Gran Torina, které teda mělo sílu člověka emočně zdemolovat. Tady mě přidavá chování většiny vedlejších postav dosti hloupé. Třeba nepochopím potřebu už hodně těhotné Marisol učit se řídit. U mě max 60% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Muž jménem Otto je oproti svému švédskému předchůdci vděčnější a krapet méně odvážný, výsledek je přesto milou záležitostí a dalším hereckým koncertem Toma Hankse. V zásadě by šlo říct, že se obě verze něčím doplňují, kdy dost možná Muž jménem Otto svádí k většímu emocionální zásahu než jeho švédský předchůdce. S klidným srdcem se tak dá říct, že jde o vzácný případ, kdy není americká předělávka evropského hitu úplně zbytečná.... ()

Reklama

Reklama