Reklama

Reklama

Ali Wong: Don Wong

(pořad)
všechny plakáty
Trailer
Stand-up / Komedie
USA, 2022, 59 min

Režie:

Nahnatchka Khan

Účinkují:

Ali Wong
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve třetím stand-upovém speciálu pro Netflix prozradí Ali Wong svoje nejdivočejší fantazie i to, co si myslí o nezadaných lidech. A naťukne taky trable s monogamií. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento speciál byl pro mě hodně zvláštní. Zpočátku mě fakt nebavil a já jsem přemýšlel o tom, že půjdu od toho, pak se mi začalo zdát, že se začínám bavit, a v poslední třetině jsem si začal Ali Wong docela užívat. Bylo to hodně přírodopisné vystoupení a zaujalo mě i to, jak má Ali Wong ve srovnání s poměrně krátkým tělem velkou hlavu. / Poučení: I velmi slabá čtyřka je lepší než sebesilnější trojka. 4*- ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Energie Ali Wong je unikátní. Jestliže si jako muž začnete brát její humor osobně, uvidíte ji jako zahořklou, takže je třeba tuhle čtyřicítku, s figurou dvacítky, brát se vším, co k tomu patří a to je hodně. Její styl je agresivní a spoustu času založený na konfrontaci a srovnávání pohlaví. Některé části jsou on point a člověka baví, třeba: vystříkat se na obličej milionářce. Ale nejsem zrovna fanda, když je standup tak zaměřený na to, že "muži stojí za hovno a ženy to mají těžký" a je to jen o tomhle. Připadám si pak, jakože, ok, nebaví tě být matkou? Proč sis pořídila děti? Tlak rodiny i sociální standarty jsi zbořila, vybočuješ už tím, že jsi milionářka. Nebaví tě tvůj muž? Pořád mluvíš o tom, že ho chceš podvádět. Tak proč s ním jseš? Nakonec se později skutečně rozešli, ženy potřebují v různých fázích života rozdílné věci, takže všechny pozitiva jejího manžela, prostě nepřeváží některá negativa, která by dřív převážila. Co, že si ji vzal, když na tom byla hůř, co že má povahu i vzhled, které se jí líbí, co na tom, když vás už "neškrtí tak, jak to dělával dřív". Člověk musí chápat, že co platilo dříve, neznamená, že platí i dnes, jen protože je to pořád stejné. A pak to člověku celé dojde, Ali a její rozhodnutí zkrátka fungují pro ni - a standup je její hodinové lamentování... a že to celé nedává smysl je přece jedno. Srovnat si tu jednoduchou organizaci mužské mysli s tou komplikovanou alchymií žen je taky něco. "Necesito más." Ok, Ali, nic ti nebrání v ničem z toho, co říkáš, že chceš. Dělat si ze standupu otevřenou terapii není nic nového, ale chápat, že se Ali jednoduše nudí jako žena a chce víc od života je očividné. K čemu člověk má ty miliony, když si teda nemůže život žít víc podle svých představ? V poslední řadě je tohle hrozně funny sledovat zrovna po vystoupení Kevina Harta, který přesně popisuje, jak speciálně muži, po 40 zkrátka přestanou mít všechnu tu chuť "cestovat a poznávat" a že se "musí něco dít", protože Ali tu přesně demonstruje to, o čem Kevin mluví a jak muži se ženami "nechtějí nic podnikat, nechtějí se bavit". ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Štyridsaťročná vydatá čúza tu hodinu rozpráva o tom akoby namiesto manžela chcela ošukať iných chlapov ... pokiaľ má byť toto vtipné, tak ja fakt neviem. Jedna hviezda za jeden dobrý vtip (ten o kolonoskopii), inak mi Ali Wong prišla tak neskutočne otravná, že mať toto doma (a ešte nebodaj počúvať jej vtipy), tak si radšej hodím mašlu. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pozitiva: osvěžující prasáctví z úst ženy, občas dobré vtipy a sociální komentáře (úvod o tom, že úspěšným ženám se zpravidla nevrhají pod nohy modelové, je asi nejlepší), i přes občasné nářky na těžké bytí žen je zjevné, že se autorka nesnaží o smrtelně vážný feministický teror. Negativa: Ali Wong postrádá spontánnost a charizma, jako mají špičky typu Gervais, Louis C.K. nebo Seinfeld - celá show včetně pohybů a grimas působí prkenně, jakoby komička byla spíš interpretkou s předem naučeným monologem a okoukanými triky od konkurence; velmi divná byla kachní chůze, u které jsem přemýšlel obzvláště v souvislosti s příběhem, jak nebyla Ali na velké 6 týdnů; obscénností a fekálností trumfnula cokoliv, co jsem v rámci komedie viděl. :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ali Wong hodinu háže nejhrubozrnější vtipy o sexu a i když mě úplně nebere její přehrávání, vtipná je a navíc insanely hot. ()

Reklama

Reklama