Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratr Constantina Nikase se po zpackané bankovní loupeži ocitá ve vězení. Constantine (Robert Pattison) se kvůli jeho vysvobození vydává na zoufalou cestu městským podsvětím. Během jediné šílené noci závodí s časem, aby získal dostatek peněz na bratrovu kauci a vlastně zachránil i sám sebe, protože si postupně začíná uvědomovat, že životy jich obou jsou v totálním hajzlu. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (200)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obří tripová jízda s vynikajícím Robertem Pattinsonem, který se té puberťácké škatulky snad definitivně zbavil. Nevím, proč jsem si vzpomněl zrovna na prastarý a stále skvělý film U-turn, ale příběhově je prostě jeden velkej den blbec a já bych to rozhodně nechtěl zažít. A líbil se mi poměrně neinspirativní závěr, to v dnešních filmech není úplně obvyklé. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Divák sice netuší, co přijde, jenže někdy od poloviny začne tahle příjemná vtahovačka kapku drhnout. Ale postupně. Elektronická hudba, neony, napjatá atmosféra, drásavé napětí, nehostinné lokality. To jsou atributy, které tenhle kousek, kterým ze sebe výtečný Robert Pattinson znovu úspěšně strhává nálepku pobledlého hošana z upíří ságy, odlišují od tematicky podobné produkce. Celé je to intenzivní, nekompromisní, ušmudlané, hodně vzdálené klasické hollywoodské optice. Jenže pak to podřadí a lehce se zasekneme. Přesto mi tohle pojetí sociálního dramatu zatraceně sedlo, protože sledovat tyhle dva šupáky je radost. Příběh je to prostý. Přidrzlý zlodějíček a jeho mentálně zaostalý bratr by rádi věřili v lepší příští, jenže se dostávají ještě hlouběji. Při úprku z banky/z nemocnice na ně číhají nejrůznější slepé uličky a zoufalé kroky. Oškliví lidé, nervní snímání, skličující výsledek. Tak trochu Drive jinak. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám s týmto filmov hneď niekoľko problémov. Základný je však jeden podstatný. Zobrali by ste svojho retardovaného brata do “partie”, aby Vám vypomohol pri bankovej lúpeži?? Nie postihnutého, ktorý by hopkal jak Žofré Depejrak za Angelikou po žilinskom námestí, ale duševného chorého, ala dvojča Toma Cruisa, “Rain Man-a”?? To je nejaký fór?? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Den blbec v životě (ne)šikovného amerického zlodějíčka a neoficiální pokračování Zkurvený noci. Jo, a ve filmech by se mělo víc pracovat se zápletkou hledání čehokoliv v domě hrůzy! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajuco natocene NIC so skvelou atmosferou. A potom sa rozbehne zaverecny song s titulkami a film dostane zrazu hlbku. Neviem ci sa mi niekedy stalo, ze by film v doslova poslednej chvili stupol o uroven vyssie. Lepsich 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Že by z Pattinsona mohlo tak nějak i něco být, kdyby se dostal pod ruku těm správným lidem jsem tušil už dlouho. Jeho možnosti jsou trošku někde jinde než pro mě podobného ale mrňavého Radclifa. Pattinson by klidně mohl být pořádná hrouda, klidně pořádný zápasník v ringu a nebo charismatický kriminálník. Zkrátka v tom chlapovi něco je a když už se tedy jednou odsekl od Twillightu, proč toho tedy nevyužít. Good Time je hodně zvláštní nezávislý filmík, který nám ukazuje skutečnost o které v předchozí části píšu, tedy že Pattinson hrát umí. Nedá se říct, že by film obsahoval nějakou scénu, která by mě nutila si tohle do omrzení sjíždět stále dokola, ale pro jedno zkouknutí zajímavě nezávislé. 55% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Intenzivní, chaotickej, provokativní, agresivní, svérázně originální (úvodní titulky se objeví až po nervydrásajícím 20 minutovém prologu) a hlavně adrenalinem nabitý sociální thriller s nesnesitelně hektickým tempem který neuvěřitelně rychle odsýpá, vizuálně podmanivou neonovou estetikou a neskutečně napínavým příběhem o tom, kterak zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Zápletka je jednoduchá: hlavní anti-hrdina se zamotá do kolotoče lží, podvodů a nefalšovanýho neštěstí, a vám nezbývá nic jinýho než nečinně přihlížet a mít hubu dokořán. Zhruba od poloviny stopáže mě navíc chytl tak svíravej a úzkostlivej pocit beznaděje, že jsem si jen říkal "Pískej konec!". Je to jako kdybyste nonstop 48 hodin v kuse, bez spánku, hráli hru od Telltale, vybírali ty nejhorší rozhodnutí, a karma vám za oplátku házela klacky pod nohy...... jestli tohle nikoho nepřesvědčí o tom, že Robert Pattinson je pán herec, tak už nwm. Instantní kultovní klasika, definice nepříjemnýho zážitku. [#A24 RULES!] ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Benny a Josh Safdieovi- bratři a režiséři tohoto filmu natočili akční jízdu se sociální atmosférou a do hlavní role obsadili Roberta Pattisona. A dopadlo to následovně: Film začne a téměř do konce nespustí nohu z pedálu. Režie bratrů je zručná, Salfiedovi dokážou zručně natočit průjezd městem, historku či útěk před policií. Robert Pattison je v hlavní roli skvělý, Benny Safdie perfektně hraje autistického bratra a zbytek osazenstva je dostatečný (Barkhad Abdi je oficiálně nejlepší somálský herec všech dob!) Jisté chování postav je však občas až nepochopitelné, dějových předmetů občas až příliš a konec dostatečně neuspokojí. Je to škoda jelikož Salfiedovým se obzvlášť první polovina povedla. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit, když se bok po boku střetává intenzivní a skvěle propracovaná stylizace a neodhadnutelný vývoj se slabým scénářem a přepálenými ambicemi. Chápu tu nahodilost ve zvratech coby odraz naprosté destrukce sociálního zázemí a budoucnosti, ale moc nechápu, proč se to žene (jakkoli působivě) přes uměle nadesignovanou kybernetickou formu a proč mámě sugestivně prožívat děj plný nesmyslů a nelogičnosti. Hodně se mi líbil důraz na detaily, úvodní část před nemocničním úprkem, upocený výkon Pattinsona a ona nepředvídatelnost, díky níž film nenudí a nenechává vydechnout. Bohužel jsem to ale sledoval se stejnou nezúčastněností jako volby prezidenta v Burkina Faso, což je velká a bolestivá prohra. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Úlet, který si nejprve užijete a posléze pro něj nedokážete najít vysvětlení. Atmoška, která drapne jako vášnivá zrzka a jestli se považujete za olympioniky v disciplíně "Uhádnu jak to bude dál", tak tady jsem na vás fakt zvědav. Jo a Robert se může přestat maskovat, my už všichni víme, že Twilight nebyla jeho chyba a že hrát umí! ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že Good Time bude jeden velký nepochopitelný trip, a nedopadlo to tak hrozně. Film hrozně těží z nabušeného soundtracku, který dodává většině scén na intenzitě; bez něj by by zážitek poloviční. Pattinson se dal bez problému přežít. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

I když má film od začátku do konce naspeedované tempo, tak se přesto film Good Time v mých očích rozjíždí pomalu. Trvá, než si film trochu "sedne", trochu lépe se vyjasní postavy a příběh začne být zajímavější. Pak je to ale super jízda. Bratři Safdieovi stejně jako v Uncut Gems nabízí pohled mezi nepříliš sympatické lidi, tentokrát jde především o různou chudinu z New Yorku. Hlavní hrdina Constantine alias Connie (Robert Pattinson) je zajímavá postava. Je to totální zmetek, který se křečovitě snaží starat o svého retardovaného bratra, ale jinak je to naprostý sobec, který využívá své výřečnosti, šarmu a schopnosti plánovat věci za pochodu. I když se Connie z lecčeho vykroutí, tak je film realistický mimo jiné i v tom, jaké neuvěřitelné zmatky se dějí při téhle nečekané vlně zločinu, která vypukne bankovní loupeží. Good Time svižně zavádí diváka do všemožných zákoutí New Yorku a jen těžko se dá odhadnout, co se stane dál. Herci jsou navíc skvělí a režiséři čarují zajímavou atmosféru. Nebýt "pomalejšího" začátku přemýšlím i o větším hodnocení. Fakt zajímavý a jedinečný kousek. (8/10) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Žádná šablona, smysl a ani nic jiného v Good Time nenajdete. Film si pluje svou cestou, stejně jako Robert Pattinson, kterého jen zřídka v této roli poznáte. Nejdřív udělá to, potom něco jiného a vlastně to celé, nedává žádný smysl. Zajímavý vizuál, divná hudba a střelený děj. To vše nabízí tento snímek a logiku v něm nemá cenu hledat. V samém závěru je to dobrý film a dobrý je za tři. 6/10 = 65% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Hypnotizující "shit gone wrong", skvělá atmosféra, 80s feeling, skvělý Pattinson, sociální noční můra na drogách, neony, zrno, elektro, Iggy Pop... full house. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nabúchaná expozícia ma pripravila na nadchádzajúcu non-stop drsnú a nadupanú akčnú krimi s nejakým tým indie nádychom. Nasledujúce minúty až do konca filmu som ale nebol tak úplne stotožnený so scenáristickými riešeniami objavujúcimi sa počas celého deja, pričom som ale, na druhú stranu, nebol výraznejšie sklamaný. Občas som zase nadobúdal dojem, že ide svojim spôsobom o bláznivú komédiu či paródiu, ale obávam sa, že to nebolo zámerom pánov s priezviskom Safdie. Možno je trochu problém v tom, že som očakával nejakú nezávislú bombu, o ktorej budem najbližšie dni rozprávať všetkým známym pri náhodných stretnutiach na ulici. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Keď si myslíte, že je všetko v keli, bratia Safdiovci vám rýchlo vysvetlia, že toto je iba začiatok pekelnej noci, počas ktorej vám neostáva nič iné, iba hrať s veľmi zle namiešanými kartami. Po nevydarenej bankovej lúpeži sa Nick (Benny Safdie) ocitá vo väzení. Jeho brat Constantine (Robert Pattinson) sa vydáva na nočnú cestu mestským podsvetím, za účelom rýchleho získania peňazí na jeho kauciu. Rovnako ako aj v neskoršom Uncut Gems (2019), aj v Good Time sledujeme hlavného hrdinu, ktorý improvizuje jedna radosť. Nič iné mu prakticky ani neostáva. Žiadny premyslený plán neexistuje a tak je Connie ukážkovým zhmotnením frázy: Zúfalý človek robí zúfalé činy. Známe režisérske duo patrí medzi majstrov v obore chaosu a v budovaní nervydrásajúcej atmosféry. S kamerou sme spočiatku v neustálom pohybe a i keď sa po čase v tempe trošku poľaví, ani na chvíľu neprichádza nuda či scény, ktoré by slúžili iba ako zbytočná vata. Počnúc dynamickým tempom, cez perfektné herecké výkony na čele s peroxidovým Pattinsonom, cez skvelé elektro, efektné zahalenie sa do mnou milovanej neónovej perinky, až po samotný záver, je Good Time pre mňa osobne veľmi vťahujúcou záležitosťou, ktorú som si nesmierne užila! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, čo môžem od "Good Time" očakávať, no ide o film tak iný, tak výborne napísaný, tak excelentne zahraný a tak silný, že nemôžem inč iné povedať, než že tu máme skutočný zážitok. Možno to bude viac film pre náročnejších divákov a nemyslím si, že to ocení úplne ktokoľvek, no podľa mňa ide o vynikajúci film. Robert Pattinson sa absolútne úžasne zhostil tejto role a myslím si, že nikto si už nespojí s nemenovanou sériou odpadkov, ktorá odštartovala jeho kariéru. Je skutočne skvelý a dokonca som ho v prvom momente absolútne nespoznal. Tak iná charizma vychádzala z toho človeka. A to musím skutočne oceniť maximálne. Celková atmosféra filmu je vynikajúca. Ani raz som sa nenudil, ani raz som nemal pocit, že by sme mohli trošku pridať, alebo, že by sme sa išli venovať niečomu inému. Možno občas som mal pocit, že by sa to dalo povedať trošku kratšie, ale film tak veľmi dobre určuje, čo sa bude diať, že sa z toho stáva absolútna jazda. Úvod je možno trošku menej zaujímavý, no stále si myslím, že dobre ukazuje vzťah oboch bratov - Connieho a Nicka. A celá Connieho cesta, aby svojmu bratovi pomohol mu vlastne len ukazuje fakt, že všetko je to absolútne zbytočné a ich životy skutočne nemajú už žiadnu budúcnosť. No čo je tu absolútne najlepšie je podľa mňa hudba. Soundtrack k filmu si budem musieť zohnať a budem ho ešte dlho počúvať. Podobne ako to bolo pri filmoch ako "The Neon Demon" alebo "Nocturnal Animals" hudba významne obohacuje scénky o všetko potrebné. Ak máte radi ľahké filmy, tak toto vás skutočne nenadchne, no podľa mňa tu máme silné, kvalitne natočené a vynikajúco spracované filmové dielo, ktoré ostane v pamäti ešte dlho. Vynikajúci film. Hodnotenie: A ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama, od kterého divák neví, co má čekat. Je skoro stejně nepředvídatelné, jako konání hlavního hrdiny, který nemá žádný plán a jeho improvizace často mají jiné následky, než čekal. Nejen zasazením do newyorského podsvětí mi to připomnělo staré filmy Martina Scorseseho. Elektronická hudba Oneohtrix Point Never k tomu dobře sedí. Robert Pattinson si vybírá zajímavé filmy a tady z toho byl i výborný výsledek. ()

Související novinky

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

18.12.2023

Dwayne Johnson je stále jednou z největších hvězd v Hollywoodu. Byť nesbírá slavná ocenění za herecké výkony jako na běžícím pásu, stále dovede na svoje svaly a charisma nalákat a přitáhnout do kin… (více)

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama