Reklama

Reklama

Utíkej a střílej

  • USA The Ray (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý kriminálník Ray se vymanil ze světa plného zločinu a násilí a užívá si klidného rodinného života na předměstí. Když ho však dostihne jeho temná minulost, je vydírán, aby splnil poslední úkol a doručil záhadný balíček. Ve víru událostí je zraněn a ocitne se na útěku. V patách jsou mu nelítostní zabijáci, kteří se nezastaví před ničím, aby získali to, co má. Nyní, když životy jeho blízkých visí na vlásku a nebezpečí číhá na každém rohu, je Rayovou jedinou nadějí na přežití násilnická minulost. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kurvadrát no to jsem se zase do něčeho pustil. Akční film bez větší(efektnější) akce, thriller bez napětí a komedie bez vtipu. K tomu všemu extrémně nesympatickej hlavní "hrdina". Na film mě nalákal plakát a účast Angel Sarafyan, která mě zaujala ve filmu A House on the Bayou(2021). Sarafyan se ve filmu objeví až po hodině a sotva na 2 minuty. Nejspíš mě od shlédnutí mělo varovat zdejší poměrně nízký hodnocení jenže po mnohaleté zkušenosti už vím, že zdejší hodnocení je častokrát zavádějící a je potřeba ho brát s rezervou. Stejně si o daným filmu musí udělat člověk názor sám. V tomhle případě ale s hodnocením souhlasím. Ba naopak se divím, že je tak vysoký. Za mě je tenhle kousek nebezpečně blízko odpadu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Režisér sa rozhodol nakrútiť posttarantinovku ako vystrihnutú z 90-tych rokov. Pridal bizarnú konšpiračnú linku ako od Coenovcov a snáď až na hlavného a ultranesympatického hrdinu, siahol po nesmierne životaschopnom a zábavnom hereckom obsadení (najmä magor v podaní Henkeho je fakt dokonalý). Dotiahnuť ešte zopár detailov a štyri nekompromisne zábavné kryptoVHSky by boli samozrejmosťou. Takto iba nenudiaci a mierny nadpriemer. (14.7.2022) ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se doklikal do konce, ale pořád nevím, zda to bylo myšleno jako nevydařený pokus o komedii nebo to tvůrci opravdu mysleli vážně. Jinak děj je hloupoučký a dosti nesmyslný, dialogy jsou jako z pera nepříliš důmyslného žáka základní školy. Vévodí tomu celému jakýsi šmudla s vynalézavostí MacGyvera po lobotomii, nesmrtelností Chucka Norrise, maskulaturou Toma Cruise a charisma Petra Nečase, který většinu času prokulhá v jakési fabrice. (13%) ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když necháte film natočit jakousi Boreliózou. No byla to strašná slátanina. V hlavní roli Ben Milliken, což je jakejsi unylej klon Ryana Reynoldse, kterej vypadá jak středoškolskej hráč amerického fotbalu a ne jak bývalý vězeň. V úvodní scéně, když má ještě vousy, vypadal jakž takž drsně, ale co se v tom filmu děje, to by nevysmrkal ani pihovatej slimák Gazďa. Největší záporačka se jmenuje Obuvnice a i když jsou tam z ní všichni připosraní, nemá v tom prakticky žádnou roli, takže ji raději ani neukážou. Druhej největší kápo Richard Kind je asi úplně blbej, stejně jako členové jeho pochybného "gangu". A pak jakejsi osamělej pouštní vyvrhel Brad William Henke, kterej si toho záporáctví užije nejvíc... ale proč? Co to kdo to? To nemá vůbec žádnej směr. To je jenom tupá blbost, která vždy skončí v nějaké slepé uličce. Jak kdyby děj vymýšleli za pochodu. Onehdá jsem v jednom seriálu viděl scénu, kde pacient v ordinaci strašně moc prděl a tento film je přesně to, co ten pacient vypouštěl. Hrůza, odpad, ostuda. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Takzvaná Tarantinovská vlna, jak to tak tímto snímkem vypadá, stále filmový průmysl neopouští. Máme tu další akční thriller plného klišé, bujarých dialogů, absurdna a hlavně zábavy. Coby pseudo-western okamžitě se měnící v černou komedii začíná celé své dějství impozantně. Okamžitě je po divácké stránce jasné, jak to celé bude vypadat. A také to tak vypadá. Spousta honiček, přestřelek, omšelých hlášek a, prostě, typických Tarantinovských scén. Nakonec, už filmový plakát v tom mnohé napovídá. Jenomže to je asi tak všechno. Po scenáristické stránce je snaha navodit Tarantinovskou atmosféru vidět, ale přeci jen tomu chybí ten správný Tarantinovský šmrnc. Tarantino je zkrátka jen jeden a byť se snažilo mnoha tvůrců ho napodobit,povedlo se to každému vždy jen z poloviny. Coby současný westernový akční thriller to docela funguje, ale jen ve své hluboké jednoduchosti. Chybí tomu zkrátka pořádný náboj a tah na branku. Onoho černého humoru je dostatek, jen to hatí poněkud prázdné dialogy. Ano, to je, kromě rapidně jednoduché zápletky, největší scenáristická bolístka. U drsňáků ta jejich drsná nátura je tak bohužel k neuvěření. “Vždy jsem miloval dobrý western,” zazní na samém konci po finálovém zúčtování, a tak, jak celá tato etuda subžánrově začala, tak také končí. Christopher Borrelli se tímto pokusil, po své dosavadní scenáristické tvorbě, o režijní debut a vybral si k tomu docela náročné téma. I když od předchozího scénáře k filmu ´Nebezpečný´ (2021) se moc neodvrátil. Snaha se však cení. Jeho počin se drží plné jednoduchosti, takže se u toho alespoň nemusí složitě přemýšlet. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v americkém státě Nové Mexiko. (Rominator)

Reklama

Reklama