Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (107)

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatický americký hold hongkongským střílečkám Johna Woo od celovečerně debutujícího Fuquy, který si do něj vypůjčil i Woovy herecké koně - v americkém filmu debutujícího Chow Yun-Fata a jako záporáka Kennetha Tsanga. Fuqua se snaží a krom bohulibého autorského záměru a pestrého mezinárodního castu (německo-mexické záporácké duo Schweiger-Trejo, Jürgen Prochnow), dodává velmi solidní dávku ucházející akce, navzdory tomu, že se samozřejmě nemůže tak krvavě rozmáchnout jako Woo. Scénář bohužel stahuje film do průměru - jednoduchost by mi nevadila, ale ty otravné postavy (posmutnělý Chow, namachrovaná Sorvino) a nevýrazný hlavní padouch ano. Člověku je smutno z toho, jak hongkongské megastar Woo a Fat musely v USA začínat od znova prachsprostými béčky. Woo sice Živý terč opulentní filmařinou povýšil na zážitek, tady se to přes podobnou snahu nepovedlo, i když Fat asi mohl být rád, že v Americe vyfasoval aspoň takového režisérského snaživce jako Fuqua. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

2002: Když jsem viděl tenhle akčňák poprvé, hodně jsem se nudil a vím, čím to bylo. Aby si člověk tenhle filmeček užil, musí se snažit odpoutat se od hloupého scénáře a snažit se vnímat jen herce, atmosféru a vůbec slušné řemeslo režiséra. Pak to docela dobře funguje. 2019: Devadesátkové akčňáky moc dobře nestárnou a teprve ne ty už tehdy průměrnější. I 87 minut videoklipové pozérštiny mi teď přijde moc. 😢 ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pozor "Spoiler"! Totiž scénář je sám o sobě spoiler! - Diskotéka - bum, bum, bác - zabij toho sráče, co mi zabil syna - slza a žádný bum - zabte toho sráče, co nezabil syna toho sráče, co zabil mýho syna - bum, bum, bum, bác - najměte profíky, chci ho mrtvýho - trapnej D. Trejo zamumlá jako obvykle jen tři věty a T. Schweiger, rádoby drsně se tvářící a oblečenej ve fajn ohozu (ten kabát bych si klidně koupil) střílejí a vůbec nemyslí - bum na entou a bác na entou - všichni zlí jsou mrtví a všichni hodní jsou v pohodě - budeš mi chybět - ty mi budeš chybět víc, ale musim do Číny - (jsem totiž Yun-Fat Chow, otáčím se jak baletka a střílím na všechny strany, mám přesnou mušku a kulky se mi vyhýbají, sem totiž podělaný "Neprůstřelný mnich", mám hodně zásobníků a mnoho kulek v nich, ale já sám koule nemám, a tak hraju úplně toporně a mám nevýraznej obličej, který se snaží v divnym šklebu vytvořit něco jako drsnost, případně lítost či brekot. V tomto filmu sem si měl nechat do scénáře připsat pořádnýho francouzáka na konec s Mirou Sorvino, aby ten závěr byl co nejvíc "cool" made in USA, ale nějak mi od toho divnýho šklebu ztuhly koutky). - Vezmu si tady do huby počin "Hard Boiled" - to je děsná píčovina bez děje, ale aspoň je tam dobrý střílení, nějakej ten nápad v akci a sem tam fór. Tady v tomto filmu neni ani pořádnej děj, ani pořádná akce - jen vypatlaný střílení a to totálně bez nápadu. D. Trejo a T. Schweiger bylo takový duo, který tý debilitě spíš přidali, než aby to trochu opepřili. Farewell, Mr. Antoine Fuqua!!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak nějak tušíme, co se stane, když nájemný zabiják odmítne splnit úkol. Má prostě pravidlo, že děti ne. Vše se proti němu otočí a stává se z něj terč celého gangu. Jenže v případě Chow Yun-Fata velmi nesnadný terč. Shodou okolností se spojí s padělatelkou dokladů, která ovšem umí držet v ruce kvér a nejde pro ránu daleko. Sic si vysloužili přední místa na seznamu smrti mafiánského bosse, jenže snadno odejít ze scény nehodlají. Klipař Antoine Fuqua si tady kroutí svůj celovečerní debut, hongkongská legenda je na tom stejně: první hollywoodská akce. Producentsky je navíc pohlídal John Woo, takže udělat ostudu snad ani nešlo. Příběh je prostý, tuctový a provařuje veškerá možná klišé, nicméně akce je dostatek, vesměs je vydařená a řádně řízná. Záporáků je hned několik a je radost na ně pohledět – jen škoda, že žádný nedostal patřičný prostor. Vedle kousků Johna Woo jde pochopitelně o chudého příbuzného, přesto tohle béčko chutná i po letech. A Fuqua dokazuje, proč dneska patří mezi širší akční špičku. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa snaží ohúriť a navonok sa mu to aj darí. Ale vo vnútri skrýva oveľa väčší potenciál. Fat má určite väčšie možnosti rozohrať dramatické scény ako len efektne v spomalených záberoch rozbíjať fľaše a nasadzovať si cool okuliare... Hrať sa na Johna Woo nevie každý a tak aj efektná akcia má priveľa chýb, že nevidíte, kto z kade vyskakuje... hlavne že Fat s búchačkou v každej ruke vyzerá drsne. No, vlastne akcia je na tom ako u M:I 2 (bohužiaľ) - urobená tak aby bola prístupá aj deťom. Všetci fanúšikovia FACE OFF ruky preč a tí, ktorým stačí neoriginálny príbeh a akcia v štýle VOJNA GANGOV, nech sa páči... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Znak v čínštine, ktorý je vygravírovaný na Leeovych (Yun-Fat Chow) guľkách, znamená smrť. (beso74)

Reklama

Reklama