Reklama

Reklama

Případy sestry Bonifácie

(seriál)
  • Velká Británie Sister Boniface Mysteries
Velká Británie, (2022–2024), 21 h 22 min (Minutáž: 43–46 min)

Tvůrci:

Jude Tindall

Hudba:

Michael Price

Hrají:

Lorna Watson, Ami Metcalf, Jerry Iwu, Miranda Raison, Belinda Lang, Sarah Crowden, David Sterne, Carolyn Pickles, Max Brown, Robert Daws, Ivan Kaye (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Klíč ke zločinu hledá ve světě vědy... Detektivní seriál z produkce BBC a Britboxu, jehož první desetidílná řada vznikla v roce 2021, představuje spinoff oblíbeného seriálu Otec Brown. Jeho protagonistkou je zvídavá sestra Bonifácie z kláštera svatého Vincenta, s níž se diváci mohli poprvé setkat v jedné z úvodních epizod Otce Browna. Obrýlená náruživá čtenářka detektivek klame tělem a za vizáží dobrosrdečné jeptišky skrývá bystrý mozek, podpořený červeným diplomem z Cambridge a doktorátem z biochemických věd. Ne nadarmo pomáhá coby vědecká poradkyně místní policii s vyšetřováním zločinů a společně s inspektorem Samem Gillespiem tvoří sehraný tým, který doplňuje seržant Felix Livingstone, konstábl Peggy Buttonová a rázná redaktorka místních novin Ruth Pennyová. Série, jejíž děj je zasazen do počátku 60. let na malebný anglický venkov, nabízí kromě vyšetřování jednotlivých případů notnou dávku nadhledu a pochopení pro lidské slabosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Tenhle detektivní seriál jede na stejné vlně, proto si dovoluji dávat celkové hodnocení již po 6 dílech z 10, které má první série. Jedná se o oddechovou detektivku, která má značně komediální prvky v postavě lehce potrhlé sestry Bonifácie či dvojice místního detektiva a novinářky. V podstatě tenhle seriál ničím nepřekvapí ani neohromí, ale přináší přesně to, co od tohohle typu pořadu očekávám. Takže jsem spokojený. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Britská crazy krimi série, situovaná na anglický venkov 60 let. Dvojici policistů zdatně sekunduje vzdělaná postarší jeptiška s mimořádnými pozorovacími schopnostmi. Epizody ubíhají ve svižném tempu coby nenáročná zábava na sobotní dopoledne. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Příjemná a zábavná detektivní série, která jiný účel opravdu nemá. Sestra Bonifácie je fajn, britský venkov 60. let samozřejmě nádherný, detektivní zápletky zatím sympatické. Nechybí ani humor a pár komických figurek. Žádné velké umění od seriálu tohoto typu nečekám, ale rozhodně to není tak špatné, jak ze zdejšího hodnocení vyznívá. Naopak, je to docela fajn. Srdcovka to samozřejmě nebude, ale přesně tyhle typy seriálů mám rád, a Bonifácie zatím rozhodně nezklamala. Těším se na další díly. ()

Galerie (356)

Reklama

Reklama