Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Život rozvádějící se matky dvou dětí Evy (Veronika Arichteva) je jeden velký chaos. Jako by nestačilo, že za všech okolností říká to, co si myslí. Zároveň se musí vyrovnávat s tím, že se svým sympatickým, ale nespolehlivým manželem (Lukáš Příkazký) stále sdílí malý pražský byt, a zatímco pro ni byla prohra v prvním rozvodovém stání jen technikálie, pro něj naopak znamení, že na jejich vztahu je pořád co zachraňovat. Jeho mnohdy až komické žárlivosti příliš nepřidá ani Evina nová práce recepční v prestižní advokátní kanceláři. Zvláště pak, když se kolem Evy začne ochomýtat mladý a sebevědomý právník Martin (Václav Matějovský). Ten, na rozdíl od ní, nemá problém s proplácením složenek ani schopností nechat si své myšlenky pro sebe. Jen se mu nechce vázat, což nevyhovuje jeho partnerce a kolegyni právničce Petře (Veronika Lapková). Mezi ním a Evou to brzy začíná viditelně jiskřit. (TV Nova)

(více)

Recenze (22)

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek dobrej, protože Veronika působila svěže, takovej ten úkaz plnej života. Navíc se na ni hezky kouká. Ovšem pak to mělo stagnační problémy. A konec je stejně jako u seriálu o pivovaru takovej nanicovatej. Žádnej vývoj. Končí to v poloze podobný začátku. Biser asi umí o dost líp. 50%, a to slušně nadhodnocuju. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Seriály tohoto typu fakt nemusím, ale tady máme příjemnou svěží výjimku páchanou schopnou režií a opravdu uvěřitelnými hereckými výkony v podání především dvou hlavních protagonistů v čele s Vaškem Matějovským. ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Manželka pana režiséra bohužel neumí hrát. Pan režisér to možná ví, ale pro klid u domácího krbu ji tvrdošíjně obsazuje. Trpět musí televizní diváci. Škoda. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Seriál se spíše soustředí na romantiku. Sociální kritiku zde zastuuje prodej předražených hrnců. Pobavila mě hláška "Po poradě rozdat zbraně, tak jsme hned ve zprávách".  Arichteva nemá ani maturitu , ale kvůli zlatému srdci, poctivosti a smyslu pro spravedlnost zasahuje do právnických kauz zaměstnavatele. Je energická, chudičká, bezelstně přímočará. Advokát ženám nedokáže odolat a rady poskytuje bezplatně. Ona má manžela na baterky, který se nechce rozvést. Pak je tu kolega dobrák a Arichtevy opuštěná těhotná kamarádka. Asi nejzábavnější postava je hrdinčin muž. Žárlivý lenoch, který v hospodské konverzaci ve tři ráno slíbí všechny pohádkové sliby. Typ příživníka, ktemu se rozumné ženy vyhýbají, jenže má krásný vztah k dětem a jeho nezralost v nich probouzí ochranitelské instinkty. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

A že prý uklízečky nemohou dělat kariéru. 1)  Seriál naštěstí končí po střízlivých 8 dílech, takže ještě nestačil sklouznout do obvyklých soup operních manýr. I tak je samé klišé._____ 2)  Ale je tu 26letý Václav Matějovský (právník Martin) se sexy postavou, můj oblíbený 37letý Lukáš Příkazký (Evin manžel) a 28letý přepěkný Vojtěch Vodochodský (právník)._____ 3)  Je užitečné vědět, co uvádí mira007*** o polském originálu O mnie się nie martw. Na 13 řad se v tomto českém případě rozhodně netěším._____ 4)  Výstižný vtipný koment o primitivním feminismu napsal NinetyOne***. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nabídka současných českých televizních seriálů je tak bohatá, že si pečlivě vybírám, kterému z nich věnuji hodiny svého volného času. Tím hlavním lákadlem nového romantického seriálu z produkce TV Nova pro mě byl tvůrčí tým a hlavně fakt předem oznámeného počtu epizod (nekonečným seriálům, které se vysílají několik let v kuse, už moc nefandím). Na seriálu jsem oceňovala zejména neokoukané herecké tváře v čele s Václavem Matějovským. Hlavní zápletka o chudé (ale krásné) Popelce, po které začne pokukovat bohatý "princ", zní oklepaně, zpracována je ale sympaticky a nabaluje na sebe mikropříběhy vedlejších postav. Žádný charakter není napsaný černobíle, kladné vlastnosti najdete i u Evina nezodpovědného manžela nebo u Martinovy přítelkyně. Byla to příjemná oddychová podívaná, na jejíž případnou druhou řadu bych se podívala s radostí. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Arichtěva jako rozvádějící se matka, která dělá recepční v právnické kanceláři, kde svým lidským přístupem pomáhá řešit zapeklité právní případy. Prvních pár dílů má nápad, jsou svěží, vtipné, ale pak nastane stagnace a hlavní postava začne být po Dušínovsku otravná. Je vidět, že je to podle polského originálu O mnie się nie martw (seriál) (2014), který má už třináct (!!!) sezón. Ta česká by ani pokračovat nemusela, ty tři hvězdy jsou za to, že to v hlavním vysílacím čase komerčních stanic bylo nadprůměrné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

O mě se neboj je taková trochu romantická, trochu komediální, ale hlavně naprosto nesmyslná a nereálná slátanina. Když pominu fakt, že matka si neustále stěžuje na peníze a přitom si vydržuje krásný pražský byt, přičemž manžel bere peníze bůhví odkud, je zde celá řada jiných, dalších nelogičností. Určitě k tomu patří i chování i soudu a neustálé zasahování do jednotlivých kauz Evy. Je to taková pohádka pro dospělé o tom, jak v jejím případě bez manžela s příjmem a bez práce nakonec k jedné krásné přijde, manžel se dá do kupy a vše se v dobré obrátí. Včetně všech právnických případů. Biser A. Arichtev přitom umí vytvářet kvalitní seriály, ale má i úlety v podobě seriálu V.I.P. vraždy apod. Když se podíváte na ostatní scénáristy, tak je to totéž. Vévodí Ordinace v růžové zahradě či Cesty domů. Kdyby si tvůrci dali tu práci a přeci jen hledali alespoň trochu skutečné problémy matek samoživitelek či podobných rodin, jistě by celý projekt vyzníval podstatně reálněji a tím lépe. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Biser by si měl dát pozor na způsob vyprávění. Moc se opakuje a začíná kopírovat stavbu dílů třeba Kukaček. Teď nemyslím příběh, děj apd, ale koncept seriálu jako např. blížíme se ke konci dílu, zazní pokaždé jiná píseň, v které se děje něco "dramatického" a plác titulky. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Poslední tvorba na Voyo se silně zlepšila, a tak jsem nepohrdl ani tímto seriálem, který sliboval klid a odpočinek po týdenním pracovním vytížení. První dva díly naznačily, že by se mohlo jednat opravdu o kvalitní romantický seriál, ale pak už to šlo bohužel dolů. A s tím i nepravděpodobné situace a jejich vyústění. Obsazení bylo sympatické, ale ani to nevynahradilo bezradnost scénáristů. ()

Annaroz 

všechny recenze uživatele

Pohádka o jedné uklizečce, která povýšila na recepční, do všeho neustále přechytrale krafala, poučovala, radila a kárala. Bez ní by snad ani ta advokátní kacelář nemohla řádně fungovat. Totálně cynický hejsek - advokát pro ní byl ochoten udělat naprosto vše - i přijít o výhodnou partii a pod jejím vlivem dokonce zlidštěl a nakonec s povděkem přišel o výnosné místo, protože prozřel a pochopil, co je to morálka, právo a spravedlnost. A zřejmě všem ukápla slza, když to nedopadlo, jak  všichni doufali - že ti dva se dají dohromady. Pokračování příště... ()

Groot92 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě mě tento seriálový počin docela bavil, hlavně ze začátku, kdy témata i životní situace hlavních protagonistů byly vcelku uvěřitelné, dialogy zajímavé, což ale s postupem dílů trošku upadalo. Nejvíce mě rozčiloval opravdu obdivuhodný kariérní postup hlavní hrdinky v renomované advokátní kanceláři hodný kvalitní mexické telenovely. Nicméně konec mě, až na dost podivnou bouračku s jasným cílem srdcervoucího zakončení příběhu u nemocničního lůžka, opět potěšil, a to hlavně tím, že nebyl kýčovitě očekávatelný. Hudba byla v celém seriálu volena docela divoce, někdy to vyšlo, někdy vhodná nebyla vůbec. Na druhou stranu ale děkuji za svěží obsazení poměrně neokoukaných tváří. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné. Skvělé napsané postavy (zvlášť Petra, člověk by podle zákonitosti romantických filmů či seriálu čekal mrchu, ale scenáristická odvaha se projevila), veskrze se zajímavým vývojem, parádní vyusteni. Že nemá někdo maturitu neznamená že je blbej. Všichni super zahrali + ještě o level vyšší Lucka V.  Jistě, občas harpovala logika, byla hluchá místa, ale wow díl Sázka a výtečné dva závěrečné díly, si nakonec vysloužili i tu pátou hvězdičku. Jen prosím žádnou druhou řadu, ta to může jen pokazit. 8.5/10. ()

vlk++ 

všechny recenze uživatele

Arichteva překvapila jak jí to šlo, Matějovský to tam bohužel občas měl napsáno nevěrohodně, jinak taková příjemná romantika, která nemusí nutně končit tak, jak obvykle končí pohádky. Hodinová stopáž je v pohodě vyplněná. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Václav Matějovský mě velmi překvapil. Když jsem se ještě před prvním dílem dozvěděla, že jednu z hlavních postav má hrát on, pomyslela jsem si, že takové ucho nemůže zahrát právníka. Jak já jsem se mýlila. Již v prvním díle mě dostal. Vousy mu sluší. Za mě nejlepší z celé série. Ovšem seriál nestojí jen na něm. Všichni tam byli úžasní. Jsem ráda, že jsou zde tváře, které většinou sice známe, ale nejsou úplně všude a v každém seriálu. Také hodnotím pozitivně, že až na pár výjimek, zde nejsou klišé, a také překvapení v ději. Myslela jsem si, že je jasné, jak to skončí. Mno. Nic není jasné. Na druhou sérii se těším, ale mám strach, aby neklesla kvalita. ()

mia.com 

všechny recenze uživatele

Celkem prumerne fajny serial se stejne fajnymi herci. Jen je na tom opet videt, ze to nevzniklo u nas a nektere veci jsou hodne mimo. Ja nevim,ze u nas je hodne malo koupenych zahranicnich scenaru, ktere by byly vazne sto pro uveritelne. Jinak chvalim konec, ten ma za me palec hore. ()

NinetyOne 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě - donutila mě se dívat přítelkyně, která je zamilovaná do Matějovskýho ( no a co, na bench zvedám určitě víc), ale po prvním díle se mi líbily prostory advokátní kanceláře, Petra a ta další advokátka brunetka. Asi bych těch 60 minut dokázal strávit líp, třeba hraním Minecraftu, ale nerad něco rozkoukám a nedokoukám.  Co mě zaujalo po projetí ČSFD byl vztah mezi režisérem a hlavní postavou Evou. To mě donutilo se zamyslet, jestli si pan režisér dělá prdel a je to ultimátní troll, nebo jestli to je jen hrozně moc nepovedenej pokus, jak ukázat na strastiplnej život matky dvou dětí s neschopným manželem. V průběhu sledování mi došlo, že tam je muž jako pohlaví vyobrazeno jako totální neschopnej ňouma nebo zlej grázl. Všichni muži jsou v tom seriálu "ty špatný" a ženy jsou ty ublížený chudinky, co to maj v životě hrozně těžký s náma kreténama. S jednou výjimkou a to pokud nejste nebezpečně přitažlivej méďa Kalina s bavorákem, co vydělává slušný prachy a dokáže vás za pomocí advokátních triků a tipů vytáhnout z průšvihu. V takovým případě už jako muž za něco stojíte! Tady toho feministickýho nádechu si všimla i moje holka a to už je co říct.. Někdy kolem šestý epizody jsem si vytvořil takovou latentní nenávist vůči postavě Evy, jejíž toxickej způsob naprosto nezřízenýho, chaotickýho života plnýho špatných rozhodnutí akorát brzdí chudáka Kalinu v jeho kariérním růstu. Martine, rodí mi kamarádka, odpískej tu dovolenou v ŘÍmě a přijeď! ... Martine, do porodnice nestíháme, Réza ti to trojkový kupé totálně sprasí, ale ty to zacáluješ, viď? ...  Martine, tady Réza naletěla podvodníkovi, ty si advokát! ... Martine, jsem sice jen pitomá uklízečka, ale mám vysokou školu života! ... Martine, jsem úplně blbá a vlezla jsem psychopatovi do baráku, ačkoli mě všichni doslova varovali! ... Na Tiktoku ten poslední díl místní mládež (především dívky) hodnotí jako smutnej konec. Martin měl prej zůstat s Evou, což dokonale reflektuje jejich sobeckej a naivní pohled na život (aka udělám si děti a pak budu dojit nějakýho hodnýho advokáta :D). Díky bohu (nebo scénáristům), že měli dost rozumu na to, aby nechali Kalinu s Petrou a Eva ať skončí někde na Badoo nebo na Tinderu v návalu dickpiků. Nic víc si nezaslouží.  Jsem rád, že se (snad) nebude točit 2. série, ALE: kdyby přece jen jo, měl bych top nápad na takovej sequel, pojmenoval bych to třeba: O mě se neboj 2: Kalinova pomsta. Martin prozře a spočítá si ušlý zisk a ztracený čas řešením Eviných problémů. Reálně v tom ten chudák zahučel třeba za půl míče. Takže tady nezbývá než předložit důkazy a zažalovat Evu za způsobený škody a vlastně třeba i ztrátu zaměstnání v prestižní AK. Poslední díl 2. řady by končil pomalou zoom out scénou se záběrem na Evu, jak leží pod mostem. Dávám 50% za Petru ve spodním prádle. 40% přidám za Rychlíkovou ve spodním prádle. A 10% jsem ubral za tu nesmyslnou bouračku uprostřed rovný lesní asfaltky, kde je doslova nemožný to narvat do stromu v 50km/h, ale nějak toho Kalinu do špitálu dostat museli. () (méně) (více)

BStone 

všechny recenze uživatele

Poměrně sympatický tuzemský seriál, o vzestupech a pádech jedné Evy, kterou solidně hraje sympatická Veronika. Nevím, jestli to, co se tam odehrává je úplně reálné ve skutečném životě, ale bavilo mě to. Jediné co moc nechápu je, že scénáristé musí mít asi fakt slušnou pifku na chlapy. Jeden asociální kretén, který se nechá manželkou živit a okupuje byt. Další přes seznamku okrádá ženy a třetí je rovnou mlátí. Tohle tak úplně nevyšlo. 55% ()

Reklama

Reklama