Reklama

Reklama

Interview with the Vampire

(seriál)
  • USA Anne Rice's Interview with the Vampire
Trailer

Série(2) / Epizody(15)

V roce 2022 žije upír Louis de Pointe du Lac (Jacob Anderson) v Dubaji a snaží se vyprávět příběh svého života renomovanému novináři Danielu Molloyovi (Eric Bogosian). Louisův příběh, který začíná v New Orleans na počátku 20. století, sleduje jeho vztah s upírem Lestatem du Lioncourt (Sam Reid) a jejich vytvořenou rodinou, včetně nezletilé Claudie (Bailey Bass). Společně upíří rodina zažívá nesmrtelnost v New Orleans i mimo něj. Jak rozhovor pokračuje v Dubaji, Molloy objevuje pravdy v Louisově příběhu. (mikki089)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Yak 

všechny recenze uživatele

Informace o této adaptaci jsem sledovala celé ty roky co byla v přípravě. Oproti předloze toho změnili hodně, takže jsem k výsledku zpočátku přistupovala dost skepticky. A musím říct... wow. Hned na úvod, hrozně se mi líbí rámec příběhu jako druhý rozhovor s Danielem Molloyem o čtyřicet let později. Reportér dospěl, změnil svůj pohled na svět a měl spoustu času o interview přemýšlet. Upír Louis se nezměnil vůbec. Žije si sice opulentněji a nabral nějaké nové bludy, ale svůj příběh vypráví v podobném duchu jako vždycky. Daniel mu tentokrát nezobe z ruky a často ho neohrožuje konfrontuje, zároveň si dává dohromady vlastní obrázek o tom, kým je Louis a postavy v jeho příběhu doopravdy. Tahle práce se subjektivitou vyprávění, která prosvítá i celou knižní sérií, se mi na seriálu opravdu líbila. Kontroverzí je samozřejmě důraz na homoerotický podtext příběhu, který tvůrci seriálu rozvinuli poněkud explicitněji, než jak je tomu v knihách, ale myslím, že i to plní svoji roli. Důležité pro mě asi je, že se tvůrci nezalekli toho, popsat vztah mezi Luisem a Lestatem jako romantický, protože takový v předloze vážně je. Nová adaptace má svoji vlastní osobnost. Navzdory mým obavám změna časového zasazení a změna Luise na zbohatlického afroameričana příběhu neublížily, možná naopak, přidaly zajímavý prvek jeho osobnosti navíc. S filmem to srovnávat nebudu, obě verze jsou super, každá má i svoje mouchy, já jsem se každopádně u tohoto počinu bavila a těším se na další sérii. ()

K4my 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy jen z lásky k žánru a předloze. Nikdy by mě nenapadlo, že se budu koukat na tak strhující podívanou, u které doslova ani nedýchám, hltám a místy (nezdravě příliš často) blinkám. Tenhle výtvor je přesným úkazem, kam až může klesnout soudnost moderní LGBT a SJW korektnosti. Skvělej potenciál nasáklý naprostou ohavností a odporností. Tohle je seriálové největší zklamání co jsem zažil, díky bohu, jsem ještě donedávna netušil o tom, že seriálové zpracování existuje, dnes mě mrzí, že o něm vím. Ty naprosto nehorázné Gay scény, opálení Brada Pitta a korektní zasazení do 19 století namísto 17 respektive 18 (proč, to ať si každý odpoví sám), jsou naštěstí nedominantními prvky, které jsou ovšem v každém díle. Málem převálcovaly i celkový potenciál a perfektní herecký výkon Sama Reida, kvůli kterému jsem seriálu, i přes značnou míru nechutenství, dal šanci a celkem si to i užil. Nicméně tak rozcupované základy perfektní knižní předlohy jsem ještě neviděl. A doufám, že už nikdy neuvidím. ()

Reklama

Berserkr1111 

všechny recenze uživatele

Pusťte si radši původní film. Je to silný woke, takový zamindrákovaný. Pořád tam je nějaká rasová křivda, Luys je černoch gay, Lastat hlavní záporák... Čtenářům knihy slejzají nehty. :-D Pryč je zasněná atmosféra 19. století. Nerespektuje to vůbec knihu a spíš to na ní parazituje. Pusťte si radši film z devadesátek.  Jedna hvězdička za kvalitní scénář navzdory socialistický normě a druhá za morbidní brutální závěr 1. série. Jako technicky to není špatný, ale jako by vám luxusní jídlo dali do na zem do misky pro psa a pak na něj plivli. ()

notinkansas 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálový počinů roku 2022. Věčná škoda, že je seriál aktuálně k dispozici pouze na AMC+, ale co už. Kdo chce, cestu si vždy najde, že jo. Musím se přiznat, že jsem původně od Interview with the Vampire příliš neočekávala, o to větší bylo mé překvapení, jak hluboce mě toto konkrétní zpracování knižních předloh Anne Rice zasáhlo. Mimochodem, záměrně píšu "předloh" v množném čísle, protože už v první sérii můžeme vidět prvky a odkazy na další díly The Vampire Chronicles, nejenom na Interview, což značí, že tvůrce Rolin Jones má se seriálem do budoucna velké plány. Ale zpět k první sérii, která se střídavě odehrává v současné Dubaji, kde hlavní hrdina Louis de Pointe du Lac vypráví novináři Danielu Molloyovi svou upíří story, a v úžasných kulisách New Orleans začátku 20. století (scénografka Mara LePere-Schloop je bohyně). Rozehrává se tak příběh nejen velké upíří lásky, která hlavní aktéry Louise a Lestata ve své podstatě ničí, než aby je naplňovala, ale zároveň i příběh, který si klade spoustu existenciálních otázek a velmi dobře pracuje s motivem paměti (jak dobře si pamatujeme události, které se staly před spoustou let? jak velký problém je vzpomenout si na věci, které jsme kdysi úplně vytěsnili, protože byly příliš bolestivé?). Hlavní herecké duo Jacob Anderson a Sam Reid své role dává s takovým přehledem, že kdyby se nejednalo o žánrovku utopenou na AMC, vůbec bych se nedivila nějakým těm nominacím. Ještě bych určitě chtěla vyzdvihnout výborný soundtrack, který má na svědomí Daniel Hart. Bring on season 2! PS: LGBT tematika není v seriálu "na sílu", je to přesně dle knižních předloh, které napsala Anne Rice. V jejím světě není žádný upír hetero. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nejsem úplně cílovka téhle upíří love story a knižní předlohu Anne Rice si nikdy nepřečtu, ovšem musím uznat, že tohle seriálové zpracování mě bavilo rozhodně víc než kdysi dávno zpracování filmové. To sice mělo hvězdné obsazení, jinak to ale byla dost nuda a hlavně Pittův sebelítostivý upír mě nebavil vůbec. Tady je obsazení ok a dost tomu sluší zasazení do New Orleans počátku dvacátého století, Vzhledem k tomu, že sem nečekal nic je to celkem příjemné překvapení...60% ()

Galerie (236)

Zajímavosti (4)

  • Královna prokletých (2002) je volnou adaptací druhého a třetího dílu Upířích kronik Upír Lestat (The Vampire Lestat, 1985) a The Queen of the Damned (1988), přičemž The Queen of the Damned nikdy nebyla přeložena do češtiny. (NinadeL)
  • Nová adaptace Upířích kronik Anne Rice byla připravována dlouhá léta. Z mnoha televizních stanic byla nakonec vybrána AMC. První kniha Interview s upírem (Interview with the Vampire) bude překlopena do 8 epizod, o dalších knihách se zatím spekuluje. K dispozici je 18 románů, které vycházely v letech 1976-2018. (NinadeL)
  • První adaptace Interview s upírem (1994) byla natočena jako celovečerní film, který se přímého pokračování nikdy nedočkal. (NinadeL)

Reklama

Reklama