Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (241)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Žérárovi tentokrát upadlo "jen" letadlo a aby toho neměl málo ještě mu do toho hodily vidle lokální povstalci a to prostě neměli dělat. Plane je solidní Butlerovka, která se v první půl hodince lehce vleče, ale od nouzového přistání se rozjede ve slušné béčko, které sice nepřinese nic objevného, ale svůj účel splní bez problémů...60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemný akční thriller, který se pocitově vrací o nějakých 30 let zpátky, ale není to vůbec na škodu. Vše zde funguje, Butler se postupně přetransformovává do nového Neesona, zápletka chytře vystavěná, napětí funkční a ta občasná akce neurazí. Jediný problém tak je, že vše jede na půl plynu a nikdy se neobjeví žádný wow moment, který by film posunul nad slušný průměr. Na jedno podívání plně vyhovující, neurážející a zábavné a v rámci Butlerovek, lepší kousek. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemně překvapilo. Butler ve formě, CGI škaredé jak noc, ale o to tady vůbec nešlo. Přímočará, akční, celkem napínavá jízda, ve které sympatická dvojce zachraňuje pasažéry letadla před zlými separatisty. Víc takových filmů, kde se neřeší zbytečné serepetičky kolem a jede se na plný plyn od začátku do konce. Hloupé, ale zábavné i krvavé a to mi protentokrát stačilo. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíše další podprůměrný film, ale musím uznat, že francouzský režisér Richet tomu dal správný říz (jeho 2 filmy o Veřejném nepříteli číslo 1 jsou přímo exkluzivním materiálem). Gerard Butler si odvedl své, roli odhodlaného pilota jsem mu věřil v zásadě bez problémů. Jinak mě na filmu zaujalo exotické prostředí džungle v Indonésii (to se moc v celovečerácích neobjevuje). A též nekompromisní akce, jež se s ničím a nikým nemaže. Dojde tedy na jednu super bitku v rozpadlém baráku a pár přímo luxusních přestřelek (ta Barretka na konci? paráda :D). Na závěr si pro nás film přichystá poctivě vygradované uzavření příběhu. Jsem spokojen. Jen teda s tím zpracováním nouzového přistání si mohli dát více práce, CGI dost haprovalo. Za mě 7/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Staromódní akční šleha, která spoléhá na zajímavý, byť béčkový, scénář a šikovného režiséra. Ritchet má řemeslo v ruce a Buttler s Colterem mu bez problémů kryjou záda. Pobíhání v džungli a kontaktní krvavé bitky korunuje závěrečná přestřelka s luxusním ostřelováním, kdy přes auto zasažení Filipínci poodletí o dobré tři metry. Paráda! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)

Reklama

Reklama