Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (241)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíše další podprůměrný film, ale musím uznat, že francouzský režisér Richet tomu dal správný říz (jeho 2 filmy o Veřejném nepříteli číslo 1 jsou přímo exkluzivním materiálem). Gerard Butler si odvedl své, roli odhodlaného pilota jsem mu věřil v zásadě bez problémů. Jinak mě na filmu zaujalo exotické prostředí džungle v Indonésii (to se moc v celovečerácích neobjevuje). A též nekompromisní akce, jež se s ničím a nikým nemaže. Dojde tedy na jednu super bitku v rozpadlém baráku a pár přímo luxusních přestřelek (ta Barretka na konci? paráda :D). Na závěr si pro nás film přichystá poctivě vygradované uzavření příběhu. Jsem spokojen. Jen teda s tím zpracováním nouzového přistání si mohli dát více práce, CGI dost haprovalo. Za mě 7/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasná béčková akční jízda a výtečný Butler! Šikovný francouzský režisér Jean-François Richet u mne zatím nenatočil špatný film, jeho Veřejný nepřítel č. 1 mám dokonce mezi oblíbenými a Plane je pro mne takové guilty pleasure, které splňuje většinu mých požadavků. Plane těží z atraktivního námětu, který je jak stvořený pro pořádný akční film. Je to z části katastrofický letadlový Survival a z druhé části boj o život na nepřátelském území s filipínskými Guerillas a to mě fakt baví. Gerard Butler zde hraje přesně toho vůdčího charismatického sympaťáka, jak má ve zvyku ( občas tu i slušně zahláškuje) a výborný je i Mike Colter, který je vězněm/vrahem na palubě letadla. Butler samozřejmě nemá na výběr a bude muset s vězněm spolupracovat, aby se zbavili většího zla. Velmi netradiční týmovka, která skvěle funguje po všech stránkách. Colter je navíc člen francouzské legie, takže tady byl ve svém živlu a díky svým zkušenostem měl před všemi navrch. Akce je výborná, fight je tu sice jen jeden, ale hodně intenzivní, ale přestřelky jsou správně krvavé i hezky natočené, došlo i na parádní Jungle Splinter cell stealth Akci! a odstřelování sniperem nikdy nebylo působivější než zde. Potěšily i scény v letadle, kde o hutnou atmosféru není nouze a místy je to vygradováno víc než solidně. Napětím se tu absolutně nešetří během celého filmu a výborní jsou i záporáci, hlavně ti dva ústřední šmejdi to zahráli skvěle, šel z nich respekt neskutečnéj. Pochválit musím i scény, kde se řeší pohřešování letadla. Tam Tony Goldwyn předvádí skvělý výkon, jsou tu solidní dialogy a hodně mě to zákulisí bavilo. Rozhodně se za mne jedná o film, který si rád pustím znova díky své svižnosti, zábavnosti, akci a šíleným adrenalinem, který vlije do tělal Nářez. Menší výtkou jsou občas horší triky a škoda, že v závěru nedošlo na nějakou hlubší investigativní linku ohledě vězně, ale tak či tak velká paráda a spokojenost. 85% ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento akčnák je skonštruovaný úplne zo známych častí, bez jediného prelomového alebo originálneho prvku. Ale film je schopný lietať nad svojou generickou pôdou tým, že čo najlepšie využíva svojich hercov a premisu. Režisér Richet pri tomto filme používa takmer výlučne ručnú kameru a mám z toho zmiešané pocity. Pomáha to pri chaotických sekvenciách zvýšiť nepokoj, ale tiež to bráni filmu, keď by sme mali vidieť výsledok bojových sekvencií a niekedy je to na škodu. 6/10 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak jsem k tomu přistupoval, jako k akčnímu béčku a dostal jsem minimálně céčko. Člověk nemusí být hned z oboru, aby viděl do očí bijící kraviny, které se kupily celý film a čím déle snímek trval, tím  jich bylo stále více, to jde potom hodnocení rychle dolů, protože co máte, jako hodnotit? Ty herecký výkony či co. Za mě zklamání. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchý děj, kdy kapitán neví, jestli má být víc Gerard nebo Butler. Každopádně se z něj stane akční hrdina, protože to je přece Gerard Butler. Sekunduje mu k tomu Luke Cage, kterej takovou podobnou vizáž měl už i v pár epizodách tohoto seriálu. A je to ve filipínské džungli, což je tak jediný originální aspekt. Že budou nepřátelé padat jak hrušky, s tím se tak trochu počítá. Jako oddechovka ideální. Nic víc se od toho ale čekat nedá. A já vlastně ani nečekal, takže cajk. Jo a ty záběry na letadlo v obležení CGI efektů si mohli odpustit. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)

Reklama

Reklama