Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chow (CHOW YUN-FAT) se snaží žít slušným životem - jak to jen u vyhazovače v bangkokském nočním klubu jde. Jeho přítel je ale v průšvihu: má dluh u lichváře, u kterého se dlužit opravdu nevyplácí. Aby ho Chow z problému vysekal, naplánuje s místními mafiány přepadení kamionu s pašovanou municí. Ale při akci se má stát jedna věc, o které Chow neví - má při ní zemřít. Boj o život a čas odplaty nadchází... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv úcta Ringo Lama k francouzské kriminálce drsné školy sedmdesátých let vykrystalizovala do nejčistší podoby ve filmu City on Fire, v "revange story" Full Contact využívá mnohem více žánrových než osudových prvků. Zpočátku klasické schéma zrady a následné pomsty ale v hongkongských reáliích ztrácí svou přímočarost a je komplikováno vzájemnými emocionálními vazbami hrdinů (přátelství, láska, respekt k padouchovi). Full Contact je tak příběh o pomstě, který zdánlivě naplňuje klasické schéma "revange subžánru", ale ve skutečnosti pracuje s naší žánrovou pamětí a na poslední chvíli nabídne jiné východisko, než bychom čekali... ačkoliv se po chvíli do známých kolejí opět vrátí. Z toho vyplývá i značná dávka sebeironie a nadsázky, okořeněná občas i hongkongsky praštěným humorem (zdrojem žertů je i padouchova homosexualita) a zlehčováním situací slovními vtípky. Film pracuje především s charismatem ústředního představitele - Chow Yun-Fata, který tentokrát nevytváří zcela nový model hrdiny (jako v City on Fire), ale úspěšně parafrázuje svého drsňáka z Wooových snímků (jen si místo vyplivování párátka olizuje palec). ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý, ale také velmi drsný film, kterému k maximálnímu hodnocení schází jen trochu originálnější příběh. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,600,000║ Čistý Masaker. Pravdepodobne to bolo točené bez nejakého súvislejšieho scenára, hlavne že tam je na každom kroku krvavá, brutálna prestrelka, koľko toľko to zachraňuje charizma Chow Yun-Fata ale čakal by som podľa hodnotenia niečo čo má viac než akciu bez kúska zmyslu a nudných kecov. /40%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající věc. Perfektní herecké trio Chow, Yam a Wong tahají tenhle béčkový akčňák velmi vysoko. Příběh zcela obyčejný, ale potěší skvělá akce, spousta krve, super kamera, fajn tempo, perfektní banda záporáků´( Nymfomanka TOP), precizně odvedená práce na devadesátá léta. 80% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Akční drama s koulema. Na rozdíl od wooovské elegance dostane člověk pod kůži se zadírající drsnost. A tak to má být. 90% Musím konečně mrknout na City on Fire. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mizernej scénář, mizernej režisér a bojoví scény jsou dost odfláknutý.A nevim kdo by přežil prostřelení srdce ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller s Chow Yun-Fatom v hlavnej úlohe. Má vydarený príbeh o mužovi, ktorý chce pomôcť svojmu najlepšiemu priateľovi z jeho problémov s peniazmi a keďže priateľov bratranec so svojou skupinou práve chystá lúpež zbraní, súhlasí s tým, že sa pripojí. Lenže po úspešnej akcii je zradený a všetci ho považujú za mŕtveho, no jemu sa podarilo prežiť a túži po pomste. So spracovaním som dosť spokojný, už spočiatku to pôsobí veľmi dobre a celá prvá tretina sa nadmieru vydarila, keďže všetky postavy dostanú úplne ideálny priestor, kvôli ktorému sa k nim dá vytvoriť potrebný vzťah a jedna výborná situácia tu strieda druhú. V strednej fáze sa to síce o niečo zhorší, priestor už majú hlavne záporáci a konanie hlavnej postavy mi moc nesedelo, ale tiež sa na to pozerá dobre a navyše výsledný dojem opäť vylepšuje záverečná fáza pomsty, ktorá síce stále mohla byť aj o niečo lepšia, ale aj tak ma to dosť bavilo. A veľkým plusom je aj také prakticky až špinavé prevedenie, keďže tu o nejakej česti nemôže byť ani reči a umiera aj množstvo nevinných ľudí. Akcie je tu celkom dosť a je výborná. Tentoraz sa rozhodne nejedná len o prestrelky, ako je to väčšinou vo filmoch Chow Yun-Fata zvykom, ale akcia je tu o dosť rozmanitejšia. Celkovo je veľmi dobre natočená, odohráva sa vo výborne zvolených prostrediach, či už interiéroch alebo exteriéroch a chválim aj jej drsnosť. Stále majú prednosť prestrelky, ale nájde sa tu aj niekoľko až prekvapivo dobrých súbojov, nesklamú ani rôzne naháňačky a poteší aj pár slušných výbuchov. Najviac sa mi páči celá hlavná lúpež rozdelená na niekoľko fáz, ale všetka akcia sa vydarila. Herecké obsadenie je skvelé, Chow Yun-Fat je tu síce iný, ale stále takmer rovnako dobrý, ako aj vo filmoch Johna Woo, k tomu Anthony Wong ako jeho priateľ, Simon Yam v úlohe hlavného záporáka a ešte pár zaujímavých vedľajších a záporných postáv, len tá nymfomanka je teda mimoriadne zvláštna, miestami mi dosť vadila, ale mala aj svoje chvíle, obzvlášť tá posledná. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, Ringo Lam má svoj štýl, ktorý mi sedí, páči sa mi vizuálna stránka, sadla mi aj atmosféra a rovnako aj ten spomínaný špinavejší štýl. Na vrcholné filmy Chow Yun-Fata to síce nemá, ale aj tak je Full contact vydarená žánrovka so slušným príbehom, kvalitným obsadením, výbornou akciou a dobrou réžiou, takže som spokojný aj po niekoľkých pozretiach. 76% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasický vengeance movie. Brutálna akcia, veľmi dobré akčné scény, nielen prestrelky, ale aj osobné súboje, drsná charizma Yun-Fat Chowa tvorí polovicu z môjho hodnotenia, pretože inak je príbeh naozaj bez štipky nápadu, dej nemá žiadnu kostru a dialógy si snáď herci vymýšľali priamo pri natáčaní. Ale inak slušný nárez, ktorý poteší priaznivca žánru. 65%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hongkongská rubačka plná ujetých postav (ať už jde o otravnou nymfomanku Virgin nebo homosexuálního záporáka, který by hlavního hrdinu nejraději dostal do postele), která i přes průměrný příběh strhne. Ringo Lam skládá poctu americkým béčkům a koupě ji v krvi. Chow Yun-Fat si to neskutečně dává. Bluesová kytara podmanivě hřímá, kulky se odráží tak jak hrdina potřebuje. Přidejte hlášky a osudovou ženu a máte vystaráno. Dělat obchody je jako srát, musí to jít hladce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chow si rád olizuje palec a sic tak úplně nectí zákon, chce mít svůj klid a plánovat budoucnost s krásnou snoubenkou. Jenže jeho kamarád se dostane do dluhů a právě s tímhle lichvářem si není radno zahrávat. Cestou z dluhů je nakonec přepadení kamionu s pašovanou municí, jenže zrada partnerů bude Chowa stát nejen několik prstů.. Oproti snímkům rytíře krvavých baletů Johna Wooa se tu víc míří a méně plýtvá municí, a upřímně mi byl Full Contact v mnohém sympatičtější než právě zběsilé vyhlazovačky JW. Klasické schéma mstitele totiž doprovází i jakýs takýs příběh, který má hlavu a patu a úroveň dialogů (oproti JW a jeho promluvám jako z porna bez děje) není tak přímočará, navíc je komplikují vzájemné emocionální vazby. Ringo Lam se navíc drží poctivého servírování ingrediencí toliko potřebných pro hongkongské akční snímky. Nebojí se ani značné dávky sebeironie nebo sebeparodie, i zlehčování situací (padouchova homosexualita, permanentně nadržená štětka).. mile brutální, atmosférický a dynamický snímek navíc nahoru tlačí hlavní představitel – charismatický drsňák Chow Yun-Fat.. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ono, nic světoborného tenhle film není. Takže proč jsem dal čtyři hvězdičky? Za předposlední přestřelku ve filmu. Není to žádný déšť kulek jako ve filmech JOHNA WOO , právě naopak, jednotliví aktéři přestřelky se snaží mířit a při každém výstřelu kamera kopíruje let kulky. Vypadá to fantasticky. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Perfektní Hong Kongský akční film který dá vzpomenout na nejlepší díla Johna Woo a to nejen obsazením jeho dvorního herce Chow Yun Fata. Klasický příběh o přátelství a zradě a lidskost všech postav, i těch záporných, je přesně tím čím východní škola akčních filmů převyšuje tu západní a Ringo Lam v něm s Wooovými filmy drží krok zcela bez potíží, jen v audio-vizuální stránce a poetice přestřelek je o malý stupnek níž. 8/10 ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná porcia akcie importovanej priamo z Hong Kongu. Takéto akčné filmy môžem kedykoľvek. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Pekná spomienka na tie roky 90 :) Je zaražajúce ake parametre zohľaďnovali vtedajšieho akčného hrdinu a koľko symboliky a hlášok sa v takomto snímku nájde! Slabší scénar vyvažujú silné scény + Yun-Fat Chow. Krvavá pomsta ako sa patrí, pár scén bolo vážne úžasných... 8/10 ()

pm 

všechny recenze uživatele

Přestože mám občas problém s přehráváním čínských herců, které je ovšem logické a kulturně opodstatněné, Simon Yam tu parodickou nadsázku ukočíroval přesně na hraně a jeho padouch je fantasticky zahraná figura. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Žádné pitvoření (až na tu gangsterskou pipku, taky dostala co zasloužila, jen to mělo být mnohem dřív:), spousta slušné akce, nějaká ta mlátička, krev a Chow Yun-Fat v nejlepší formě - mstitel v jeho podání je usměvavý pohodář a skvělou nenáročnou pohodu mi navodil i celý film. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam asi v najlepšej forme. Lietajúce guľky pred rokom 2000 neboli práve bežnou záležitosťou, navyše tu nejde len o efektnosť ale viditeľnosť projektilov má aj logický význam. Tváriť sa, že ide o adaptáciu Starkovho Lovca (ODPLATA, BEZ OKOLKOV) by bolo trochu odvážne, ale ide o jeden z tých zaujímavejších revenge filmov. Oproti kultovému ZABIJAKOVI je tu akcia lepšie a prehľadnejšie natočená... ()

Reklama

Reklama