Reklama

Reklama

Technické památky českých zemí


Středočeský kraj (E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

V tomto díle cyklu Technické památky českých zemí navštívíme spolu s Tomášem Hanákem Středočeský kraj a prozkoumáme například Hornické muzeum v Příbrami, Ondřejovskou hvězdárnu, zdymadlo Hořín na Vltavě nebo parostrojní pivovar v Lobči a mnoho dalších míst v kraji. (Česká televize)

Recenze (4)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda další seriál o naší krásné zemy natočený tak jak si zaslouží... Krásně popisuje a natočené.. Plno věcí jsem neznal a rozhodně bych se rád podíval... Tak jen tak dál...! ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomáš Hanák používá slovo "hytlák", jedná se o železniční služební vůz pro přepravu balíků a zavazadel, Slovo vzniklo z německého die Hütte-bouda. Takový vůz býval osazen kamny na topení  dalo se v něm i bydlet. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěděl jsem, že se v Kutné Hoře těžila taky měď a to v daleko větším množství . Plus spousta dalších zajímavých míst, např.parostrojní pivovar v Lobči na Kokořínsku : 5 * a 86 % . ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Tomáš Hanák používá slovo „hytlák“. Jedná se o železniční služební vůz pro přepravu balíků a zavazadel. Slovo vzniklo z německého „Die Hütte“ („bouda“). Takový vůz býval osazen kamny na topení, dalo se v něm i bydlet. (sator)
  • Když Tomáš Hanák dostane v pivovaru na závěr orosený půllitr, nenapije se. Mnoho let abstinuje poté, co si své vypil. (sator)

Reklama

Reklama