Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laurie Collins (Karen Chase) je atraktívna a úspešná kaskadérka, jej mladšia sestra Bonnie Cusack (Michelle Newkirk) žije v jej tieni za neustáleho upozorňovania, čo má robiť a čo nie. Pri jednej párty počas natáčania filmu sa oddelí od svojej sestry a ľahkovážne nasadne k miestnemu buranovi, aby zažila trošku dobrodružstva. Mladík sa ju však pokúsi znásilniť a ona ho v sebaobrane zabije jeho vlastnou zbraňou. Keďže je to synček miestneho vplyvného politika, skončí Bonnie vo väzení. Onedlho je nájdená nadrogovaná a mŕtva. Laurie odmieta oficiálnu verziu o samovražde a nechá sa zatvoriť do toho istého väzenia, aby odhalila pravdu o smrti svojej sestry. (beso74)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové sleazy 80' béčko, žánrově pak víceméně klasické WIP, které mě překvapilo celkem originálním, pevným, místy i dost realistickým příběhem. Neuvěřitelně mrštná žena, Laurie Collins, ovládající bojové umění, se nechá záměrně zavřít do vězení jen aby pomstila smrt svojí milované sestry Bonnie, která je nespravedlivě uvězněna. Celkem solidní podívaná, s trochu hloupým koncem, avšak plná pěkně živých akčních soubojů (kopové a boxové techniky), nějakých těch krutostí, koupelových scén, nahotinek nebo sekvencí z posilky. Věděl jsem jak Laurie přijde na scénu, kdy se ze začátku v novém prostředí šikovně oťukávala, tak že se bude dít něco velkého, no když pak rozdala první ránu, tak jsem byl spokojen. Nehezká mazácka lesbická drsnačka Kay Butler (Sandy Martin) se svými věrnými přisluhovačkami budila hrůzu, alespoň ze začátku, dokud si je nepodala právě Laura Collins. Roberta Collins zde hraje vězeňskou stráž, ano byla to právě ona, která sama začínal ve WIP filmech, ovšem s tím rozdílem, že v těch 70' letech v nich hrála vždy poněkud narušené (ale hlavně pokaždé jiné) vězenkyne. Fanoušci žánru (a nejen ti) jistě toto akční béčko ocení.. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Režijný debut kameramana Brucea Logana, ktorý sa pokúšal zviesť na v tom čase divácky atraktívnej vlne WIP (women in prison = ženy vo väzení). Krátky úvod slúži na rýchle zoznámenie sa s hlavnými postavami - najprv Karen Chase ako staršia z dvojice sestier, Laurie, ako pred hlúčikom zvedavcov natáča svoj ďalší nebezpečný filmový kúsok a hneď na to aj mladšia Bonnie - koketka v hlúčiku divákov, ktorú priťahujú zlí chlapci. Jeden z nich sa jej však stal osudným, zamýšľané romantické rande skončilo regulárnym pokusom o znásilnenie. Miestny buran to posral na celej čiare, nielen že naivku neukecal, ešte jej začal vyhrožovať revolverom, aby sa nim dal následne odbachnúť. Otecko je však miestne veľké zviera, sudca kamarát a chudák dievčina končí v base v tej najhoršej spoločnosti. Tu pre zmenu padne do oka šéfke gangu, ani tej však neopätuje snahy o zblíženie a výsledkom je ďalšia mŕtvola - tentokrát jej. Laurie sa pokúsi (opäť neúspešne) dojednať spravodlivosť a tak konečne pochopí, že cez právnikov to asi nepôjde. Rozvinie plán B - vyprovokuje sudcu, dá sa zavrieť do basy a začne pátranie na vlastnú päsť. Jej cieľom je VENDETTA - oko za oko, zub za zub. Film obsahuje snáď všetky stereotypy tohto subžánru - scéna zo sprchy, drogy, skorumpované vedenie väznice, ženské gangy, lesbické väzenkyne a úchylní dozorcovia. Film má však spád, hlavná záporačka Kay poriadne hnusná, zbytočne sa tu nefilozofuje (až na konečné zamyslenie sa nad zmyslom pomsty), a aj keď sú poniektoré akčné scény poriadne zbabrané, je ich stále dosť takých, čo sa dajú pozrieť. Aj keď to nie je žiaden zázrak, priradil by som to k tomu lepšiemu priemeru, čo si môžte o ženách vo väzení pozrieť. ()

Reklama

Reklama