Reklama

Reklama

Za rybami po Česku


Rozkoš (E01)

(epizoda)
Česko, 2022, 26 min

Režie:

Jana Škopková

Scénář:

Jana Škopková

Kamera:

Matej Tirpák

Hrají:

David Fořt (průvodce), Milan Enčev (průvodce)
(další profese)

Obsahy(1)

V prvním dílu seriálu se seznamujeme s oběma protagonisty. Vyhlášený kaprař David Fořt je držitelem rekordu v úlovku největšího kapra v Česku. Milana Enčeva bere jako učedníka, protože ač ho rybaření zajímá, nikdy se mu aktivně nevěnoval. Oba se společně s objemnou profesionální výbavou na lov kaprů vypraví na břehy vodní nádrže Rozkoš. Ne nadarmo se jí říká Východočeské moře – toto vodní dílo, ležící na potoku Rozkoši v Úpsko-metujské tabuli je se svými více než tisíci hektary osmou největší přehradou v České republice. Kvůli místním omezením lovu tu lze ryby chytat pouze na extrémní vzdálenost, je tedy nutné používat vrhače návnady. Kromě samotného lovu kaprů, a to jak přes den, tak v noci, se ale s Milanem podíváme i do nedalekého Babiččina údolí, do Ratibořic či na nedalekou zříceninu hradu Rýzmburk. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Garch 

všechny recenze uživatele

Nejsem rybář, tohle jsem pustil náhodou, ale dobrý výběr rybáře a mile upřímného "herce z oblasti" mě bavilo. Další díly nechávám skalním rybářům, už pro mě nemají to kouzlo. PS „Milane, Ty, kdybys byl kapr, tak seš pořád venku“. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jiný seriál o rybolovu. Poněkud nezvykle se nejedná o honbu za trofejemi, ale dle prvního dílu prostě o rybaření v Česku. Rybář loví a ukazuje herci, jak je hezky u vody. Zatím v teple, v pohodě, bez dramatických scén. Někteří kapříci jsou i pěkní, ale nejvíce závidím pohodu pod bivakem u přehrady. ()

ricous 

všechny recenze uživatele

To jelito neumí ani držet prut při zdolávání, kde mu darovali papíry? A nějak mi tam chybí označení "Vyrobeno pro Hobby G"... Zlatej Hrušínský. ()

Reklama

Reklama