Reklama

Reklama

Mistr amatér

(seriál)
  • USA Master of None
Trailer
USA, (2015–2021), 13 h 25 min (Minutáž: 20–58 min)

Hrají:

Aziz Ansari, Eric Wareheim, Noël Wells, Lena Waithe, H. Jon Benjamin, Kelvin Yu, Alessandra Mastronardi, Shoukath Ansari, Fatima Ansari, Bobby Cannavale (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Uznávaný seriál, ve kterém herec Dev a jeho dětská parťačka Denise řeší s všelijakými kamarády lásku, práci, společenské poměry a spoustu dalších věcí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (31)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Unikátní komediální seriál, který vedle kvalitního humoru nabízí tradiční vztahový prvek, jen zpracovaný netradičním způsobem. Master of None se totiž láskou a jejím průběhem zabývá velmi pozvolně a detailně a čerpá zkušenosti z reálného života, díky čemuž nastálé situace nepůsobí uměle, jako scénáristický kalkul ale naopak jako upřímné momenty ze života, které se mohou stát každému. Struktura vyprávění a jeho vizuální prezentace jsou na špici a obzvláště ve druhé sérii se dočkáme mnoha nádherných záběrů, které si nezadají s filmovou produkcí a seriál se tak pocitově často blíží těm nejlepším nezávislým filmovým vztahovkám. Ať už máte rádi Azize Ansariho či ne, dejte Master of None šanci, neboť jeho kvality jsou univerzální a zaujmou každého. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější momenty zaříznuté v tom nejlepším. Master of None není komedie, je to kontemplace nad životem třicátníků, kterou občas proběhne nějaký vtip, ale zpravidla nefunguje, protože není dovedený do konce. Je to možná ne tak prvoplánový pohled na život singlů jako Bridget Jones, ale člověk má pocit, že se od jejích dob stala z komedie tragédie a řešit hlavně sebe je vlastně utrpení. Absence příběhové linky mě nenutí podívat se na další díly a neustálé očekávání toho, kdy se konečně začnu smát, je vlastně únavné... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aziz Ansari byl pro mě velkou neznámou,takže jsem úplně nevěděl co čekat...hodně mě tak překvapilo jak příjemnou a zábavnou podívanou Master Of None nabízí.Není to sitcomovsky vtipná podívaná,která by vyvolávala salvy smíchu,ale spíš taková ta konstantně příjemná věc,vyvolávající permanentní spokojený úsměv.Každý díl je trochu jiný,takže tu opravdu vtipné epizody střídají ty,který by chtěli vyvolat zamyšlení či nostalgii a velmi často k tomu využívají až Allenovskou poetiku.Trochu mi zprvu vadilo to jak se tady řeší rasová otázka,potažmo politická korektnost,ale nakonec jsem to vzal tak,že jde o běžnou součást života podobných lidí a musí se s ní potýkat aniž by chtěli...první série lepší - vtipnější,druhá naopak uhlazenější,elegantnější,na oko pohlednější...80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Seriál, v němž rasové, etnické nebo genderové předsudky nepředstavují ústřední téma, nýbrž přirozenou součást životů postav zastupujících různé minority. Master of None je primárně seriál o životě nerozhodných velkoměstských mileniálů, kteří před sebou mají příliš mnoho možností, jak si zpříjemnit život a úskalích moderního randění, teprve sekundárně svědectvím o životě lidí, kteří jinak zůstávají ignorováni nebo nepochopeni. Od svého protagonisty si drží větší odstup než seriály jako Girls nebo Louie a více zohledňuje společenských a kulturní kontext. Zároveň jde o seriál vyznačující se větší formální hravostí a vizuální elegancí, zvlášť ve druhé sérii. Velice velkorysý přístup k postavám si v rozbíhavější druhé desítce epizod si na druhou stranu vybírá daň v podobě ledabylé charakterizace Francesky, odpovídající archetypu manic pixie dream girl. Vinou toho nejsou moc přesvědčivé ani epizody založené výhradně na sbližování ústředního páru, např. ta předposlední, hodinová, která by zřejmě měla připomenout Antonioniho studie odcizení, ale oproti zbytku seriálu působí prázdně, falešně a křečovitě. Výhodou Master of None nicméně je, že každá z epizod zpracovává z různých názorových pozic určité téma a funguje jako samostatný krátký film. Jednotlivé díly jsou tak velmi různorodé a neustále něčím překvapují, byť ne vždy v pozitivním slova smyslu (více tady). 80% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// 1. řada - Tohle je ten binge-watch, který jste hledali. První dvě epizody tomu lehce kolísá tempo a pořad/show se jakoby hledá, pak si to ale sedne, Aziz Ansari konečně začne hláškovat a rozjede se mix zápletek se situačními scénkami, které místy atmosférou připomínají 500 Dní se Summer a jindy zase ty lepší sketche od SNL. Je to zvláštní počin, nicméně hrozně upřímný, vtipný, milý a na tak krátkou stopáž (10x20) překvapivě filmově natočený. Feel-good seriál loňského roku, ke kterému se asi většina lidí dopracuje až letos. Nicméně odklad se silně nedoporučuje ;) 8/10 // 2. řada - Upgrade všeho, co bylo skvělé na první sérii. Plus ultra cute Alessandra Mastronardi, do které se zamilujete rychleji, než stihnete říct allora! 9/10 ()

Galerie (187)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama