Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Přišel, viděl, visel... Boogeymanův posel.“ Konečně svěží závan do zatuchlé hororové komory! A který šikula z ní vymetl pavouky i s kostlivcem? Nové hororové koště Rob Savage, kterému ještě teče krvavé mlíko po bradě. TEMNÉ OKÉNKO: [][] Za dveřmi cosi ťape, poráží to nábytek a chrchlá jako dobytek. Co nám to tam straší? Kdepak Boogeyman, motá se tam jen csfd bubák Psychor, ale toho už nikdo nebere vážně. Kdepak Boogeyman, to jen celé rodině straší ve věži. Po traumatu ze smrti maminky není divu. A přece je to Boogeyman! Pere se tam s cizím pánem. [][] Jo jo, takový psychologův home office je výborný nápad. Narušení pacienti vám pak courají po baráku, hledají cestu k dětem do pokojíčku, věší se před nimi v komoře a způsobují jim tak kumulaci traumat, což je, z lékařského hlediska, velmi zajímavý studijní materiál. Čtyřikrát strašidelně zaskřípu zuby, o vytržený a ze žaludku na niti vytažený zub. Btw, neměl by někdo z filmového štábu zajít do komory a odříznout tam Davida Dastmalchiana? Nějak už mu fialoví jazyk. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hororová jednohubka postavená na těch nejzákladnějších klišé (smrt rodiče, druhý rodič lékař/psycholog. dítě kterému se nevěří, bubák využívající smutku/slabosti), která ale neurazí a dá se bez větších problémů vydržet. Bát se sice divák úplně nebude, nicméně scény kde se lehce straší mají minimálně ze začátku celkem fajn atmosféru. Je každopádně škoda, že většina z nich byla opět propálená v trailerech a dojem z nich je tak poloviční. Finále je standard, který nemá čím překvapit, ale ani vyloženě nezklame, což se nakonec dá říct o celém Boogeymanovi...60% ()

Reklama

Sludger 

všechny recenze uživatele

Ku terapeutovi príde chlap a povie mu, že jeho tri deti zabil Strašiak zo šatníka a on tomu nedokázal zabrániť. V podstate ide o citáciu z poviedky, ktorá vyvrcholí výborným zvratom, no film sa už v úvode oddelí od poviedky, pretože chlap zomrie v šatníku a Strašiak sa nalepí na novú rodinu. Čiže ide skôr o akési voľné pokračovanie poviedky ako jej adaptáciu. Film spadá do trendu súčasného hororu, ktorý mieša strašidelný žáner s rodinnou drámou (v tomto prípade strata matky a vyrovnanie sa s touto situáciou). Tentokrát idú žánre „fifty-fifty“, nenarážajú do seba, ale pekne spolupracujú. Robovi Savageovi ako šikovnému režisérovi (má za sebou Host či Dashcam) sa vo filme darí postupne gradovať atmosféru, strašiť s jumpscaremi, nepreháňať to s nimi a prísť s veľkou kopou strašidelných scén (naozaj ich tam bolo nadpriemerne veľa). Oceňujem aj samotného Strašiaka. Režisér sa vyhral jednak s tým, že ho väčšinu času necháva skrytého v temnote a svietia mu len oči, čím sa výborne tvaruje temná atmosféra a keď na konci príde s odhalením, tak je vidieť, že sa kreatívne vyhral s dizajnom a hlavne Strašiak pôsobí desivo. Na záver treba dodať, že nejde o nič nové. V podstate rutina. Ale kvalitne natočená rutina. Výborná atmosféra, trpká pachuť rodinnej drámy, hrozivé monštrum a skvelo vygradovaný dej. Pokiaľ však čakáš niečo iné, náznak niečoho nového, inovátorského, budeš zrejme sklamaný. Pre mňa jeden z najlepšie natočených hororov podľa Kinga. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud máte nakoukáno, tak vás Boogeyman nejspíš nijak neosloví. Celý děj by se dal shrnout do věty "Ve tmě se skrývá strašidlo." a neinvečnost děje podtrhuje přehlídka všech možný klišé. Cením si toho, že se daří držet atmosféru, nevadili mi ani herci a závěrečné finále, kdy to potvora rozjela na plný výkon, se mi celkem líbilo, což platí i pro samotného bubáka. Ale jestli za slušnou můžu považovat půlhodinu čistého času, tak je to moc. A když se ke všem těm ohraným motivům přidá řada zbytečných prostojů, vychází mi z toho maximálně průměr. 50% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Kostlivec je slušný horor, který neurazí prací s atmosférou a občasným vizuálním nápadem, vlastně ovšem ve finále s motivem zármutku a snahou se s ním vyrovnat skrze konfrontaci s titulním bubákem nepracuje kdovíjak působivě a i když se spíše snaží fungovat jako pokračování původního příběhu nežli přímá adaptace, krátký příběh zvládá ve finále mrazit o poznání více, než celý tento očividně ambiciózní, ale v součtu přesto neuspokojující a jen ideálně neurážející hororový výplach.... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Niektoré scény boli také intenzívne, že sa museli po skúšobnom premietaní zmeniť. Publikum kričalo tak hlasno, že dôležité dialógy po scéne vytratili. Úpravy boli zmenené tak, aby sa po scénach vložila pauza a získal tým čas vypočuť si dialógy. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama