Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

molcan2 

všechny recenze uživatele

Bol to celkom zábavný horor, ktorý mal tradičnejšiu gotickú strašidelnú atmosféru s filmovým skóre a kostýmami. Začína ako film o strašidelnom dome, ale dosť skoro som pochopil, že pôjde o upírov. Príbeh bol dobre napísaný aj dráma o strate rodiny a osamelosti a opätovnom hľadaní rodiny/miesta kam patriť ale má aj tón zábavy a krvavých prvkov a mení sa na monster movie, ktorý je zábavný. Vzhľad filmu bol vrcholom má také skvelé kulisy a má dobrú strašidelnú atmosféru. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím vyzdvihnout pokus českého distributora tohoto snímku za to, že před touto podívanou otevřeně varoval potenciální diváky názvem filmu, jelikož sledování The Invitation je skutečnou pozvánkou do pekla. Do filmového pekla, kde divák trpí a je mučen obsahem, který si nebere servítky a nekompromisně brázdí žánrové dno. Každopádně celý tento film je jakousi hodně volnou variantou na Draculu pro současné publikum (alespoň takto jsem si to tedy já přebral), s tím, že tu naprosto nic nefunguje. Zápletka není vůbec záživná, po většinu doby se nic neděje a závěrečné odhalení, potažmo pointa je vyloženě otravná. Z hororových prvků tu nefunguje ani napětí, ani atmosféra, o nějakých násilnějších, či krvavějších momentech si může nechat divák také jenom zdát, a velký výsměch tu budí efekty, které jsou na úrovni Asylum produkce. Zásadní problém je pak s postavama, které působí nesympaticky a nezajímavě, a na vylepšení dojmu nepomohl ani casting, kdy jediná za zmínku stojí snad jen vážně pohledná Nathalie Emmanuel, ovšem v mých očích se zazdila tím kroužkem v rypáku, kterým je po celou dobu ,,vyzdobená”, na což jsem vyloženě alergický a tím se mi vlastně hnusila i ona, i když je pravdou, že konkrétně tohle je prostě ale už jen můj subjektivní problém. Každopádně The Invitation není ani v jednom ohledu film, který by stál za pozornost, prostě fakt nudný a nevýrazný horůrek. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Zase jsem viděl vyhozené prachy od tvůrců. Půlku stopáže se snaží vykreslit romantické drama s hororovými prvky a pak to zaplácnou klasickým stupidním zakončením. Ještě navrh přidají poslední tak 3 scény, které jsou již úplně vytržené z kontextu a jen jsem nevěřícně civěl na plátno (ano, šel jsem na to do kina...). Casting na výběr hlavní herečky byl mimo, ta osoba hrát moc neumí a charisma také postrádá. Odcházím z kina mírně rozladěn a s nedoporučením pro shlédnutí této patlaniny. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ste nevideli trailer, tak sa to celkom dá. Ten navodzuje dojem, že po zvrate sa tam budú celý film naháňať, pritom ten zvrat príde niekedy v 70.tej minúte, ďalšie veci z traileru sa dejú ešte po 80.tej minúte, a potom to skončí. A je to lightové a ohrané. Ale tiež pekne nasvietené, s áčkovou hudbou a má to atmosféru. A Nathalie je ako vždy nadpozemská, dychberúca, nestarnúca a nádherná. Mne ona stačila. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Spletl jsem si film s Ready or Not (2019), na kterou jsem koukal později. Ale během pár let (navíc během Covidu, kde čas se dělí třemi) tu máme dva skoro stejné filmy. Nevěsta, tajuplný zámek a všichni jsou tak milí až do chvíle než se setmí. Tenhle film má však Nathalie Emmanuel, která je prostě k zulíbání. A dokonce bych řekl, že první hodina šlape dobře. Příjemná nepříjemná atmosféra na vás dýchá a těšíte se na creepy scény. Ty se dostaví tak dvě a pak hawk. Finále je akční a ujeté. Z příjemných třech do spadne hned na podprůměrnou kvašku, která se vám vykouří z hlavy. (45 %) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Keď Evie (Nathalie Emmanuel) vychádza z letiska, na stene letiska je zobrazený posledný obrázok Whitby v severnom Yorkshire, ako to už Evie spomenul Oliver (Hugh Skinner) v New Yorku, údajné miesto, kde sa film odohráva, a miesto, kde mal Dracula pristáť, v Anglicku, na lodi Demeter z Varny v Bulharsku. (molcan2)
  • Draculovo meno je v stredovekej rumunčine genitívom slova "Dracul", čo znamená "syn draka". Keď Evie (Nathalie Emmanuel) prvýkrát vstúpi do Nového Carfaxu, vo foyeri je socha draka bojujúceho s niekým, kto vyzerá ako turecký vojak, čo je zjavná narážka na skutočného majiteľa panstva. (molcan2)
  • Starý pár, ktorý sa po úteku Evie (Nathalie Emmanuel) zmocní, sa volá Jonathan a Mina Harkerovci, čo sú mená dvoch veľmi významných postáv knihy "Dracula". (molcan2)

Reklama

Reklama