Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Recenze (114)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Naivně jsem doufala, že by to mohla být zábava jako Ready or Not. A dostala jsem takový blábol, kde ještě po jedné hodině stopáže (tzn. za dvěma třetinami) hrdinka vůbec nic netuší a jenom si myslí, že se ocitla v příběhu, kde je hlavním účelem dostat nějaké to dovolenkové D. Jasně, divákovi se ukázaly nějaké strašící scény, nijak nepropojené se zbytkem, a hrdinka měla škaredý sen, ale nic se jí nezdá (hehe) divné, nic si nespojuje dohromady, žádná vlastní agenda, ach bože. Pak se všechno stane, respektive řekne, během dvaceti minut a konec zvonec. A ještě by chtěli hrdinku vykreslit jako "moderní nezávislou ženu", ale přitom ji musí nechat udělat nejhloupější a nejnaivnější chyby, jinak by premisa ani nebyla možná. V komentářích zde někdo píše "neurážející neobjevný upírský horor", no mně to teda urazilo. Takové promrhání potenciálu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To je tak, když Vás HBO naláká názvem a plakátem filmu k nějakému mysterióznímu hororu a pak se z toho vyloupne docela strašná young adult upíří sračka, která připomíná ty nejhorší momenty z celé série Stmívání. Naštěstí krvavej závěr tu trapnost trošku zachránil. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Že to vykrádá Ready or Not, by až tolik nevadilo, páč když už jsi jednou břídil, proč nevykrást jednu z nejlepších vyvražďovaček poslední dekády, žáno. Už ale vadí, že ačkoli Pozvánka do pekla přes potoky krve měla příběh i témata dopodrobna narýsované a sama se musela prostě jen dostavit, vylezlo z ní něco tak myšlenkově vágního a zároveň doslovně na hubu, až se člověku nechce věřit, že předobrazem je satira, která si na nedořečenou náznakovost fakt nepotrpěla. Chronicky online bojovníci proti „wokismu“, jejichž principiální námitkou proti čemukoli je, že v roli protagonisty nefiguruje bělostné zosobnění feromony stříkajícího péra, nám výjimečně předvedou nádherný přemet v kategorii „mám pravdu v tom, že ten progresivismus tady nefunguje, ale vůbec netuším, proč tomu tak je, tak to svedu na nejbližší černošku“. Kde totiž Ready or Not sděluje svůj progresivní komentář skrze příběh, tam ho Pozvánka do pekla přes potoky krve za horou smrti prostě jen otevřeně sděluje. Grace si upřímně přeje zapadnout jako nový člen bohaté rodiny a teprve v průběhu filmu se od ní distancuje, když zjistí, že tahleta bohatá rodina je ve skutečnosti živoucí metaforou kapitalistické žravosti, která k přežití vyžaduje permanentní obětování nové krve = poselství jde ruku v ruce s charakterovým vývojem. Naopak v Pozvánce do pekla přes potoky krve za horou smrti v údolí mrtvých se Evelyn od začátku do konce distancuje od svých bohatých příbuzných, s otravným sebeuvědoměním se identifikuje s každým chuďasem okolo, s rodinou v podstatě nechce mít nic moc společného a hlášky o britském kolonialismu/bělošském pocitu viny vypouští pomalu od první minuty. Což z ní dělá nikoli lidskou postavu, ale nedramatizovaný manifest, kde si poslušně a explicitně odrecitujeme všechno, co je na dnešních sociálních a rasových vztazích blbě. Grace vyjde ze svého příběhu se zjištěním, že zázemí neunikneš. Evelyn vyjde ze svého příběhu se zjištěním, že vampýři existujou. Tak proč se vůbec obtěžovat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, ale nie až také, aby som o Pozvánke do pekla vravel ako o zázraku. Pripomína viaceré horory z minulosti, samozrejme v prvom rade Nevestu na zabitie (ničnetušiaca osoba ženského pohlavia sa ocitne v honosnom sídle ďaleko od pomoci v spoločnosti zhýralého, zvrhlého rodinného, prastarého klanu s divnými tradíciami). Trailery som nevidel, takže ma milo prekvapilo „vysvetlenie“. Jasné, nebol to zázrak, ale v takto nastavenom príbehu som proste „toto“ nečakal. Herci sú fajn a to v čele so sympatickou ústrednou hrdinkou. Logiku by som v tom nehľadal, objaví sa nutne útrpne povinné klišé, ale inak to odsýpa. Anglická atmosféra a výprava fajn. Prvá polovica, počas ktorej sa (zdanlivo) nič nedeje, mi každopádne pripadala lepšia, ako druhá. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po výsledkoch DNA testu zisťuje Evie, že má v Londýne rodinu, o ktorej nikdy nepočula. Jej bratranec ju pozve do honosného sídla patriaceho mužovi menom Walter, kde sa koná velkolepá svadba. Po príchode ale zisťuje, že nie všetko je také krásne, ako tento obrovský dom. V jeho vnútri totiž číha niečo temnejšie. - Taká generická hororová blbina, ktorá sa snaží tváriť, že je fresh and sexy, ale v žiadnom prípade si nezaslúži miesto v kinách. Zahrané je to dobre a dokáže si to udržať pozornosť, ale je to nehorázne predvídatelné a v podstate ma po celý čas zaujímalo len to, kolko z postáv, ktoré dodržiavajú stáročia nejaké tradície, sa ku koncu pridá k hlavnej hrdinke, ktorú poznajú pár dní. Interiéry a kulisy sú krásne, ale nedokážu navodiť ten feeling, ktorý tento subžáner vždy potrebuje k tomu, aby uspel. Skrátka ďalší z rady PG-13 hororov, ktorých vznikne každý rok niekolko a na druhý deň po zhliadnutí si ani nepamätáte, o čom vlastne boli. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem trochu jiný a rozhodně strašidelnější průběh. V tomto případě mne první polovina tak akorát navnadila a konečné vyznění, ač stále ještě ucházející, působilo velmi banálně. Za největší klady považuji asi zajímavě napsané postavy, přičemž by Nathalii Emmanuel sedla spíše role vedlejší a nebo oběti. Jinak asi fajn oddechový horůrek, jen by to chtělo ještě zapracovat na atmosféře 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Remake “Svadby upírov” z 93 (robím si piču) je síce po vizuálnej stránke lepšie spracovanou zábavou, no taktiež treba dodať, že nie je nijak prevratnou záležitosťou, ktorá by v rámci žánru ponúkla mimoriadny hororový zážitok. Nejaké gore sa objaví, nejaká krv potečie, no všetkého je ako si poskromne. Akceptovateľný priemer aj vďaka kulisám .. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Náctiletá hýkající twilightová fanynka by to možná ocenila víc. Co nabídl The Invitation mně? Anglický venkov a starodávné sídlo, i když jsem čekala víc ponurosti. Starodávný rodinný klan, zastoupený hlavně muži stejných zálib a různých charakterů. Vyčníval hlavně hezounský (pro mě spíš odpuzující) upírský metrosexuál. A protože po těch staletích potřebovali očistit zdegenerovanou krev, povolali čokoládovou krásku (ta čůža byla dost otravná a nesympatická) až z daleké Ameriky. Takže když to celé zhodnotím, jediné co mě probralo z letargie (kromě cenících špičáků mého trpícího manžela) byl ťuhýk snažící se zapojit do dění. Což mu buď přičteno k dobru u nebeské brány. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neurážející neobjevný upírský horor má velice pěkný vizuál a rychle uteče. Evie je poněkud naivní, ale její touze po rodině se nelze divit. Gotický úvod navnadí, další vývoj po příjezdu na panství se dá už vcelku odhadnout stejně, jako tomu bylo u Krvavé nevěsty, s níž tu určitá podobnost je. Nikoliv však v hlavním motivu, ten je zcela jiný. Popravdě Walter byl ještě naivnější a hlavně nesmírně pyšný a namyšlený, protože jinak by přeci musel Evii dokázat zpracovat. I když dojde na utrženou hlavu, useknutou ruku a pěkné servírování nápoje, gore zůstává umírněné. Úplně stejné je to s nahotou, která se zejména v lázních nabízela. Úplně jsem viděl, co by s ní dokázal třeba Tinto Brass. Noční můry a pobíhání nočním sídlem pak dají vzpomenout na Herzovu Pannu a netvora, která přeci jen byla o něco temnější. Protože se na trailery nedívám, nečekal jsem nic konkrétního, tudíž za mne spokojenost. Nathalii to v rudých šatech velmi slušelo! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovina měla sílu a zdálo se, že půjdu s hodnocením hodně vysoko. Bohužel přišla druhá, rozuzlení a děj začal ztrácet. Ne že by byl The Invitation vyloženě špatný, ale s druhou polovinou se posunul špatným směrem. Prakticky do mého nejméně oblíbeného hororového žánru a bylo po napětí. Dokud divák nevěděl, oč jde byla to výhra.. 6/10 = 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Viděno v kině. No, určitě jsem velké plátno neplánoval, ale měl jsem jednak zdarma lístek a navíc jsem se chtěl trochu i z téhle blbé doby odreagovat. No a výsledek? Ten je asi takový jaký jsem čekal a i se to zde cca shoduje s hodnocením. První půle mě moc nebavila, sem tam se objevily nějaké ty hororové náznaky a snad i lekačky. Postavy mě nebavily a hlavní hrdinka mi zde moc neseděla. Zásadní pointa se objeví až v nějaký cca poslední třetině filmu a docela mi sedla. Jen by to chtělo trochu lepší a krvavější masakr. Poslední minuty byly takové nereálné a moc fantastické, ale přesto je závěr docela zachraňujícím bodem, jinak bych musel ubrat hvězdu. Takto s vypětím všech sil dávám slabé 3* a čistý průměr. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak se říká po přízni řízni. A v tomhle případě to platí dvojnásob. Moc jsem nevěděl do čeho jdu a ikdyž se z toho nakonec vyklubal tenhle "kousavej" hororovej subžánr, kterej vyloženě nevyhledávám tak úplnej průser to nebyl. Na druhou stranu ale ani nejde o nic co by stálo za větší pozornost. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha variací na upírské téma. Naše kakaová hrdinka přijme pozvání od domnělého a dávno ztraceného bratrance na jeho prastaré anglické sídlo. Menstruační cyklus se jí podvědomě zarazí, jenže v těle jí nekoluje voda, takže neomylný instinkt hostitelů zvýšeně pase po mladé děvě. Neškodil by větší spád a potlačení rozvleklosti. Seznamující expozice, která se klidně mohla smrsknout do dvaceti minut, trvá neúměrně dlouho, přes hodinu. Hororové náznaky, kterých postupně přibývá sice navnadí na další dění, jenže střet s upíry se neustále oddaloval. Když to vypadalo, že je divákům dopřáno trochu erotického pnutí, kamera dostala striktní pokyny nezabrat ani kousíček intimních partií. Asi po hodině se už film konečně nějakým způsobem rozjel. Podřezaná služka na honosné hostině byla příslibem příštích krvavých hororových minut, ale s explicitním pojetím si režisérka Jessica M. Thompson neumazala poševní vchod, takže budeme se muset spokojit s menším krevním průtokem. Produkčně film nevypadá vůbec špatně. Sídlo má svůj strašidelný rozměr, vybavení a dekorace je vybalancované a upíří osazenstvo je uspokojivé. Nathalie Emmanuel v hlavní roli je sympatická. Aby se nejednalo o zapomenutelný průměr, to by se film musel poněkud znatelněji odvázat. To se mu nepodařilo, takže se jedná o upíří výtvor, co nezůstane moc dlouho v paměti. 6/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ste nevideli trailer, tak sa to celkom dá. Ten navodzuje dojem, že po zvrate sa tam budú celý film naháňať, pritom ten zvrat príde niekedy v 70.tej minúte, ďalšie veci z traileru sa dejú ešte po 80.tej minúte, a potom to skončí. A je to lightové a ohrané. Ale tiež pekne nasvietené, s áčkovou hudbou a má to atmosféru. A Nathalie je ako vždy nadpozemská, dychberúca, nestarnúca a nádherná. Mne ona stačila. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když se vdává důra, film je noční můra.“  Že já blbec nezvedl zrak z té pozlacené pozvánky vzhůru, k známému nápisu o naději nad pekelnou branou. Nebo nečetl komenty. Ale to já ne, šly na mě panské (!) choutky. Chtěl jsem si, stejně jako socka Evie, užít aspoň jednou do syta luxusu a full servisu v panském sídle a mé (na nevěstu zvědavé) ženě dopřát chvilku nostalgie u hororové svatby. OKÉNKO BEZNADĚJE: [][] Co nás čeká na anglickém venkově? ϢΨ Nad branou zámku nápis: „Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate!ϢΨ Očistec castingu. ϢΨ Peklo twilightového scénáře. ϢΨ Mučivá nuda bezkrevného děje. ϢΨ Slizký zámecký pán (spíš panák), umělecké mříže v oknech a zdivočelí ťuhýci. ϢΨ Zdivočelí uživatelé. Šmarjápano, že vás huba nebolí, vždyť to Krvavé nevěstě nesahá ani po šňůrku od tenisek! [][] Zaujal mě vlastně jen oprsklý rasistický majordomus a pobavila hospodyně, svou historkou o šílených ptácích, vyzobávajících služebnictvu oči. Víc nic. Jen jeden ťuhýk sebou jebnul o sklo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slabšie hodnotený horor som si pozrel iba kvôli Nathalie, pretože ju považujem za jednu z najkrajších a najsympatickejších herečiek súčasnosti a snáď sa niekedy lepším výberom úloh dostane do skutočne vysokej ligy. Ide ale teda iba vizuálny zážitok z jej vzhľadu a outfitov, pretože scenár ponúka niekoľko logických nedostatkov, priemerne kopíruje u konkurencie a aj koketovanie s feminizmom je tu skôr len preto, aby to akože bolo o niečom. Finále ponúkne jeden nepredvídateľný zvrat, avšak opäť sme pri scenári, pretože ten s ním naloží tak, ako by sa ani nestal. Kvôli Nathalie by som dal možno aj o hviezdu viac, ale ostatní sú tak nevýrazní, že ostanem "pri zemi". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica dobrá, osvedčený nápad s domom, bola tu temnota a tajomnosť. Potom nastáva ústup a záver doslova zhorel. Film neobsahuje zvraty, okrem jedného očakávaného, ktorý neprekvapí nikoho s viac ako dvomi mozgovými bunkami. Nakoniec tá romanca vo filme funguje lepšie ako hororová časť. ()

Reklama

Reklama