Reklama

Reklama

Maria Marten, or The Murder in the Red Barn

všechny plakáty

VOD (1)

Na anglickém venkově 20. let 19. století se obyčejná venkovanka zaplete s okouzlujícím šlechticem. Jeho úmysly ale nejsou úplně čisté. (Netflix)

Recenze (3)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Maria Marten, or The Murder in the Red Barn je film natočenej na základě skutečných událostí. Jde o klasickej motiv. Žena. Láska. Dva muži. Jeden boháč, druhej cigán. Rozlobenej pantáta vyhazuje dceru z domu. Špatná volba. Vražda. S hororem to má společnýho snad jen scénu ve stodole, jinak nic. O5 se mi potvrzuje, že Slaughter dobrým hercem byl. Oproti svým kolegům herecky vyčníval. Jen si vybíral nebo byl obsazován do né moc zajímavejch či divácky záživnejch filmů. 2hvězdy ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Neviem, ktorý hlupák pridal k žánrom aj horor, lebo o žiadny horor sa vonkoncom nejedná. Teda ak za hororový prvok neberieme zabitie človeka z pištole. Je to taká vidiecka historická dráma o "fešande" s dvoma nápadníkmi, každý však s inými úmyslami. Jednoduchá a naivná záležitosť s neveľkou stopážou, v ktorej zaujme milo slizký a pohotový záporák Tod Slaughter a pár vtipných pasáží. Tie sa síce do takéhoto filmu príliš nehodia, ale mierne to aspoň oživujú. Záporák je pohotový a vždy príčetný, ale prečo pri mierení zbrane, aby ho ostatní nedostali, zrazu túto zbraň odhodí a začne sa prihovárať k mrtvole, som nepochopil. Druhou nechcenou úsmevnosťou je, ako asi dotyčná (panna) Maria otehotnela, keď svojmu milému nechce dovoliť ani len božtek. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

O víkendu jsem dokončil průzkum bojem po filmografii jedné z britských předválečných hororových "legendiček" Toda Slaughtera. Viděl jsem tři filmy, dva dostaly dvě hvězdy, tento dokonce tři. Slaughter totiž všechny role hraje stejně (nakonec, tak mu je režiséři přidělují) - ve všech svých filmech vystupuje jako úchylný sadistický psychopat, umně skrytý za maskou ctihodného občana. Stejně jako v tomto filmu, kde sice nedosahuje zlověstnosti Sweeney Todda, ale vyvažuje to nádherně bezcitná titulní vražda. Pohříchu se jí divák dočká až někdy kolem 40. minuty. Poté děj graduje, takže i když je zdejší zařazení mimo (horor to opravdu není), dá se na to se zájmem alespoň jednou podívat. Což o ostatních opusech páně Slaughterova říci nelze. ()

Zajímavosti (3)

  • Skutečnou vsí, jež se ve filmu jmenuje Red Barn, kde se vražda Marie Martenové roku 1828 odehrála, je obec Polstead, která leží v hrabství Suffolk ve Velké Británii. (Oktavianus)

Reklama

Reklama