Reklama

Reklama

Vyšší škola strachu

  • USA Return to Horror High
Trailer

Obsahy(1)

Harry Sleerik, málo úspěšný hollywoodský producent, se rozhodne vylepšit si neutěšenou finanční situaci natočením skutečného trháku. Záchranou má být film podle dosud nevysvětlitelných událostí, které se před pár lety odehrály v jedné střední škole. A aby byl dojem co nejpůsobivější, angažuje pro svůj film i několik jejích bývalých zaměstnanců. Hranice mezi hraným a skutečným však brzy mizí, z herců se stávají oběti a školu stejně jako před několika lety ovane dech nepochopitelné hrůzy... (LARS, spol. s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Han22 

všechny recenze uživatele

A opět jeden slasher. Tentokrát o partě břídilů, která v kulisách střední školy natáčí příšerný brak a tváří se, že je to hrozné umění. Režisér se hádá s producentem a do všeho úpí scénárista, prototože producent chce krvák a on by chtěl psychologické dílo. Hlavní roli strčí policajtovi, co se náhodou přichomýtne. Nepochybuju, že to byla geniální sebereflexe skutečného natáčení. Rádoby vtipné scény, vraždy mimo obraz, pár ultradementních zvratů - (SPOILER - vážně by poldové nepoznali že ta parta rozsekaných mrtvol to jen hraje???). Hvězdička za celkem napínavou scénu ze sklepa, nicméně zabitou dvěma pitomými zvraty. PS: George Clooney se tu jen mihne na začátku a vzápětí je zamordován. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Svojrázny producent síce bez potrebného budgetu ale zato s príšerným entuziazmom a množstvom kreatívnych nápadov práve realizuje ten najgenitálnejší. Vtrepať sa na školu, kde pred polrokom došlo k masakru, v rámci precítenia úloh (a tak trochu aj šetrenia) sa tu aj ubytovať a natočiť o tom film, samozrejme, aby to bolo autentické, do štábu sa priberie aj niekoľko miestnych ne-hercov. Scenárista by chcel psychologický horor, ale on vie, o čo divákovi ide, hektolitre krvi a nejaké tie nahotinky. Veď diskutovať o budúcnosti a deťoch sa dá aj v sprche, či nie? A aby sme nezabudli, vraha masakru sa nikdy nepodarilo chytiť. Vyzerá to na totálne priemerný až podpriemerný slasher, máme tu vraha v maske, množstvo krvi, miznúcich filmárov a mordy pomocou rôznych nástrojov. Celé je to navyše nejaké nesúrode, skáče sa z konca na začiatok, potom stred a potom už sami nevieme kde, niektorí z hercov sú riadne otravní, vtipy nie stále vtipné. Ale... Film je na počudovanie dosť novátorsky. 1) Celý dej sa nesie v duchu o takmer 10 rokov mladších Usual Suspects - jediný preživší (scenárista) rozpráva celý tento príbeh. 2) Rovnako 10 rokov pred prvým Vreskotom sa tu objavil pokus o variácie a hru s hororovým klišé. A tak nakoniec u mňa tentokrát vyhrala forma nad obsahom a aj napriek koncu to stálo za pozretie. Bonus: George Clooney odchádza z filmu síce hneď po niekoľkých úvodných minútach ale ako sa na horor patrí, štýlovo. Jeho posledné slova boli:" Odchádzam od produkcie, dostal som úlohu v seriáli". Onedlho nato dostal skutočne úlohu v ER a viac sa v podobných filmoch ako tento neobjavil... ()

Reklama

aLPaC odpad!

všechny recenze uživatele

Totální kravina a jeden z nejhorších hororů, co jsem kdy viděl. Atmosféra strachu nulová, vraždy vysloveně stupidní a trapné (i na tu dobu), masky katastrofální (když srovnám třeba se starší Noční můrou, ten rozdíl je diametrální), casting musel dělat snad sfetovanec, protože takhle příšerné herecké výkony jsem neviděl ani v telenovele. Nebudu lhát, že mě nalákalo jméno George Clooney. Chtěl jsem vidět film z dob, kdy ještě nebyl slavný a tady i na imdb to vypadalo, že bude hrát hlavní roli a ejhle. Za pár minut byl pryč. PS. Když teď pátrám v hlavě, tak snad mě napadá ještě horší horor, co jsem viděl, a to ten Texaský masakr s McCounaghym. Tento jediný klad však hvězdičku nepřinese. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Chaotický lehce podprůměrný film, občas zaujmul nějakou vtipnou poznámkou některé z postav nebo zákulisím natáčení hororu (režisér chtěl natočit "psychologický horor", producent tam chtěl dát krev a nahotu, "protože to diváci chtějí."). Docela dobrá byla i hudba. Jinak momentální procentuální hodnocení přesně odpovídá kvalitám tohoto snímku. P.S. George Clooney je zde sice psaný první mezi obsazením, ve filmu ale je pouze chviličku. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Asi prvý meta-slasher. A nič moc. Príliš ambiciózneho námetu sa chopili príliš neschopní tvorcovia, a tak z toho vznikol iba chaotický film, kde každých 15 minút niekto vbehne do záberu so slovami "strih, strih" a postavy sa menia na hercov, čo ich hrajú. Znie to ako zaujímavá zábava, no keď sa to zopakuje tretíkrát, už to nie je ani vtipné a ani zaujímavé. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Philip McKeon v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Zástava v učebni biológie v rôznych scénach mizne a znovu sa objavuje. (beso74)

Reklama

Reklama