Reklama

Reklama

Americký sen George Carlina

(seriál)
  • USA George Carlin's American Dream
Trailer

VOD (1)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Dokument zachycuje život a dílo legendárního komika George Carlina. Jeho kariéra trvala celých padesát let. Během této doby natočil čtrnáct speciálů pro HBO a více než sto třicetkrát vystoupil v pořadu The Tonight Show. Protože své scénky neustále přizpůsoboval specifikům své doby, zůstaly pořady, které natočil, aktuální i po jeho smrti v roce 2008. Carlin měl mimořádný dar přesně diagnostikovat a dokonce předvídat společenské problémy, což znamená, že většina témat, která nastolil, neztratila nic ze své aktuálnosti a baví nás i dnes. Tento kulturní chameleon byl jedním z nejvlivnějších stand-up umělců všech dob. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skvělý portrét prochází komediální dráhou, přehraje řadu klasických čísel, vtáhne do soukromí a dá důraz na klíčové aspekty proč je Carlin výjimečná postava a dnes už tuplem nesmrtelný pojem. První část zaujme proměnou od suit & tie baviče v hippie vousáče a rebela, druhá pak další aktualizací sebe sama, nadčasovou kritikou korupce, pokrytectví a církve – pozdní polohou "nasranýho staříka" ze speciálů HBO. Silný je temný segment s únavou z lidstva a pohrdáním civilizací. Zcela plní svůj účel, tj. jdu si dohnat další z jeho vystoupení. Jak by asi komentoval dnešní svět :) ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele

Dokument pokrývá celou jeho komediální dráhu. Carlin začínal jako běžný komik v 50. letech. Jako šášula, co se pitvoří pro televizní diváky. Až si jednoho dne v 60. letech řekl dost a přidal se (pouze tématy a myšlením) k o generaci mladším hippies. Začal s kritikou války ve Vietnamu, používal sprostá slova atd. Přišel tím o obrovskou sumu peněz a musel začínat v podstatě na novo pro nové publikum. Carlina také pravidelně zatýkala policie pro používání sprostých slov.  Carlin ale neskončil u svého přerodu pro hippie publikum. Měnil témata a styl stand-upu i v 70., 80, a 90. letech. Vždy už ho odepisovali, že už nemá co říct, a vždy je překvapil (dnes by mu řekli, že je privilegovaný cishet old white man, který má přenechat prostor jiným). Je to bez debat jeden z nejlepších komiků všech dob. Na Youtube najdete řadu jeho vystoupení, tak neváhejte. He is the greatest! ()

Reklama

Reklama