Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice spolužáků, Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kenny McCormick a Eric Cartman si vyrazí do kina na nový kanadský film nazvaný Ohnivé prdele. Pokladní jim sice odmítne lístky prodat protože na film, kde se mluví sprostě, mohou jen v doprovodu rodičů, kluci si však hravě poradí. A skutečně film má na městečko zničující dopad. U dětí je sice velmi úspěšný, rodiče však požadují zákaz jeho promítání, protože sprostá mluva se v městečku rozmáhá jako lavina. Další návštěva kina se stane osudnou Kennymu, který si stejně jako postavy ve filmu zkusí zapálit prd. S popáleninami je odvezen do nemocnice, kde však zemře, když mu lékaři místo srdce transplantují bramboru. Zatímco Kenny jako většina lidí skončí v pekle, Stan žárlivě sleduje svou lásku Wendy, která dala přednost jedničkáři Gregorymu a rozzlobené ženy založí sdružení Matky proti Kanadě. Vylákají hrdiny sprostého filmu Terrance a Phillipa na talkshow, kde jsou oba vzápětí zatčeni. Kanada vznese protest, ale protože jí to není nic platné, vybombarduje dům klanu Baldwinů. Spojené státy jako odpověď vyhlásí Kanadě válku a ministryní války jmenují Kyleovu matku, která stojí v čele hnutí Matky proto Kanadě. Armáda útočí na Toronto, Kanaďané žijící v USA jsou internováni v koncentračním táboře štěstí a vzájemná roztržka se mění ve světovou válku a Satan se těší, že se konečně ujme vlády. Stan, Kyle a Cartman však mají plán jak zachránit svět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (606)

Nin 

všechny recenze uživatele

Podobně jako 1. řada South Parku je tohle pro mě pořádná nostalgie. Živě si pamatuju, jak jsem byl nadšený z toho vidět můj oblíbený seriál ve filmové verzi a překvapený z toho, že je to muzikál. Velmi rychle jsem si ale oblíbil ty písničky, které miluju i dnes. Jeden song je lepší než druhý. Peklo na zemi přináší super příběh, který vůbec nepůsobí jako nějaká roztažená epizoda, naopak je výborně odvyprávěný a je vidět, že tvůrci South Parku s přehledem zvládají oba formáty. Je zde spousta super vtipů a dokonce fungují i dramatické momenty. Stejně jako seriál je to zčásti satira (zde hlavně vidíme válečnou snahu USA), zčásti jakási parodie na dětské i jiné filmy. Snad jejště víc než kdysi mě dostává to, že jednou z hlavních postav jsou Satan - který je gay, což může znít urážlivě, ale ve skutečnosti je to spíš kladný hrdina - a Saddám Husajn, v té době ještě živý irácký diktátor. Ten je pořádně zesměšňovaný jako manipulativní hajzlík ve stylu animovaných grotesek, akorát se samými sprostými vtipy vzhledem k tomu, že je nyní v homosexuálním vztahu se Satanem. Tvůrci došli v provokaci tak daleko, že je dokonce Saddám Husajn v závěrečných titulkách uveden způsobem, jakoby opravdu sám sebe hrál (daboval). Hodně dobrá zajímavost taky pro mě je, že první Kennyho srozumitelná věta bez kapuce byla nadabovaná Mikem Judgem, legendárním tvůrcem Beavise a Buttheada a později například Silicon Valley. South Park mám moc rád a tohle je neskutečně nabušený, muzikálový South Park. (10/10) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Za prvé: skvělý muzikál. Za druhé: vůbec první Southpark, který jsem viděl, takže kulturní šok byl značný. Oproti seriálu, který má některé momenty více vyšperkované, film dává příběhu jasný tvar a tak i jeho vulgárnost nepůsobí samoúčelně. Zábava rozhodně inteligentní, ale asi ne pro každého. Chce to nadhled, kurva drát! ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mne v současnosti už naprostá klasika. Film jsem v době své puberty miloval a pouštěl jsem si ho docela často. A ano, přiznávám, že tehdy mne zajímaly na tomhle filmu především sprosťárny. Nyní jsem už trochu odrostlejší a film jsem viděl po mnoha letech. A musím říci, že jsem měl pocit, jako bych film viděl nedávno. Známé melodie, známý děj, známé hlášky. Tenhle film si prostě s každou reprízou užívám. A pokud se něco změnilo od doby, kdy jsem film viděl naposled, tak je to snad jen to, že zatímco tehdy ještě Saddám Hussajn žil, nyní už je mrtvý, jinak se snad nic nezměnilo v mém náhledu na tento film nebo v jeho vnímání. Dějově je to docela dobře vymyšlené a tvůrci se drželi stejné koncepce jako v seriálu, navíc má v sobě děj i nějakou tu myšlenku a nějaké sdělení, takže se nejedná ani o zbytečné plýtvání filmovým materiálem, protože všechny války jsou jen nesmyslné zabíjení a jsou vyvolávány kvůli zdánlivým maličkostem, a to přestě tento film dává svým poněkud zvláštním způsobem najevo. Do toho je tu perfektní hudební vložka, všechny písničky jsou perfektní a snadno zapamatovatelné. Nechybí ani super hlášky a super vtípky. Prostě tohle považuji za jeden z nejkultovnějších a nejlepších animovaných filmů všech dob. Vždycky budu mít tenhle film velmi rád a vždycky si ho dostatečně užiju, protože sledovat tenhle film je opravdu luxusní zážitek. Navíc už je u mne dostatečně prověřen časem, a proto neváhám udělit pět hvězdiček. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Funguje to jako několik epizod South Parku dohromady. Funguje to i jako muzikál. Funguje to zkrátka po všech směrech. I co se týče seriálu jako takového, protože tehdy většinou epizodické zápletky nebyly nic extra, tohle však bylo kvalitně meta a vtipné zároveň. Nesmrtelné stejně jako některé hlášky v něm a stejně jako Kenny. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Pořádná pecka do žeber pro všechny povrchní odpůrce seriálu - záplava vtipů (které sice staví na kontroverzních tématech, ale využívají neselhávajících postupů), písničky které by mohl Disney závidět a primitivní animace dovedená do dokonalosti. Osmdesát minut takovéhleho obsahu možná neskousne každý, ale... co je mi vlastně do toho - seru na ně, jdu do kina :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Studio žádalo Treye Parkera a Matta Stonea, aby film natočili s cílem získat rating PG-13. Na to samozřejmě ani jeden z nich nepřistoupil a film nakonec získal rating R. (Dr Lizal)
  • Během písně "Blame Canada" si můžeme všimnout transparentu překrývajícího název filmu "Asses on Fire". Transparent oznamuje, že v kině teď poběží cenzurovaná verze filmu, která je minutu dlouhá. (Ištván87)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 52 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 83,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama