Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice spolužáků, Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kenny McCormick a Eric Cartman si vyrazí do kina na nový kanadský film nazvaný Ohnivé prdele. Pokladní jim sice odmítne lístky prodat protože na film, kde se mluví sprostě, mohou jen v doprovodu rodičů, kluci si však hravě poradí. A skutečně film má na městečko zničující dopad. U dětí je sice velmi úspěšný, rodiče však požadují zákaz jeho promítání, protože sprostá mluva se v městečku rozmáhá jako lavina. Další návštěva kina se stane osudnou Kennymu, který si stejně jako postavy ve filmu zkusí zapálit prd. S popáleninami je odvezen do nemocnice, kde však zemře, když mu lékaři místo srdce transplantují bramboru. Zatímco Kenny jako většina lidí skončí v pekle, Stan žárlivě sleduje svou lásku Wendy, která dala přednost jedničkáři Gregorymu a rozzlobené ženy založí sdružení Matky proti Kanadě. Vylákají hrdiny sprostého filmu Terrance a Phillipa na talkshow, kde jsou oba vzápětí zatčeni. Kanada vznese protest, ale protože jí to není nic platné, vybombarduje dům klanu Baldwinů. Spojené státy jako odpověď vyhlásí Kanadě válku a ministryní války jmenují Kyleovu matku, která stojí v čele hnutí Matky proto Kanadě. Armáda útočí na Toronto, Kanaďané žijící v USA jsou internováni v koncentračním táboře štěstí a vzájemná roztržka se mění ve světovou válku a Satan se těší, že se konečně ujme vlády. Stan, Kyle a Cartman však mají plán jak zachránit svět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (606)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Bylo to v létě. Byl pěkný teplý večer, tak jsme si s klukama řekli, půjdeme do letního kina. Tak jsme tedy šli. Banda puberťáků natěšená na South Park, zkuste si to představit :). Když jsme přišli do kina, bylo vidět, že tento zajímavý film přilákal spoustu lidí. Kino bylo téměř plné a já si pomyslel, Češi zkrátka mají rádi když se mluví pěkně od podlahy. A taky že jo. Při začátku Pekla na Zemi bylo v kině ticho jako v hrobě. Není se čemu divit, první scéna odhaluje Stana jak se prochází městečkem a zpívá roztomilou dětskou písničku. Pak se on a jeho kamarádi rozhodnou jít do kina na Ohnivé prdele. Už při Terrencovi a Fillipovi se ozýval v kině smích, ve vzduchu bylo veliké napětí. To hlavní teprve mělo přijít. Pak jako by kino vybouchlo. Stačila k tomu prostá přeměna slušných kluků v totální burany. Od té chvíle se smích nezastavil a mě při odchodu z kina pořádně bolelo břicho....i když seriál je zřejmě lepší, tohle prostě taky stálo za to. Tolik sprostých slov v jedné minutě nedokázal pravděpodobně vyprodukovat žádný jiný film. A pak taky ten soundtrack, ten je lahůdkou. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

A mě to bavilo. Zatraceně hodně. Cartman je parchant jako vždycky, pan Garrison setře Wendy mou nejoblíbenější hláškou celýho filmu, Baldwinovi jsou vybombardovaní a Chef má operaci Lidský štít v prdeli. Nemluvě o tom, že když se KTERÁKOLI písnička z celýho filmu usadí v hlavě, prostě nejde ven. Áááá....už je tam zas. "Shut your fucking face, Uncle Fucka..." ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

I když jsou pomalu nejlepší scény vyplýtvány již na začátku kolem děje výpravy do kina :-D, i po zbytek filmu je na co koukat. A hlavně co poslouchat, protože snímek se zbytečně nedistancuje od seriálové verze a v lecčem jde snad ještě dál! Zvláště co se týká scén Saddáma s Husajnem je asi zbytečné cokoli podotýkat, tohle ja vážně maso. Takže jak by řekl Cartman: Neserte mě a podívejte se na to! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že hlavní klad South parku: Peklo na Zemi, se už vytratil. Pamatujete jaké to bylo kouzlo, vidět ty děsně nakreslené, sprosté děti na velkém plátně? Byl to svým způsobem výsměch vší hollywoodské kinematografii - uhlazené, romantické, politický korektní. Je rozdíl koukat na tento film po letech v televizi, kouzlo je tak trochu pryč. I přesto je v South parku tolik trefně použitývh sprostých slov, že nějaká ta ztráta kouzla může jít do pr**le. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než seriál. Film stojí především na úžasných písničkových scénách. Písničky orchestrované Marcem Shaimanem jsou opravdu dobré, místy geniální - např. píseň odporu, do níž se prolnou skoro všechny další motivy a úžasně to funguje. Navíc píseň "Blame Canada" byla nominována na Oscara - skvěle ji tam tehdy předvedl Robin Williams. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (25)

  • Tvorcovské duo si film opäť pozrelo v roku 2009, avšak ani jeden z nich nemal žiadnu spomienku na akúkoľvek prácu urobenú na tomto filme. (Zdroj: ČSFD)
  • James Hetfield ze skupiny Metallica nazpíval vokály ke skladbě "Hell Is Not Good". (Bachy)

Související novinky

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama