Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Recenze (308)

rivah 

všechny recenze uživatele

Něco mezi komedií a válečným filmem, který klade znepokojivé otázky. Akce převažuje, ale film nevtahuje. ()

KillerZeli 

všechny recenze uživatele

Akcni sceny v první polovině filmu jsou cool a vlastně špička. Bohužel v druhé polovině tyto akční scény zmizeli a film ztratil tempo. ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Nechapu to dost vysoke hodnoceni tohoto filmu. Spatny scenar, divne sceny, proste preplacana slatanina. Uz popis filmu - drama,valecny, komedie, akcni , tomu faktu napovida. ()

polonius 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý , jestli mě někdy osloví movie s Cloonym, nicméně nutno dodat , že to většinou není jeho chyba....Film plný klišé, včetně všudypřítomného amerického hrdiny a šťastných konců. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Skvelá jazda. Clooney s Wahlbergom je dobrá zmes pre film. Tu to fungovalo. Z prvých 20 minút strieka testosterón na všetky strany a snaha o trochu srandy sa tu nemíňa účinku. Tento film si bez reptania pozriem aj viackrát a viem že to nebude strata času. Všetci herci predviedli nadpriemer. Film je v zásade dráma (vojnová) a zopár komických vložiek a scéniek má film (a jeho politické pozadie) iba odľahčiť - aby tak nedráždil. Nevadí, že koniec je patetická (alebo ironická? - neprišiel som na to) snaha zobraziť američanov ako dobrákov - je to film a má na to právo, keďže je to fikcia. Dobrá kamera, vynikajúci strih, réžia jak by smäd. Do piatich hviezd jedna vec: Nepoznám skutočné pozadie udalostí v Iraku, ani nikto z nás čo tam nebol, ani na tom nezáleží (vo filme... záleží?). Tá jedna hviezda mi chýba preto, že sa takýto koniec v skutočnosti asi nikdy nestane. A to je prinajmenšom smutné. Výborný komentár Malarkey - palec hore. PS: SPOILER: Keď iračan zastrelil matku toho malého dievčatka, bolo to ako by mi niekto zaťal sekeru do hlavy... ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

"Round round get around, I get around, Yeah, get around round round I get around!" Tři pouštní kluci a jejich dobrodružství v honbě za zlatem. Já osobně znám dvě další obdobné variace na toto téma. Nejdříve to byli Kellyho hrdinové s Clintem a spol. a pak se objevil Bebel se svými Mrchožrouty. Nepřekvapilo by mě kdyby existovaly i další adaptace, nicméně 3 králové vycházejí z tohoto výběru zřejmě jako vítězové, alespoň pro mne. Výborná gradace děje, solidní herecké výkony, zajímavá "instruktážní" videa, ironická komediálnost a uvěřitelná atmosféra americké invaze v Iráku. To vše utváří celkový velmi dobře koukatelný výsledek, jež stojí i za více shlédnutí. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Uřvané cosi mezi válečnou satirou a dobrodružnou komedií. Plno klišé, stupidity a z dlouhodobého hlediska vlastně takové nezajímavé. Jediné štěstí, že jsem za to nedala ani findu. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Film je zvláštní. Má koule, je v tom hromada legrace, akce, dobrodrůžo, děj, zvraty, vše super. Ale něco mi v tom chybí a ani za hovno nemůžu přijít na to cotoje... asi si to budu muset šlehnout ještě jednou. A rád !!! :-) ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Mám trochu problém, nějak mi nevyhovovaly ty komediální prvky, i když to byl tu a tam dost černej humor, ale neseděl mi tam. Akce bylo dost, ale řekněme, že tý americký drzosti bylo až příliš. K zahození tenhle snímek není, obsazení je super, ale takovej styl mě neoslovuje a nebaví. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Nemám daleko k páté hvězdičce a přitom začátek filmu mi přišel skoro o ničem. Jakmile se ale chlapci poprvé dostanou do nesnází a zjistí, že tak nějak přecenili své síly, čímž nemyslím jen váhu onoho zlata, začne opravdu napínavá bitva o holý život, kdy mě totálně dostával jeden zvrat za druhým a nemohl jsem si ani na chvilku vydechnout. Dokonce i ten Ice Cube se chvílemi projevil jako herec a to je sakra co říct! Jinak Clooney samozřejmě vynikající, ale největší pozornost na sebe strhl tehdy ještě hodně mladý a štíhlý Mark Wahlberg. Tady rozhodně není takový golem jako v The Fighter nebo Pain and Gain, ale herecky podal jeden z nejlepších výkonů své kariéry. Ke konci mi ho bylo fakt líto.... Vlastně mi bylo líto úplně všech, kteří se tak usilovně snažili zachránit a vzájemně si pomoci. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Trapná americká kovbojka v kulisách operace Pouštní bouře. Vylhaná záležitost, oslavující lžimorálku příslušníků amerických ozbrojených intervenčních sil. Jednu hvězdičku dávám za řemeslnou zručnost filmového zpracování. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film. Zo začiatku pôsobí skôr komediálne, či už vizuálne celými scénami alebo iba individuálnymi dialógmi vymletých jedincov. Bohužiaľ celé je to prepletené v podstate krutými vojnovými zábermi (zastrelenie matky pred očami dieťaťa, smrť jedného z “hrdinov” a pod). To dáva filmu pre zmenu patričnú dávku vážnosti. Vlastne celé je to taký smiech cez slzy a pravdou je, že nie každému musí tento spôsob sadnúť. Rozhodne sa ale jedná zo strany Davida O. Russella o hodne inovatívny prístup k látke samotnej ako aj k jej technickému prevedeniu. Trefou do čierneho bol kasting. Všetci herci tu sadli jak riť na šerbel. Príbehovo sa to vyvíja rovnako zaujímavo. Začne to ako šialená oslava konca vojny, aby sa to zmenilo na dobrodružstvo pri hľadaní zlata a skončilo to ako nezištná pomoc vojnovým utečencom. Musím povedať, že ako celok ma to bavilo a film prináša akýsi čerstvý vietor do “vojnovej” kinematografie. Myslím, že takých 70% je plne zaslúžených. Dávam 3,5. A páčil sa mi dojemný, ale pritom nie americko-patosácky záver. Dobré. ()

kabul 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzeralo ako ďalšia s mnohých podobných Amerických komédií, ale postupom času to začalo naberať serióznejší smer. Od reality to má asi ďaleko, ale rozhodne stojí za pozretie. ()

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Akce, vtip, happyend, nic mi tu nechybí.. Hledal jsem netradiční moderní válečnej film, a tohle byla rozhodně správná volba.. ()

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama