Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Recenze (308)

Loriana 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaný snímek ve velmi přesvědčivé atmosféře s velmi poutavým příběhem, i přesto že není nijak originální. Žádná líbivá pozlátka, zkrátka drsná realita poválečného Iráku s prvky humoru a akce. Kluci Clooney, Wahlberg a Ice Cube se předvedli ve velice dobré formě. ()

SZYslak 

všechny recenze uživatele

Jo jo, to bylo tenkrát, když ještě Clooney nedělal reklamu na kafe z kelímku. Pane Clooney, ty hnědý podšálky vracejte, jinak si to budete pít z těch rozpálenejch kelímků a to se fakt nedá. Že jo, Karle ... Průměr. ()

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy snimok, fajn akcia a Traja krali s chutou po zlate a bohatstve uprostred dlhodobo rozoberaneho svetoveho imperialistickeho konfliktu, teda Born in the USA... ()

Cubah 

všechny recenze uživatele

Jasně, "kamerovo-filtrové" hrátky nejsou sice nic nového, ale pořád vypadají cool, kromě toho, některé obrazy se mi tuctově řečeno vcelku zaryly pod kůži. Chvílemi nechybí nadhled, ale jinak mi vyznění tohohle povedeného filmu přijde o dost hlubší než u některých filmů, které se tak snaží tvářit mnohem prvoplánověji. Ale možná je to i tím časovým odstupem. Všichni víme, jaká válka přišla dva roky po vzniku tohohle filmu. Když si všechny ty souvislosti uvědomím, docela mě z toho mrazí... ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Upřímně musím říci, že tento film se mi nikdy moc nelíbíl. Vlastně si kladu otázku, proč mu tedy dávám 3 hvězdičky. Asi to bude proto, že na druhou stranu mě tento film ani ničím nenaštval. Snad je jen trochu otravný, že ho docela dosta často dávají. ()

Dr.dogous

všechny recenze uživatele

Humor je kořením každého filmu, že by bylo zlato masem? O zlato jde vždy až na 1. místě. Neuplně povedená komedie se zvrhne v brutální válečný film. A kdo byl vlastně definitivním vítězem.? My už to dnes víme. Zajímavý komentář : dronte, Aelita... 65% http://www.zuguide.com/#Three-Kings ()

Bobik99 

všechny recenze uživatele

Byl tam příběh, mělo to napětí, zasmál jsem, takže to co od filmu očekávám se tam objevilo a líbilo se mi to. ()

Himbajz 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak tři koumáci místo vyvěšování vlajky a mačkání srdíčka, jako každý správný Američan v poušti hledají zlato..Dvě hvězdy za techniku, třetí za nápad. Víc z toho nevyleze. A, ukažte mě někoho, kdo si strčí do kalhot zlatou cihlu a normálně s ní pochoduje....:-) ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Velice dobře a chytře natočený provokativní netradiční válečný film, který není ani tak o válce, jako o politice USA. Tvůrci si sice utahují z Iráku a Sadáma, ale zrovna tak se nebojí rýpnout i do nedotknutelné matičky USA. Škoda jen, že si rýpali jen tak zlehka povrchově a nešli ještě více do hloubky. To by potom bylo na pět hvězdiček. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Originální válečný film, který doporučuji shlédnout. Použití vtipu, aniž by došlo ke shazování válečného utrpení je skvělé. George Clooney jakožto vůdce zlodějů zlata je velmi charismatický a ostatní mu zdárně sekundují. Nebýt slabší pasáže ve druhé polovině, kde se zbytečně moc mluvilo, dal bych pět hvězd. ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní film, netradičně pojatý, neobvykle nasnímaný, super kamera .... Trošku se to táhne, ale jinak je to velice zajímavý film. Pomalu si už začínám zvykat, že Clooney hraje v každým druhým filmu dost svérázný týpky :-) Hodně mi to připomínalo Muže, co zírají na kozy... Skrze vtipné momenty ještě více vystupuje nesmyslnost války. "Kuvajt vydal prohlášení, že nějaké zlato chybí" :-) 80% ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Divím se tak vysokému hodnocení. Mě osobně přišlo, že režisér vůbec neví jaké by mělo být vyznění filmu, případně jaký žánr zvolit. Začíná to jako satira nebo drsnější parodie na válečné filmy a to se mi celkem líbilo, ale pak je tam celkem brutální scéna a poté se z ústředních hrdinů stávají klaďasové a bojovníci proti bezpráví, kteří se do toho čím dál víc zamotávají a vše končí pohádkovým finále a po nějakém humoru už ani památky ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

po formální stránce, jo..kamera pěkná, střih, efektní, ale ještě celkem vkusně.....né jako dnes....ehm.....ale....nj...válčení...zabíjení....Amíci maj tolik rozporuplnejch filmů - jakože akční, neakční, válečný, protiválečný...nevim........kdo by to byl tušil, že se do Iráku vrátěj.....osvobozovat :) :) jojo....vlastně si řikám, vzhledem k těmhle antihrdinům......tak canakja to vystih asi líp, ale tak nízký hodnocení si to nezaslouží....prostě války sou svinstvo a na obyč. lidi se nikdy nebudou brát příliš ohledy.........tahle naše válečná západní filmová kultura....někdy mě to fakt se*e, válka zábavná fakt neni.....je to těžký..no....budou na tohle koukat typický paka, co baví vybuchující krávy (určitě by si to rádi vyzkoušeli, kdyby to někde šlo...že..), jenže pak je tam něco navíc...ale myslim, že to výde nastejno...stejně jim bude válka a střílení a vůbec připadat pořád kůl.....hehe..............ach jo...jinak jasně..logika...to zlato bylo nějaký lehký, ale jak by ho asi chtěli pašovat.......komu prodat a tak........hehe...njn....nou koment...kůl-nekůl...........ale pořád lepší než jen ty kůl... ()

onevoice 

všechny recenze uživatele

Dej filmu sa pre mňa nesie v takom príjemnom tempe. S každého rožku trošku. Čakal som možno trochu viac akcie a bojov, ale aj tak som veľmi spokojný. A koniec filmu úplná pecka. ()

GRl3V 

všechny recenze uživatele

Tak tento film je opravdu dost zajímavý, ukazuje US Army ne jako hrdiny bojující za práva slabších, ale jako bezohledné zloděje. Ač je film místy trochu moc "americký" tak je určitě velmi dobrý a rozhodně stojí za to se na něj kouknout. ()

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama