Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Recenze (308)

ditrue 

všechny recenze uživatele

George Clooney a Mark Wahlberg si chteji odnest nejaky ten suvenyr z Iraku i kdyz je tady neco jako valka...a to je zaklad filmu,ktery asi nejvice zaujme kamerou protoze jsem zatim jeste v zadnem jinem filmu nevidel co se deje v tele zasazenem kulkou nebo anatomii kravy takhle zblizka ;o) a prestrelka u bunkru je grandiozni diky zpomalovani casu v dobe vystrelu. Zaujmou take herecke vykony jiz zminenych Clooneyho a Wahlberga, Ice Cube je jen ten "treti" do party. Par nelogicnosti ve scenari se da prehlednout a proto davam 4* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„My Tři králové jdeme k vám / kuvajtské zlato seberem vám..“ Russellův film měl svým originálním pojetím našlápnuto mnohem výš, bohužel ve druhé vážnější polovině neudržel nastolené tempo a nepřesvědčil o upřímnosti té náhlé změny "životní nutnosti" G.Clooneyho a jeho hochů. Nicméně natočit takový protiamerický film a zároveň být zakázán v Iráku, to je vskutku husarský kousek. Ty cihly rozdané prostému lidu - myslíte, že si je dají naložené v česneku a nebo jen tak zlehka oprančené na ohni s pšeničnou plackou? „Ropa ať téče dlouhá léta / my jsme k vám příšli z daleka..“ ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Na to že sem od filmu skoro nic nečekala (dostal se ke mně naprostou náhodou "přifrclý" k jiným) mě teda docela vzal. Ne že by člověk byl pln napětí a očekávání, nebo se pořád smál. Ale něco tam prostě bylo. Ať už kráva, vnitřnosti, akční scény, střih, herci (u mě vede Mark)...Co bych tomu vytkla byla chaos. Jenže ten ve válce- natož v armádě přece je, ne? 85%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David O. Russell / Príbeh: John Ridley | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Michael Hertzberg, Edward McDonnell, Charles Roven, Paul Junger Witt | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Junger Witt Productions | Rozpočet: 75 miliónov $ | Tržby: 107,752,036 $ || Traja králi by bol dobrým názvom pre film, keby disponoval s pochopiteľne sa chovajúcimi postavami. Hlavne charakter Clooneyho má občas rozhodnutia, ktoré sú priam absurdné vzhľadom k tomu, že sa jedná o amerických vojakov. Inak je to slušná zábava, u mňa ale definitívne na jedno videnie. Wahlberg herecky najpresnejší. 68% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu som dosť pomykove. Vyskytujú sa tu dve roviny, ktoré až tak celkom do seba nezapadajú. Komediálna časť si nevie stanoviť hranice, zasahuje, tam, kde nie je nutná a naopak. Keby film mal čisto akčný ráz, bolo by to skvelé. Veľmi podarené sú ale zábery kamery a podarený príbeh spolu so záverom, viac krát však už asi nie. 75%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý vojnovo ladený dobrodružný film s hviezdnym hereckým obsadením. Má celkom dobrý príbeh o skupinke amerických vojakov, ktorí sa na konci vojny v Iraku dozvedia, že nie až tak ďaleko od ich základne sa nachádza množstvo ukradnutého zlata a tak sa rozhodnú pred odchodom domov slušne obohatiť, ale situácia sa skomplikuje, lebo na území bez americkej kontroly sa môže stať čokoľvek. Spracovanie ale nestojí takmer za nič, už spočiatku to pôsobí zvláštne, hlavne kvôli nie práve najideálnejšiemu typu humoru, ale nejaký potenciál to ešte predsa len má, no odchodom zo základne som už nenašiel nič zaujímavé, síce viaceré situácie mali určitý potenciál, ale to je asi tak všetko, pretože celé je to tak nezaujímavo a nudne podané, že už po chvíli mi bolo úplne jedno, ako to bude prebiehať a ako sa to skončí a to sa nezmenilo až do samotného záveru. Akcie je tu veľmi málo a ani tá ma moc nezaujala. Sú tu prakticky len dve trochu väčšie akčné scény, z ktorých prvá je zaujímavo natočená, ale obsahovo dosť nudná a druhá má pár slušných explózií, hlavne padajúci vrtuľník sa vydaril, ale nič viac. Takže až na asi dva dobré momenty som si z akcií nič neodniesol. Herecké obsadenie je celkom slušné, Mark Wahlberg, George Clooney a Ice Cube v hlavných úlohách a ešte pár zaujímavých postáv. Réžia už z tohto slabého scenáru ani viac získať nemohla, takže tú ani kritizovať nemôžem a technická stránka je na tom dobre, film má dobrý vizuál, spokojný som aj s tými pár efektami. Traja králi je film, ktorý absolútne nestojí za pozornosť, herecké obsadenie a technická stránka nie sú zlé, tak aspoň kvôli nim sa na to dá bez výrazne veľkých problémov dopozerať, ale inak som vôbec neprišiel na to, čo ma malo za celý film vlastne zaujať. Tak neuveriteľne nezaujímavý scenár sa len tak nevidí. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 40%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

My tři králové jdeme k vám, kulomety v rukou a zlatých cihel pár. Partička vojáků kolem George Clooneyho si v Iráku vyjela na lov výše zmiňovaných zlatých cihel. Zvláštní akčně válečný film s řadou zvláštních záběrů a hodně svižnou kamerou. Příběh má sice jasnou osu, ale my jako diváci po ní kličkujeme jak králík střelenej do zadku a chvilku se nám z těch zvratů a převratů motají škeble. Ovšem herecké výkony jsou krom té skvělé kamery hlavní devizou celého filmu. Nejen ocelově chladný Clooney, ale taky taťka a voják s citem pro rodinu Mark Wahlberg i ten pověstný Baltazar v podobě Ice Cubea. Sem tam padne nějaká hustá hláška a sem tam zase pár mouder. Mouder vedoucích k jedinému závěru, že válka je svinstvo na všech frontách a odnesou jí vždycky ti nevinní. Závěr se nabízel k americkému kýčovitému happyendu, ale nakonec to díky Bohu tak nedopadlo. Pro tu atypičnost a nezvyklý styl tak dávám 4 hvězdičky. Jak říkám, jsou filmy, který odsledujete od začátku po konec, ale pak nad nimi mávnete rukou. Právě takovýhle Tři králové jednou a to je jen a jen dobře. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tenhle film převálcovala historie k jeho škodě celkem rychle. Není totiž vůbec tím bezduchým cool akčňákem, jakým se bohužel tváří. Přesto je pro mě třeba takový "Mariňák" zajímavějším počinem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Clooneyho já prostě žeru..ačkoliv tématicky jsem viděl už haldu podobných válečných filmů, stále platí, že je to Russellův nejlepší kousek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výstřely doznívají, slunce pálí o sto šest.. operace „Pouštní bouře“ skončila. Nechvalně známá válka „v přímém přenosu“ z Perského zálivu začíná coby humorná idylka a končí jako přímá žaloba celého konfliktu. Tihle vojáci ale mají leccos u zadku a právě ze stejných míst jednoho z nepřátel vytáhnou podezřele zajímavou mapu, která je má dovést ke zlatému tajemství. Tuhle čtyřčlennou bandu nakonec povede major Gates (dnes silně respektovaný George Clooney je ve vojenském k zulíbání) a mezi gardisty, šejky i místním obyvatelstvem to nejednou bude vřít. A šlohnout něco nebude zase tak horký; navíc onen důležitý orgán má tohle kvarteto na správném místě a ušlechtile pomůže několika nevinným obětem celého válečného konfliktu. Netriviálně vystavěný příběh jde rovnou k věci a doposud nepříliš prověřený režisér David O. Russell ordinuje v několika žánrech, nicméně jeho mutant nepostrádá nadhled, inteligentní humor i brutální násilí. Jeho doménou je kvalitní scénář, který zbytečně nemoralizuje, ale četněkrát ťukne na ožehavou notu. Dočkáme se endoskopie lidských útrob, vizuálních srandiček a.. netýrejte Michaela Jacksona!! ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

I přez bezchybné herecké výkony, velice dobrou kameru a stejně takový příběh mi tento snímek přijde veskrze průměrný, čemuž napomáhá i chvílemi dost nezáživný a nelogický děj. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tento osobitý snímek byl pro mne příjemným překvapením. Tak na 75% s tím, že bych šel ještě výš, kdyby ho kameraman Tom Siegel (především filmy Bryana Singera) obdařil pěknějším obrazem, protože ty přeexponované a desaturované záběry mému oku příliš nelahodily. Zato mě potěšil odvážně pojatý příběh, v něž krom napětí i humoru nechyběla ani iluze bořící zvolání adresované té části západní civilizace, která žije v domnění, že utrápy kuvajstkého lidu skončily spolu s válkou v Perském zálivu. A je tu samozřejmě zjevná analogie s jinými novodobými konflikty na blízkém východě. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Z počátku černá komedie,která ke konci trochu zvážní a přejde do akční polohy.I tak je to ale neskutečnej nářez ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem se zrodilo jedno sympatické duo herců Wahlberg a Clooney. Ale je otázkou jestli to s Clooneym nesluší každému herci:) Přece jen George je sympaťák až na půdu a i v tomto filmu to není jinak. Několik vynikajících záseků. Scéna s krávou mě dostala. Dost ulítlej film co mě vždy potěší, zato určitě nepotěšil US Army. 75% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Zajímavě podaná pouštní bouře, Clooney a Wahlberg jedou na plné pecky a opravdu tenhle film šlape. Není to ani zcela válečné drama, ani akční podívaná ani komedie. Je směsice, který ve finále vypadá jako perfektní film. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení s Georgem Clooneym A Markem Wahlbergem. Komediálně laděné scény střídají ty válečně dramatické, aby mohla přijít i nějaká čistokrevně akční, zapadající spíše do žánrových počinů 80. a 90. let. Pro mě osobně byly nejlepší ty vážněji pojaté okamžiky, ovšem celý tento koktejl ve mně zanechal dobrý, resp. čtyřhvězdičkový dojem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Originálne, akčné, napínavé a chvíľami humorné. Jeden z vydarených vojnových snímkov s komediálnym nádychom. Honba za pokladom s výborným obsadením na čele s Georgom Clooneym, ktorého skvele dopĺňajú Mark Wahlberg v jednej zo svojich najlepších a možno aj najnáročnejších rolí a Ice Cube. Takýto film ste ešte určiť nevideli. Celkovo ide o viac než slušný film, ktorý je na plátne ešte lepší než na papieri. ()

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama