Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Recenze (308)

Shakers 

všechny recenze uživatele

George Clooney, Mark Wahlberg a Ice Cube sa rozhodnú preskúmať miesto, kde by mali byť zlaté tehličky a po ceste ich stretne moc fajnové dobrodružstvo. Asi o tomto to v stručnosti je. A nie je to vôbec zlé. Zo začiatku to pôsobí ako vojnová komédia a ku koncu ako vojnový akčňák. David O. Russell výborne dokázal zvládnuť viac žánrov vo filme, ktoré sa cez seba pekne prelievajú a skvelé herecké obsadenie je rovnako fajn ako hláška Georga Clooneyho - Až tam vlítnem zbraně necháme zajištěné, oslepíme je silou amerického šarmu. 85% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

David O. Russell je režisér, který má svůj styl. A Tři králové je snímek, jenž je ze všech jeho filmů zdaleka nejstylovější. Formálně velmi zajímavá a obsahově provokativní, leč poměrně pravdivá filmařina, povznášející americký patriotismus na úroveň popkulturní sebeironické zábavy. Russell má skutečně pod palcem jak režii, tak i scénář, který možná vypadá jako slaboduchý orgasmus nad americkou vlajkou a svobodou jednání, ale kousavá ironie pracuje důmyslně a v konečném součtu si nedokáži představit lepší způsob, jak do jediné věty vhodně napasovat slova "Bůh žehnej Americe" a "Američané jsou sobečtí, mocichtiví parchanti". Vedle myšlenky pak nezbývá než vychválit i kameru, výtečné herce a parádní ozvučení, které místy nahánělo husí kůži (kdepak ty sedmdesátky jsou..). Výsledný dojem kazí pouze pár menších nedostatků ve scénáři, které filmu dost znesnadňují plně prorazit s jeho vážnou tváří skrze masku namyšleného, lhostejného pitomce. Ale i tak - Bůh žehnej Hollywoodu. :-) 80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Možná to byla náhoda, možná ne. Tři králové až podezřele připomínají Kelly's Heroes (1970). Tam se od zajatce četa odpočívajícíh amerických pěšáků také dozví o bance plné zlatých cihel, kousek od jejich linie avšak v nepřátelském území. Z tajné akce pro pár chlapců ,,na dovolené'' se vlivem mnohých událostí stane mega akce do které se postupně (samozřejmě za procenta) připojují natajno další a další složky armády až se nakonec velení dozví, že v místě, kde se nebojuje prorazili američané nepřátelskou linii a postupují do území nepřítele :-). Tohle bylo podobné. Samozřejmě Shermany vystřídala modernější vozidla a celé to mělo hodně moderní look. George vylepaný podél uší na mariňáka v pouštní combat výstroji působil prďácky jako vždy. Jemu by ale slušel i kýbl na hlavě :-). Bojové scény byly vynikající, mělo to solidní spád, ale bohužel konec byl takový typicky americký marshmallow... V souhrnu je docela zajímavý film z období Operation Desert Storm, kde mimochodem u našich nasazených jednotek američané obdivovaly dokonalé podvozky vejtřasek :-) !!!! Tři zlaté cihly. * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Skvělý a především originálně natočený válečný film. Trojice hlavních hrdinů je nejen sympatická, ale hlavně to nejsou Mirkové Dušínové, prostě jim jde o to si nahrabat a když už jsou u toho, tak zachrání pár těch utlačovaných, proč taky ne, ne?! Film skvěle kombinuje pořádnou akci, zábavnou komedii i poselství nad válečnými hrůzami. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ten výpis žánrů nahoře sedí dost přesně, dost šíleně. Příběh se odehrává ve válečném prostředí, přesněji bezprostředně po operaci Pouštní bouře.Ze začátku se tváří hodně odlehčeně s místy výraznou nadsázzkou, k čemuž ostatně svádí sama zápletka, která je příliš okatě fiktivní. No tak si říkáte, že se asi pěkně pobavíte, že to dobře skončí a tak. Jenže pak se začne opravdu válčit, umírat, a to je hned všecek optimismus pod turbanem. Tři králové jsou dost nevyváženým filmem, nedokážu si tipnout, jak se to celkově režisérovi opravdu (ne)povedlo, ale vím, že mně se líbilo. Škoda, že jsem k tomuto nepřišel dřív. 90% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný film. Válka z pohledu několika vojáků, kteří nehodlají odjet domů s prázdnou. A proto se rozhodnou najít veliké množstvý zlatých cihel, které jsou ukryté (ano, samozřejmě) na nepřátelském území. Akční podívaná s dramatickými i ironickými prvky. Skvěle vybraní herci. Pěkná hudba a zajímavá kamera. Film stojí vážně za to! A díky Bohu, že alespoň Wahlberg nakonec přežil - vypadalo to totiž dost bledě.;-) Dávám něco kolem 85%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy z války v zálivu jsou prostě jiné, je to vidět na Jarhead které by klidně mohlo mít podtitul: "aneb jak nám ukradli válku", a je to vidět i na Three Kings kteří ukazují válku tak jak jste ji ještě neviděli. Občas sklouznou ke komedii, občas k dramatu, jindy se lehce kriticky otřou o politiku Spojených států a čas od času se objeví trocha akce. A celý tenhle guláš dává dohromady výborný film. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Jediný Clooney a Wahlberg tento film drží nad hladinou, ale jinak hodně nelogické scény a chaotické záběry. Russell chtěl válečný film podat jinak, originálně, ale rozhodně se mu to nepovedlo, aby alespoň přesvědčil mě. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Žádná bomba tenhle film není, ale kromě zajímavého hereckého obsazení, jsou v něm k vidění záběry kulek provrtávající tělo, ale nijak jsem nepochopil, proč tu vlastně jsou, a tak to vyznívá samoúčelně. Je to normální vojenská agitka, která místy slušně nudí. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Strašnej guláš! Tři králové v první polovině jedou na speedu (respektive jak je trefně popsal kamarád: "je to šílené, jak od Kusturici"), jako divák jsem zde v rozpacích, jestli TOHLE a TAMTO myslí režisér kurva vážně, nebo si ze mě dělá prdel (nebo si dělá prdel ze zelených mozků), každopádně se rychle prostřílíme k americké sebekritice, která se mi takhle prezentovaná ve velkorozpočtovém hávu vždycky líbila (kvůli tomu, že film uvidí větší masy a možná jim něco dockvane, doufám). Pak už nás čeká jenom tříkrálový pohádkový závěr a dojetím můžeme film vypnout. Vizuální stránka i v roce 2012 na mě zapůsobila velmi svěže. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[3/10] (Atlas, Coast Ridge, Junger Witt, Village Roadshow, Warner Bros.) (Technicolor /// Produkce: Paul Junger Witt, Edward McDonnell /// Scénář: John Ridley, David O. Russell /// Kamera: Newton Thomas Sigel /// Hudba: Carter Burwell) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

neviem, čím presne, ale tento film si ma niečím chytil od prvých sekúnd... a držal do posledných... funguje tam skvelá chémia medzi postavami, má to super spád, je to miestami vtipné, miestami silné (emočne, akčne...) a hlavne si to uchovalo akúsi zvláštnu ľahkosť (napriek všetkým možným zákulisným historkám z natáčania); ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Žánrové mixy poväčšinou nefungujú. Traja králi sú kombináciou drsnej vojnovej drámy, satiry, jasne daného dobrodružstva s hľadaním pokladu a komédie. Napriek tomu perfektne fungujú. Ťažko povedať, ako sa podarilo Russellovi vyvolať v divákovi úsmev a zdesenie zároveň. Nie je to oscarová dráma, nie je to ani typická komercia, preto zrejme nedosiahol film žiadny valný úspech. Nepomohli ani hlavné hviezdy, lenže treba si uvedomiť, že skutočnými superstars sa stali až v ďalšom storočí. Pokiaľ ste odporcami všetkých vojen v Iraku, film vás vo vašej pravde utvrdí, pokiaľ ste ich priaznivcom, budete ním aj naďalej. Film je chvíľu na strane američanov, chvíľu na strane iračanov, ale stále je na strane civilistov. Nedocenený antimilitaristický film, ktorý na to okato neupozorňuje a ktorý na druhý krát stúpol v mojich očiach o celý zásobník. Už sa nečudujem, prečo je Bart také problémové decko a nestarne, keď musel toto všetko vidieť na vlastné oči. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost zapadlý válečný film se slušným obsazením. Co začne jako cesta za chamtivostí skončí jako cesta pomoci uprchlíkům. Čtyři američtí vojáci se na konci války v Kuvajtu rozhodnou ukrást Sadámovo zlato. Věci se ale nevyvíjí podle plánu a do cesty se jim připlete skupina místních povstalců. Navzdory tomu, že o zlato možná přijdou, se jim rozhodnou pomoci. Pak už jen začíná snaha o to, jak je dostat přes hranice. "Povolte mi ten kohoutek!" ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Russell cítí potřebu žehlit americký nacionalismus a proto formou mravního ponaučení ospravedlňuje svůj lid, echm. Piráti v Iráku v čele s Clooney-m se neskutečně snaží na svou dobu být IN a já nevím, jak to dopadlo (v daném roce), protože z 99 si pamatuju kulové, vždyť 2000 měl být konec světa, no ne?! Nevím no, tak 6-7/10 pravdu? nic moc jako. ()

predators 

všechny recenze uživatele

"My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujem vám." I tak by se dal charakterizovat válečný snímek s lehkými prvky humoru z prostředí války v zálivu. Ikdyž je děj celkem jasný, pomůže, když se trochu v této problematice vyznáte. Můžete se pak jen bavit a o tom to je, né?:-) O špatných hereckých výkonech nemá cenu ani uvažovat... :-) 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film pro mě byl kdysi velkým překvapením. Čekal jsem tehdy zábavnou akční variaci na Kellyho hrdiny přenesenou do Pouštní bouře a zpočátku tomu vše i nasvědčovalo. K mému překvapení mi však úsměv postupně vyprchal z tváře, jak se zábava a nadsázka postupně měnila ve vážné, téměř protiválečné drama s řadou silných momentů. I nyní to fungovalo, když z válečného dobrodružství postupně začaly problikávat vážné tóny, které okamžikem smrti mladé matky ovládly film a místo slibované zábavy začaly vyprávět o tom, co znamená válka a politické čachry pro obyčejné lidi, ať už mají uniformu nebo ne. A přestože se vlastně pořád efektně vypráví o tom jak dostat ukradené zlato, najednou jako by to bylo ve skutečnosti nepodstatné, jako by fungovalo spíš coby alibi, pro to, co chce příběh opravdu říci. Nekorektně a bez servítků. Pro mě nejsilnější scénou byl tehdy a byl i nyní, rozhovor zajatého Barlowa s jeho iráckým mučitelem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zvláštní válečný film. Trochu akční film, trochu vážné drama a k tomu ještě komedie. Výsledný tvar je celkem originální a skvěle ho charakterizuje hned úvodní scéna. Vizuálně nápaditý snímek je i dobře obsazený – kromě hlavního tria je zajímavý i Spike Jonze coby poněkud jednodušší voják. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Jsme vojáci té nejúžasnější země na světe a přišli jsme vás osvobodit. Doufám, že si nemyslíte, že je svoboda zadarmo. Mnohé národy jí vykoupily potem a krví. No a vy jí vykoupíte... ehm zlatem. Takže si prosím lehněte, odhoďte zbraně a polibte rodnou zem. My ji zatím vydrancujem." Tři Králové je velice stylově natočená, irácká verze Kellyho hrdinů plná skvělých režijních vychytávek (efektně udělané přestřelky, lidské tělo zevnitř při zásahu kulkou, kamerové flitry a další), která je skvěle obsazena. Clooney si zde dělá trochu srandu ze svého působení v Pohotovosti, když ukazuje jak je jeho postava lékařsky vzdělaná. Mark Walhberg i Ice Cube (mimochodem v parodické verzi Narození Ježíše jsem ve školním představení hrál černého mudrce, takže vím, jaké to je být poslední v řadě a navíc k tomu černej:-) podali velice zdařilé výkony. I přes to, že tito tři králové nepřinášejí žádné dary budoucímu spasiteli a spíše myslí na své vlastní obohacení, si je vždy s chutí pustím a nechám se pobavit akční jízdou, kde létají kraví hlavy vzduchem a střílí se na cisterny s mlékem. ()

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama