Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Recenze (308)

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Zase trošku jiný pohled na Pouštní bouři. Tentorkát odlehčenější a vtipnější a bez zbytečného patosu. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Patra vojáků kašle na válku a rozhodne se jít si přivydělat. Je to takový pohled do zákulisí operace Pouštní bouře. Válečný film, který není o válce. Poskytne i náhled jak to po porážce vnímají arabští civilisté i zbylé Írácké gardy. Ze začátku se to tváří jako komedie, ale postupně se to změní ve slušné drama. Z herců se mi nejvíc líbil Mark Wahlberg. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Nejstravitelnější O. Russel. Žádné akademické manýry, prostě fajn žánrovka s talentovaným obsazením a koncem, který pohladí na duši. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Videl som už dávnejšie, ale aj dnes ma prekvapila brutalita filmu a protivojnové posolstvo. Film je staršieho dátumu, tak som sa zamyslel, kam sme sa odvtedy posunuli, a vyšlo mi, že iba k horšiemu. –––– Dovedeš si představit, jaký by to byl pocit, kdybych já bombardoval tvou zemi? ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Dobrý válečný film...Vtipný,realistický a přehledný...Nejlepší jsou scény s krávou a s detaily na lidské orgány... ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Ma to neco do sebe, dari se stridat chvilky vazne i komedialni (i kdyz obcas trosku nasilne), kazdopadne je to jeden z hodne mala (nebo vubec jediny?) filmu o valce v zalivu... touzi-li vsak nekdo po valecne ciste komedii na tema "banda vojaku krade na nepratelskem uzemi zlato", tak bych ale doporucil spise Kelly's Heroes (Kellyho hrdinove)... ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Perfektní film s perfektním příběhem, dobrou akcí a báječným hereckým obsazením. Zvlášť ten konec je ... překvapující. :-) ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Jsem pacifista jako prase. Na zelenou mam alergii, vojákům se směju a války nemam rád. V tomhle filmu měla Amerika zase prsty ve válce, přesněji v Perskym zálivu. Krádež zlata se trochu zvrtne a nakonec půjde o holej život. Herecký obsazení bylo super, příběh ušel, stejně jako natočení. Bylo to vtipný, i akční, i smutný, i dramatický, i emocionální, i... ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Akčný film s výborným ústredným triom sa odohráva zhruba mesiac po skončení prvej vojny v perzskom zálive. Štyria vojaci (štvrtého hraje Spike Jonze) nájdu v zadku iráckého zajatca mapu Saddámových bunkrov so zlatými cihlami. Okamžite sa k danej dedine kde sa zlato nachádza vypravia. Iráčania im zlato vydajú, plán sa však začína komplikovať, keď narazia na iráckých vojakov, ktorí začnú terorizovať civilné obyvateľstvo. Rozhodnú sa preto jednať a tým sa spúšťa kolotoč problémov a jedno veľké dilema: pomôžu druhým alebo sebe? Film je natočený originálným vizuálnym štýlom, ktorý vidíme dnes v kriminálke Las Vegas (detailné zábery ako guľka preniká do dutiny brušnej). Dosť sa vydarili aj akčné scény a predovšetkým hlášky vojakov. U mnohých scén sa aj dosť nasmejete. Fakt vydarený film. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem o hodně víc. Tři králové jsou nakonec čtyři a kradení zlata probíhá tak, že jim pomáhají Iráčané naprosto zdarma. Začátek akce vzniká ze sporu Američana, který prostě nechce pustit zbraň = namyšlený blbec co nechce prohrát... Přestřelky byly taky slabší a záchranná akce byla také velmi laciná... Opravdu jsem čekal více. Film zachraňují exteriéry, kamera a občas nějaké ty dialogy. Tak jako tak jsem spíše zklamán = 3z5. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný válečný "akčňák" zabalený do efektního vizuálu a nasnímaný originální kamerou. Zejména záběry do útrob lidského těla stáli za to. Herecké výkony standartní, hudba vynikající a stylová. 70% - 4**** ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh, dobre vybrané trio hercov. Clooney - Wahlberg - Cube. Tomuto filmu som vážne nemal čo vytknúť, bolo v ňom všetko čo som od neho očakával. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tři králové disponují skutečně obrovským spádem a dynamikou, výraznou atmosférou, podpořenou především velmi působivým vizuálem, a opravdu hvězdným obsazením, složeným z jedněch z nejcharismatičtějších a nejsympatičtějších ksichtů Hollywoodu. To jsou pozitiva tohoto snímku. Pořád se něco děje, zápletka má tempo a především Clooney s Wahlbergem jsou jednoduše zatraceně cool od první do poslední minutky. Jenže co je to vše platné, když je zápletka tak moc nezvládnutou záležitostí, a to především kvůli nesmyslně komplikovanému a nepřehlednému stylu vyprávění, kdy i přes vyloženou jednoduchost a přímočarost ústředního příběhu jsem se hlavně zhruba uprostřed filmu až doslova ztrácel, a to jak v postavách, tak v ději, a vlastně i celkové smysluplnosti celého snímku. Jinak řečeno, v případě Tří králů, vzhledem k zápletce, by bylo lepší stavět na pravidlu: v jednoduchosti je krása. Co musím zkritizovat, je pak ještě emoční dopad, na kterém tvůrci též evidentně pracovali, ovšem jeho funkčnost je prakticky nulová a co se akce týče, i když tedy zrovna na ní tato podívaná rozhodně nestojí, je jí sice až překvapivě dost, ale její zpracování je divoce sestříhané, klipovité, prostě poplatné době, ovšem mě ani trochu nevonící. Já tu tedy rozhodně nechci tento film nějak vyloženě znehodnocovat, jde o zvláštní, možná podmanivou a v určitém smyslu i originální podívanou, mě osobně ale až tolik nesedla a v podstatě mě ani příliš nebavila. ()

dukeman 

všechny recenze uživatele

Když se řekne lehká klasika, 100% se my vybaví Tři Králové. I když pár hluchých míst tam je, pořád to s přehledem stačí na 4*. ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Netradične sfilmovaný vojnový film s mnohými vtipnými momentmi kontrastne k surovosti a smútku. Aj keď postupom času začnete tušiť, ako to asi skončí, tento filmík je rozhodne hodný pozretia, pretože to neoľutujete. ()

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama