Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (308)

nash. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film pro mě byl kdysi velkým překvapením. Čekal jsem tehdy zábavnou akční variaci na Kellyho hrdiny přenesenou do Pouštní bouře a zpočátku tomu vše i nasvědčovalo. K mému překvapení mi však úsměv postupně vyprchal z tváře, jak se zábava a nadsázka postupně měnila ve vážné, téměř protiválečné drama s řadou silných momentů. I nyní to fungovalo, když z válečného dobrodružství postupně začaly problikávat vážné tóny, které okamžikem smrti mladé matky ovládly film a místo slibované zábavy začaly vyprávět o tom, co znamená válka a politické čachry pro obyčejné lidi, ať už mají uniformu nebo ne. A přestože se vlastně pořád efektně vypráví o tom jak dostat ukradené zlato, najednou jako by to bylo ve skutečnosti nepodstatné, jako by fungovalo spíš coby alibi, pro to, co chce příběh opravdu říci. Nekorektně a bez servítků. Pro mě nejsilnější scénou byl tehdy a byl i nyní, rozhovor zajatého Barlowa s jeho iráckým mučitelem. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách vydařené válečné drama, které přináší neokoukanou zápletku s nesmírně emotivním vyvrcholením a vyvážený poměr mezi akcí, humorem a morálním poselstvím. Konečně válečný snímek kde se dočkáme více příběhu na úkor rozsáhlých bojových scén!!! Nesmím zapomenout vyzdvihnout herecké výkony - hlavně Mark Wahlberg a George Clooney jsou skvělí! ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Možná to byla náhoda, možná ne. Tři králové až podezřele připomínají Kelly's Heroes (1970). Tam se od zajatce četa odpočívajícíh amerických pěšáků také dozví o bance plné zlatých cihel, kousek od jejich linie avšak v nepřátelském území. Z tajné akce pro pár chlapců ,,na dovolené'' se vlivem mnohých událostí stane mega akce do které se postupně (samozřejmě za procenta) připojují natajno další a další složky armády až se nakonec velení dozví, že v místě, kde se nebojuje prorazili američané nepřátelskou linii a postupují do území nepřítele :-). Tohle bylo podobné. Samozřejmě Shermany vystřídala modernější vozidla a celé to mělo hodně moderní look. George vylepaný podél uší na mariňáka v pouštní combat výstroji působil prďácky jako vždy. Jemu by ale slušel i kýbl na hlavě :-). Bojové scény byly vynikající, mělo to solidní spád, ale bohužel konec byl takový typicky americký marshmallow... V souhrnu je docela zajímavý film z období Operation Desert Storm, kde mimochodem u našich nasazených jednotek američané obdivovaly dokonalé podvozky vejtřasek :-) !!!! Tři zlaté cihly. * * * ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trošku netradičně natočenej film z válečnnýho prostředí, ale za to skvěle zábavnej se suprovou muzikou, která provází takřka celým filmem, všichni herci jsou výborný, hlavně hlavní trojice Clooney, Wahlberg a Ice Cube, co se týče příběhu, tak ten je možná trošku protahovanej, ale rozhodně nenudí a je ve výborným tempu, je tam opravdu jen málo chvil na vydechnutí, jenom mi trošku vadilo zpracování některých akčních scén, v podstatě to neni ani tak špatně udělaný, jenom bych si to představoval trochu jinak, ale to zase vyváží skvělá kamera v jiných scénách, takže jsem se stejně dobře bavil ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

A tak to zase jó! Musím se přiznat, že pro mě osobně obrovský překvápko. Film má všechno. Super herce, výbornou hlavní i vedlejší zápletku. Suveréní kamera při akčních scénách. Tu chci vážně vyzdvihnout. Nic vám neuteče, nic není vtíravý. Z5 k hercům. To, že GC je mistrem svého řemesla je jasný a netřeba polemizovat. MW ze sebe dostal naprostý maximum a jeho výkon patřil k tomu nejlepšímu. IC taky rozhodně nezaostával. Na filmu bych chtěl pochválit další věc. S nadsázkou se choval poměrně reálně. 3 příklady. Parta se rozhodla místním pomoci až tehdy, když borec oddělal ženskou. Druhá věc, kdy se GC podařilo vyvolat davové nadšení, ale auta stejně dostal za prachy. (cihly) A poslední, když se am. vojáci rozhodli pomoct uprchlíkům přes hranice až oplátkou za něco. Suma sumárum 4 hodně silný hvězdy a 85 procent. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Ponuku hrať majora Archieho Gatesa dostal aj Nick Nolte, ale odmietol ju s tým, že je na to príliš starý. (Niles)
  • V 91. minutě filmu, kdy Conrad (Spike Jonze) dostane zásah od iráckého vojáka do levého ramene, při dalším záběru, když ho položí na zem, je však vidět, jak se drží za rameno pravé a zastavuje krvácení. (bejkovec)
  • „Skoro všechno, co uvidíte ve filmu, je pravda. Především základní zápletka, protože Saddám ukradl z Kuvajtu obrovské množství zlata a ne všechno na konci války vrátil. Spousta našich vojáků byla také silně roztrpčena z toho, že se musí stáhnout a přitom je Husajn stále u moci,“ prohlásil Russell. [Zdroj: iDnes.cz] (pornogrind)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama