Reklama

Reklama

Nekonečná bouře

  • Velká Británie Infinite Storm
Trailer

Zkušená horolezkyně (Naomi Wattsová) si při výstupu na horu Mount Washington v New Hampshire uvědomí, že se blíží sněhová bouře. Rozhodne se proto vrátit ještě před dosažením vrcholu. Cestou potkává opuštěného muže v nesnázích a musí je oba dostat dolů dřív, než se setmí. Natočeno podle skutečného příběhu. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ani Naomi Watts netušila pri produkovaní a neskoršom natáčaní, že sa to vo výsledku nepodarí. Inak si neviem predstaviť, že by vzala túto úlohu... Chýba tomu atmosféra, väčšie napätie, iritovali ma aj dialógy... Absolútne nezvládnutá réžia. A pritom to malo veľký potenciál, vraj je to aj pomerne vierohodne natočené podľa reálnej záchrany Johna, aj časovo, aj jeho podivné správanie...   Nasledujú SPOILERY: Aj keď čas výstupu i zostupu by mali sedieť so skutočnosťou, tak to vyzerá vskutku nelogicky, pretože k nim nesedia vôbec zábery, takisto zábery už na vrchole sú dosť nelogické a chaotické, takisto pri schádzaní dole s Johnom. V scéne, kde ho Naomi Watts hľadá vo vode a zrazu je záber ako je niekde opäť v snehu a fujavici (ale môže byť, že som to len nepochopil ja) a opäť dole. Od úvodu filmu sa hovorí, že bude poriadne mrazivo, a nie som si istý, či aj niekde pod kopcami v horách by nebol ľad... a aj keď to vyzeralo podľa dĺžky vidna počas dňa na jar, v závere sa dozvedáme, že je november, ehm... A aby som nezabudol, tá výstroj skúsenej záchranárky..., no neviem, neviem... Námet je pritom výborný, život skutočnej záchranárky Pam Bales (ale okrem videa s ňou a Naomi som veľa o tomto nevypátral) by rozhodne stál za nakrútenie filmu, ale oveľa podarenejšieho. Veľká škoda takéhoto prevedenia, veľmi, veľmi rád by som niečo pochválil, ale žiaľ, nemám čo. Strata času. Jednu hviezdičku dávam z úcty ku skutočnej záchranárke a obľúbenkyni Naomi Watts, ktorá však filmami, ktoré točí v posledných rokoch toho vytúženého Oscara nezíska (má len 2 nominácie)... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prijemny film a dych-beruca autenticita, s akou to Naomi vo svojich 53och rokoch zvladla. Aj pri strihoch s akymi film nakrucali, jej vyslapove turisticke tempo v kopcoch by ma zabilo. :) Pribeh sa mi pacil...rozhovor v zavere prebiehal v skutocnosti asi menej "poeticky". Zachraneneho "macacie" zivoty spochybnovat nejdem, hoci by ma zaujimalo nakolko boli "skusane" v skutocnosti.  Odporucam, ak mate chut na nieco pomalsie. Ak nie, pockajte si na spravnu naladu. 60% Tunajsie hodnotenie (49%) neberte prehnane vazne. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě pouze další horský survival, ale už na druhý pohled je poznat, že je skvěle natočený, skvěle zrežírovaný a nakonec i se zajímavým koncem udělaný film. U Sněžného bratrstva jsem měl tu smůlu, že jsem věděl co se bude dít a taky jsem viděl původní film.... Tady jsem vůbec netušil o čem to bude a jak to dopadně, takže mi to přišlo hodně mrazivé a zároveň uvěřitelné, já s tímto nemám problém, mně se to líbilo (tedy ne ta zima, tu bezmezně nesnáším), taky mám celkem rád Naomi Watts, takže celkově spokojenost s náhodně viděným (polským) filmem....80% ()

Adalbert 

všechny recenze uživatele

Infinite Storm má podstatné problémy s tím, že poměrně jalově kombinuje prvky tragického dramatu a survival thrilleru. Snímek o náročné záchranné akci v horách nabízí zajímavé atmosférickému prostředí, ale také představitelku hlavní role Naomi Watts, která se střídavě probíjí sněhem a traumaty. I přesto, že scénář vychází ze skutečného příběhu, tak film postrádá jakoukoli dávku napětí, takže jsem se několikrát přistihl, že se vyloženě nudím, což není dobrá vizitka. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Małgorzata Szumowska není Baltasar Kormákur. Ta má od svého slavnější kolegy sice výhodu v podobě solidní Naomi Watts, ale na 90ti minutový film se tu jednoduše téměř nic neděje. Pam je smutná, jde na kopec, přijde bouře, Pam najde debila, jdou dolů, vy mezitím debila nenávidíte čím dál tím víc. Není tu ani stopa po atmosféře nebo nějakém strachu o postavy. Není tu jednoduše téměř co vyprávět. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v meste Kamnik na severe Slovinska a jeho priľahlom prírodnom okolí a parkoch. Natáčanie začalo 1. februára 2021 a skončilo 1. mája 2021. (Arsenal83)
  • Natočeno podle skutečného příběhu Pam Bales (Naomi Watts) a její expedice v roce 2010 na vrchol Mount Washington. (sator)

Reklama

Reklama