Reklama

Reklama

Nekonečná bouře

  • Velká Británie Infinite Storm
Trailer

Zkušená horolezkyně (Naomi Wattsová) si při výstupu na horu Mount Washington v New Hampshire uvědomí, že se blíží sněhová bouře. Rozhodne se proto vrátit ještě před dosažením vrcholu. Cestou potkává opuštěného muže v nesnázích a musí je oba dostat dolů dřív, než se setmí. Natočeno podle skutečného příběhu. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Małgorzata Szumowska není Baltasar Kormákur. Ta má od svého slavnější kolegy sice výhodu v podobě solidní Naomi Watts, ale na 90ti minutový film se tu jednoduše téměř nic neděje. Pam je smutná, jde na kopec, přijde bouře, Pam najde debila, jdou dolů, vy mezitím debila nenávidíte čím dál tím víc. Není tu ani stopa po atmosféře nebo nějakém strachu o postavy. Není tu jednoduše téměř co vyprávět. ()

Adalbert 

všechny recenze uživatele

Infinite Storm má podstatné problémy s tím, že poměrně jalově kombinuje prvky tragického dramatu a survival thrilleru. Snímek o náročné záchranné akci v horách nabízí zajímavé atmosférickému prostředí, ale také představitelku hlavní role Naomi Watts, která se střídavě probíjí sněhem a traumaty. I přesto, že scénář vychází ze skutečného příběhu, tak film postrádá jakoukoli dávku napětí, takže jsem se několikrát přistihl, že se vyloženě nudím, což není dobrá vizitka. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Naomi svým fenomenálním výkonem povyšuje tohle outdoorové melodrama na nevšední až výjimečný divácký zážitek. Je ve své roli natolik přesvědčivá, že i já, věčný pochybovač a cynik, jsem jí tu její psychicky nalomenou, introvertní a přitom tvrdou ženskou z hor věřil každým coulem. Jen nehrála "horolezkyni", jak se píše ve zdejší anotaci, ale spíš nordickou chodkyni, neboli správně česky hikerku. A taky oceňuju, že se před kameru postavila bez makeupu a vůbec bez nějakého toho maskérského vylepšování, protože v obličeji už vypadá fakt docela jetě a málokterá herečka by se tím myslím chtěla takhle natvrdo "chlubit". Jinak ten silný filmový příběh je, jak jsem se tak díval po síti, až na detaily věrný skutečnosti, a za to mu patří body navíc. A pro zajímavost natáčelo se prý ve Slovinsku. (Kupodivu 1. zdejší komentář.) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prijemny film a dych-beruca autenticita, s akou to Naomi vo svojich 53och rokoch zvladla. Aj pri strihoch s akymi film nakrucali, jej vyslapove turisticke tempo v kopcoch by ma zabilo. :) Pribeh sa mi pacil...rozhovor v zavere prebiehal v skutocnosti asi menej "poeticky". Zachraneneho "macacie" zivoty spochybnovat nejdem, hoci by ma zaujimalo nakolko boli "skusane" v skutocnosti.  Odporucam, ak mate chut na nieco pomalsie. Ak nie, pockajte si na spravnu naladu. 60% Tunajsie hodnotenie (49%) neberte prehnane vazne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepovedený horský výšlap zralé dámy. A tou dámou je Naomi Watts. Bohužel. Film jí přisoudil roli horské záchranářky, skutečně existující hrdinky Pam Bales, takže extrémní výkyvy počasí, fujavice, ledovice a ochlazená vaginální sliznice jsou jejími nejlepšími přáteli. A když si to tak šlape horským terénem, narazí na stopy ve sněhu, které ji dovedou ke zkolabovanému a extrémně podchlazenému mladému muži, se kterým se polovinu filmu vláčí na bezpečné místo. Zbytek filmu je pak věnován výčitkám směřujícím k úniku plynu, nikoliv z jejích střev, nýbrž ze sporáku, který byl pro její potomstvo fatální. Je docela smutné sledovat kariérní úpadek kdysi skvělé herečky, která v tomhle filmu nabídne znenadání odhalené poprsí a zadek, čímž vlastně dokazuje to, že když jí kůže na ksichtě povoluje, tak na těle to stále drží relativně kvalitně. Film ani příliš velkou logikou neoplývá. Když se hrdinka dovleče s mužem na silnici, zoufale pořvává na kolem projíždějící auto. Přitom parkoviště s jejím autem je nedaleko. Nezjistíme ani důvody mladíkova výšlapu, který se do extrémních podmínek příliš nevybavil. A když dorazíme na parkoviště, tak spěšně před svojí záchranářkou ujede svým zaparkovaným autem. A zachráněný muž? Skopl bych ho z nejbližšího skalního útesu, neskutečný kretén. Tlak nezvýší ani scény se sněhovou vánicí, o mnoho líp na tom nebude emoční křivka při historce o fatální domácí nehodě. Małgorzata Szumowska režírovat neumí. Sice jsem neviděl její předchozí filmy, ale tenhle bohatě stačil. Skvělá herečka se dala všanc rozplizlé režii, unylé, nenapínavé až nesmyslně vyznívající dramatizaci událostí a křečovité snaze dostat do diváckého povědomí neznámou záchranářku. Výsledek je otřesný. 2/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natočeno podle skutečného příběhu Pam Bales (Naomi Watts) a její expedice v roce 2010 na vrchol Mount Washington. (sator)
  • Natáčalo sa v meste Kamnik na severe Slovinska a jeho priľahlom prírodnom okolí a parkoch. Natáčanie začalo 1. februára 2021 a skončilo 1. mája 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama