Reklama

Reklama

Nekonečná bouře

  • Velká Británie Infinite Storm
Trailer

Zkušená horolezkyně (Naomi Wattsová) si při výstupu na horu Mount Washington v New Hampshire uvědomí, že se blíží sněhová bouře. Rozhodne se proto vrátit ještě před dosažením vrcholu. Cestou potkává opuštěného muže v nesnázích a musí je oba dostat dolů dřív, než se setmí. Natočeno podle skutečného příběhu. (HBO Max)

Recenze (61)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Naomi svým fenomenálním výkonem povyšuje tohle outdoorové melodrama na nevšední až výjimečný divácký zážitek. Je ve své roli natolik přesvědčivá, že i já, věčný pochybovač a cynik, jsem jí tu její psychicky nalomenou, introvertní a přitom tvrdou ženskou z hor věřil každým coulem. Jen nehrála "horolezkyni", jak se píše ve zdejší anotaci, ale spíš nordickou chodkyni, neboli správně česky hikerku. A taky oceňuju, že se před kameru postavila bez makeupu a vůbec bez nějakého toho maskérského vylepšování, protože v obličeji už vypadá fakt docela jetě a málokterá herečka by se tím myslím chtěla takhle natvrdo "chlubit". Jinak ten silný filmový příběh je, jak jsem se tak díval po síti, až na detaily věrný skutečnosti, a za to mu patří body navíc. A pro zajímavost natáčelo se prý ve Slovinsku. (Kupodivu 1. zdejší komentář.) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Finále mě rozsekalo na milion kousků, protože když už holt máte s hlavní postavou společnou jednu důležitou věc, tak to se pak snadno vžívá do emocí na hraně. Takže za mě ano: lehce nadprůměrný survival s emo tečkou, která mě uzemnila. [Netflix] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V prvním plánu horský survival, ve druhém příběh o překonávání životních překážek, těch největších. Pam posilují vzpomínky, Johna naopak ubíjejí. A věřím, že jen člověk s podobným prožitkem dokáže pochopit, proč vzdává život. Jasně, zpočátku vypadá jako magor a dřevák k tomu, ale postupně divák zjistí jeho motiv a myslím, že pak ho alespoň trochu pochopí. Přes veškeré útrapy a překážky byla pro mne jedna z nejsilnějších scén ta s dírou ve sněhu. A pak možná řeka... Přidanou hodnotou jsou krásné hory a těch záběrů není málo, vlastně je jich většina. A přes všechny filmové fígle a případné speciální efekty je třeba ocenit herce i štáb, páč natáčení určitě nebylo jednoduché. Za mě nedoceněné drama. 3,5* ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Byl jsem si skoro jistej, že Infinite Storm navzdory nic moc kritikám pochválím, protože mám velkou slabost pro zimní survivaly, při jejichž sledování je vám zima, i když je venku vedro. Je jich strašně málo. Bohužel nemůžu. Něco k jednoduchému příběhu - Introvertní a sympatická Naomi Watts se probudí, nají, dojede do příjemné horské hospůdky za kamarádem, pořádně se obleče a jdu na horu. Proč? Protože jí dal život přes hubu a ona bere solo výstup na vysokej kopec jako náhradu terapie. Začne bejt hnusně a vy najednou cítíte každej poryv větru a vločku letící do ksichtu rychlostí sto kiláku za hodinu. Hlavní hrdince Pam fandíte (Naomi Watts je velmi cajk), protože je drsná, jde pořád dál, a navzdory velmi přesvědčivé fujavici se blíží vrcholu. První půl hodina zakončená výstupem na summit je ještě moc fajn. Jenomže pak se to stane, což není spoiler, protože mohutně prozrazoval už trailer a synopse. Na vrcholu sedí osamocený John. Má tenisky, je schoulenej v letním oblečení v bouřce a vypadá na umření. John je kokot. Neříkám to proto, že bych snad neměl pochopení pro jeho motivaci jít na vrchol nebezpečné hory, vybavenej jako někteří idioti, libující si v zaměstnávání horské záchranné služby. Film v jisté části osvětlí, proč nahoru takhle šel. Říkám, že je kokot, protože se za každou cenu následně snaží svým totálně dementním chováním zabít nejenom sebe, ale i tu hodnou a odhodlanou Pam. Kokot mi ten film úplně zkazil. Bohužel se v jeho společnosti ocitnete po většinu stopáže a to je prostě problém. Úspěšná a chválená polská režisérka Malgorzata Szumovska natočila film podle pravdivého příběhu a podle prvních reakcí velmi věrně, takže zrovna jí bych za to nevinil, protože John byl takový, jaký byl, asi i v reálu. Ale je to strašná škoda, že řemeslně zvládnutý film (ale pozor, finesy a atmosféru z ranku Baltasara Kormákura raději neočekávejte, je to vlastně civilní a utlumené bez cgi orgií) dokonale potápí strašně protivná postava, kterou budete nenávidět. Dal bych asi slabší 6, ale je to hlavně za Naomi a horu a sníh. Škoda, že si sněžnej survival fakt užijete jenom na cestě nahoru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepovedený horský výšlap zralé dámy. A tou dámou je Naomi Watts. Bohužel. Film jí přisoudil roli horské záchranářky, skutečně existující hrdinky Pam Bales, takže extrémní výkyvy počasí, fujavice, ledovice a ochlazená vaginální sliznice jsou jejími nejlepšími přáteli. A když si to tak šlape horským terénem, narazí na stopy ve sněhu, které ji dovedou ke zkolabovanému a extrémně podchlazenému mladému muži, se kterým se polovinu filmu vláčí na bezpečné místo. Zbytek filmu je pak věnován výčitkám směřujícím k úniku plynu, nikoliv z jejích střev, nýbrž ze sporáku, který byl pro její potomstvo fatální. Je docela smutné sledovat kariérní úpadek kdysi skvělé herečky, která v tomhle filmu nabídne znenadání odhalené poprsí a zadek, čímž vlastně dokazuje to, že když jí kůže na ksichtě povoluje, tak na těle to stále drží relativně kvalitně. Film ani příliš velkou logikou neoplývá. Když se hrdinka dovleče s mužem na silnici, zoufale pořvává na kolem projíždějící auto. Přitom parkoviště s jejím autem je nedaleko. Nezjistíme ani důvody mladíkova výšlapu, který se do extrémních podmínek příliš nevybavil. A když dorazíme na parkoviště, tak spěšně před svojí záchranářkou ujede svým zaparkovaným autem. A zachráněný muž? Skopl bych ho z nejbližšího skalního útesu, neskutečný kretén. Tlak nezvýší ani scény se sněhovou vánicí, o mnoho líp na tom nebude emoční křivka při historce o fatální domácí nehodě. Małgorzata Szumowska režírovat neumí. Sice jsem neviděl její předchozí filmy, ale tenhle bohatě stačil. Skvělá herečka se dala všanc rozplizlé režii, unylé, nenapínavé až nesmyslně vyznívající dramatizaci událostí a křečovité snaze dostat do diváckého povědomí neznámou záchranářku. Výsledek je otřesný. 2/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Naomine one woman shows na mňa urobili dojem, i keď ide skôr o dojem subjektívny, keďže ide o moju najobľúbenejšiu herečku. To najzaujímavejšie v jednoduchom príbehu je ale atmosféra, neviem prečo, ale takto melancholicky som ešte hory v survival dráme ešte nevidel. Čo sa odohralo v živote horolezkyne sa dozvieme dvadsať minút pred koncom, motivácie jej spoločníka v ceste za záchranou až v poslednej sekvencii. Vzhľadom na nízke hodnotenie skutočne nechápem, čo divák od tohto subžánru očakáva, i keď tá hviezda navyše je skôr za Naomi. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Infinite Storm" mi neprišlo vyslovene zlé. Dokonca mám pocit, že film si aj vie celkom udržať tempo, Naomi Watts do toho dáva všetko a miestami je to celkom slušne adrenalínové. Bol som zvedavý kam to dospeje a ako to celé vo výsledku dopadne, no problém akurát je ten, že vlastne od začiatku viete ako to vlastne skončí. Len je otázkou, čím všetkým si naši hrdinovia prejdú a trošku aj aké bude to mentálne zaťaženie. Neviem aké to bolo v skutočnosti a nechcem nejakým spôsobom hovoriť, že nám tvorcovia klamú alebo niečo podobné, no sú tu momentky, ktoré pôsobia viac filmovo, ako realisticky. Alebo minimálne to tak aj spravia tými dialógmi. Našťastie ale film vyzerá po filmárskej stránke celkom schopne, mám pocit, že veľa toho čo vidíme sú skutočné zábery, alebo tak minimálne pôsobia. Vďaka tomu má aj hora celkom slušnú atmosféru. Jediné čo ma ozaj mrzelo bol fakt, že koniec je oveľa monotónnejší, než celý zvyšok filmu. Pôsobí, že to nechce byť nejaké zakončenie happyendom, no miesto toho sa rozhodnú pre niečo trošku iné. Okey. Je to síce niečo iné, no nemyslím si, že to filmu pomáha. Ale zase je to dostatočne v pohode, aby som film aspoň v tomto smere pochválil. Neviem. Ja som s výsledkom v pohode. Hodnotenie: C+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento sentimentalni pribeh o preziti je pekne nasnimany s peknou prirodou. Dobrodruzstvi je vzrusujici  jako druh fyzickeho cviceni. Zbytek je vycerpavajici a zachranovany tipek je dost nesympaticky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten muž nemal slovo chlapa. Celý čas vyplakáva, kričí, ako tam chcípne, od nešťastia sa mu krúpy topili na ksichte, no nakoniec to nesplnil a prežil. Ak si chcete tento film pozrieť kvôli horskej panoráme, vzdajte to. Pár širokých záberov na hory a to je všetko. Zvyšok bol natočený tak, ako keby sa to odohrávalo na poli za plotom. Pravdepodobnosť niektorých záberov a korelácia so skutočným príbehom je sporná. Vysilený chlapík s fialovými, omrznutými nohami, ktorý predtým spadol do priepasti a do ľadovej vody, skočí do auta a riadi ho ako pretekár. Žeby sa tak zrazu vzmužil? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já jsem si naprosto jistý, že Pam Bales je hustá ženská a to co zažila a dokázala je hodno toho nejvyššího obdivu, ale dívat se na to je prostě opruz.  Zasněžená krajina i prostředí hor mě nijak nenadchlo a zachraňování týpka, který mi od první chvíle připadal jako debil mě také nechávalo chladným. Jediné, co snese přísné měřítko, je výkon Naomi Watts. Sice už to není ta holčina, do které jsem se zakoukal v Mulholland Drive, ale pořád umí, ačkoliv ta láska po víc než dvaceti letech tak trochu vyprchala. Nicméně i tady platí to, co jsem psal u The Desperate Hour: Naomi by si měla lépe vybírat role. 35% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Infinite Boredom. Asi nie je úplne fér vyčítať filmu, že vás od polovice neskutočne irituje správaním postáv, teda jednej konkrétnej postavy, keďže je natočený podľa skutočnej udalosti a podľa dostupných informácií aj veľmi vierohodne. Čo však je fér je vyčítať režisérke, že natočila survival thriller z prostredia zasnežených hôr, ale prakticky tomu nedokázala ani na sekundu vnuknúť čo by len kúsok atmosféry, napätia, záujmu o tie dve postavy ktoré sa tu celý film vyskytujú alebo čohokoľvek iného. Sledovateľné snáď len kvôli stále perfektnej Naomi Watts, ktorá sa síce snaží, ale v podpriemernom filme, ktorý vyzerá asi tak, že prvú hodinu sa tu Naomi zobudí, oblečie a autom dôjde na hory, v druhej pol hodine sa snaží zachrániť najdebilnejšiu postavu akú kedy vo filme uvidíte a asi tak dvadsaťkrát spolu spadnú do snehu a v tej poslednej si to všetko vyříkají. Nič, nič viac v tom filme nie je a pokiaľ ste dočítali až sem, tak tieto riadky sú asi tak rovnako záživné ako celý film. CELKOVO: 4/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nakoniec slabšie 3 namiesto silnejších 2, zase až tak veľa podobných filmov nie je a aj keď je pravdou že pravdepodobnosť niektorých záberov je na bode mrazu nakoniec to nebola úplná katastrofa, tých 50% je clkm objektívnych. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komorní survival inspirovaný skutečnými událostmi, který táhne kupředu standardně velmi dobrá Naomi Watts. Je obdivuhodné, co předobraz její postavy v realitě dokázal, ovšem na filmovém plátně bohužel díru do světa neudělá, protože podobných filmů (ať už podle reality nebo jako fikce) je poměrně dost a lepších...40% ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Protože jsem to nedokoukal do konce, můžu pouze napsat, že chovanec ústavu pro choré na hory nepatří. Podle mě naprosto otřesnej film. Ztráta času. 0%. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Poviem, že film začal celkom dobre a bol dostatočne zaujímavý väčšinu hracieho času. Aj keď je príbeh, na ktorom je film založený, rozhodne pôsobivý a výnimočný, tento film pôsobí plocho a dialógy nie sú dobré napísané. Jasné, dalo sa to pozerať, ale to bolo asi tak všetko, pretože to bol v konečnom dôsledku dosť nevýrazný film. 5/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Uff, tak toto akože vôbec. Pocitovo to malo pol dňa, dve postavy, žiadny dej, len boj o holý život na pozadí s klavírom a traumami z minulosti. Najviac ma prekvapilo, že Naomi je už fakt tak stará. 1 z 5 ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(1/2024) / Zúfalo nefunkčné spojenie životnej drámy a survivalu, miestami až scenáristicky amatérske. Nezachránila to ani Watts. (2/10) ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

"Even in the storm, even in the pain and the wind....there is so much beauty. The whole universe appears as an infinite storm of beauty." ()

Reklama

Reklama