Reklama

Reklama

Nekonečná bouře

  • Velká Británie Infinite Storm
Trailer

Zkušená horolezkyně (Naomi Wattsová) si při výstupu na horu Mount Washington v New Hampshire uvědomí, že se blíží sněhová bouře. Rozhodne se proto vrátit ještě před dosažením vrcholu. Cestou potkává opuštěného muže v nesnázích a musí je oba dostat dolů dřív, než se setmí. Natočeno podle skutečného příběhu. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Infinite Storm" mi neprišlo vyslovene zlé. Dokonca mám pocit, že film si aj vie celkom udržať tempo, Naomi Watts do toho dáva všetko a miestami je to celkom slušne adrenalínové. Bol som zvedavý kam to dospeje a ako to celé vo výsledku dopadne, no problém akurát je ten, že vlastne od začiatku viete ako to vlastne skončí. Len je otázkou, čím všetkým si naši hrdinovia prejdú a trošku aj aké bude to mentálne zaťaženie. Neviem aké to bolo v skutočnosti a nechcem nejakým spôsobom hovoriť, že nám tvorcovia klamú alebo niečo podobné, no sú tu momentky, ktoré pôsobia viac filmovo, ako realisticky. Alebo minimálne to tak aj spravia tými dialógmi. Našťastie ale film vyzerá po filmárskej stránke celkom schopne, mám pocit, že veľa toho čo vidíme sú skutočné zábery, alebo tak minimálne pôsobia. Vďaka tomu má aj hora celkom slušnú atmosféru. Jediné čo ma ozaj mrzelo bol fakt, že koniec je oveľa monotónnejší, než celý zvyšok filmu. Pôsobí, že to nechce byť nejaké zakončenie happyendom, no miesto toho sa rozhodnú pre niečo trošku iné. Okey. Je to síce niečo iné, no nemyslím si, že to filmu pomáha. Ale zase je to dostatočne v pohode, aby som film aspoň v tomto smere pochválil. Neviem. Ja som s výsledkom v pohode. Hodnotenie: C+ ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prijemny film a dych-beruca autenticita, s akou to Naomi vo svojich 53och rokoch zvladla. Aj pri strihoch s akymi film nakrucali, jej vyslapove turisticke tempo v kopcoch by ma zabilo. :) Pribeh sa mi pacil...rozhovor v zavere prebiehal v skutocnosti asi menej "poeticky". Zachraneneho "macacie" zivoty spochybnovat nejdem, hoci by ma zaujimalo nakolko boli "skusane" v skutocnosti.  Odporucam, ak mate chut na nieco pomalsie. Ak nie, pockajte si na spravnu naladu. 60% Tunajsie hodnotenie (49%) neberte prehnane vazne. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Naomine one woman shows na mňa urobili dojem, i keď ide skôr o dojem subjektívny, keďže ide o moju najobľúbenejšiu herečku. To najzaujímavejšie v jednoduchom príbehu je ale atmosféra, neviem prečo, ale takto melancholicky som ešte hory v survival dráme ešte nevidel. Čo sa odohralo v živote horolezkyne sa dozvieme dvadsať minút pred koncom, motivácie jej spoločníka v ceste za záchranou až v poslednej sekvencii. Vzhľadom na nízke hodnotenie skutočne nechápem, čo divák od tohto subžánru očakáva, i keď tá hviezda navyše je skôr za Naomi. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Naomi svým fenomenálním výkonem povyšuje tohle outdoorové melodrama na nevšední až výjimečný divácký zážitek. Je ve své roli natolik přesvědčivá, že i já, věčný pochybovač a cynik, jsem jí tu její psychicky nalomenou, introvertní a přitom tvrdou ženskou z hor věřil každým coulem. Jen nehrála "horolezkyni", jak se píše ve zdejší anotaci, ale spíš nordickou chodkyni, neboli správně česky hikerku. A taky oceňuju, že se před kameru postavila bez makeupu a vůbec bez nějakého toho maskérského vylepšování, protože v obličeji už vypadá fakt docela jetě a málokterá herečka by se tím myslím chtěla takhle natvrdo "chlubit". Jinak ten silný filmový příběh je, jak jsem se tak díval po síti, až na detaily věrný skutečnosti, a za to mu patří body navíc. A pro zajímavost natáčelo se prý ve Slovinsku. (Kupodivu 1. zdejší komentář.) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh je založen na skutečné události, která se stala nějaké Pam Bales, o čemž vyšel i článek v místním časopise Appalychia, a tak, jako obvykle, je těžké posoudit, co tvůrci použili a co si přimysleli kvůli větší smysluplnosti děje. Každopádně se ve zpracování drželi jednoduchosti v jasné přímočarosti, která je v tomto případě pochopitelná. Příběh o pracovníci horské služby, která si při obyčejné obchůzce hor sáhne na dno fyzicky i psychicky během silné bouře, ve které se navíc snaží zachránit náhodně objeveného muže, který o to zrovna nestojí. Ano, takový námět skutečně stál za zfilmování. Tvůrci se však skutečně nesnažili o dechberoucí biják, ale stvořili jen obyčejnou vyprávěnku, která se místy dosti přibližuje až artu, takže z tohoto hlediska moc neuchvátí. Psychologická rovina také nemá dostatečnou sílu na to, aby divák trnul hrůzou nad zážitkem a nevděkem nad její činem. Ale asi to tak mělo být, neb je to blíže realismu. Noami Watts v hlavní roli ale zase svou postavu svým hereckým umem dost povýšila. Scény jsou ponechány bez dramatického soundtracku, takže to až vytváří dojem, jakoby byl divák v té situaci s nimi. A v tom ta celková atmosféra snímku právě je. Scenérie hor jsou dokumentárně krásné, což může i vyvolat touhu se tam zajet podívat osobně. Nejedná se tedy o efektový blockbuster, během čehož by si napětím a hrůzou někdo kousal nehty. Snímek v naprostém minimalismu, který je tak spíše jen pro okrajovou skupinku diváků. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natočeno podle skutečného příběhu Pam Bales (Naomi Watts) a její expedice v roce 2010 na vrchol Mount Washington. (sator)
  • Natáčalo sa v meste Kamnik na severe Slovinska a jeho priľahlom prírodnom okolí a parkoch. Natáčanie začalo 1. februára 2021 a skončilo 1. mája 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama